Πολιτική

Ο Κασσελάκης ανοίγει βηματισμό ενόψει ευρωεκλογών

Ο Κασσελάκης ανοίγει βηματισμό ενόψει ευρωεκλογών

Πηγή Φωτογραφίας: [367485] 4ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΣΥΡΙΖΑ - ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ / 3η ΗΜΕΡΑ (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν βλέπει καμία αμφισβήτηση από το συνέδριο.

Η ερμηνεία του επεισοδιακού συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία από τις διάφορες εσωκομματικές πλευρές καθορίζει τις επόμενες διαχωριστικές γραμμές –  και με τις δηλώσεις του στη δημόσια τηλεόραση ο Στέφανος Κασσελάκης δεν έδειξε διατεθειμένος να χαμηλώσει τους τόνους.

«Έχω βγει ενισχυμένος, ένα ολόκληρο στάδιο σειόταν και έλεγε «κάτω τα χέρια από τον Κασσελάκη»» ανέφερε χαρακτηριστικά – εκτιμώντας πως, αν γίνονταν τελικά εκλογές, θα νικούσε με 90%.

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί ότι τα αποτελέσματα του συνεδρίου του κόμματος δεν είναι τέτοια που να θέτουν υπό αμφισβήτηση την ηγεσία του κόμματος, καθώς πέτυχε όλες τις καταστατικές αλλαγές του κόμματος και κέρδισε “μεγάλη εμπιστοσύνη” στο κόμμα μέχρι τις επόμενες εθνικές εκλογές.

«Δεν βγήκα λαβωμένος, τα στελέχη απέναντί μου είναι ελάχιστα, ας κοιτάξουν το συνέδριο» συνέχισε ο Κασσελάκης, μιλώντας για αλλαγές που θα μετασχηματίσουν τον ΣΥΡΙΖΑ σε μια «μεγάλη προοδευτική παράταξη».

Ακόμη, εκείνο που αποσαφήνισε είναι πως έχει να κάνει με την κατεύθυνση του κόμματος, καθώς έκανε λόγο για χώρο που εκφράζει την Κεντροαριστερά, με πολιτικό σχέδιο «της σύγχρονης Αριστεράς».

Ταυτόχρονα, ο Μιχάλης Καλογήρου, στενός συνεργάτης του Αλ. Τσίπρα, ανακοίνωσε ότι είχε ενημερώσει τον Μανώλη Καπνισάκη, εξ απορρήτων του Στ. Κασσελάκη,  για την απουσία και τη θέση του πρώην πρωθυπουργού μόλις ένα λεπτό πριν ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δημοσιοποιήσει την παρέμβασή του στο πρόσφατο συνέδριο.

Think tank εν δράσει

Παράλληλα, αλλαγές σε πρόσωπα και διαδικασίες φέρνει η επόμενη μέρα από το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ που μόνο ενωτικό δεν ήταν, αντιθέτως ανέδειξε με τον πιο δραματικό τρόπο τις παθογένειες στην αξιωματική αντιπολίτευση και τράβηξε σαφείς διαχωριστικές γραμμές μεταξύ των παλαιοπροεδρικών (βλ. Αλέξης Τσίπρας) και της ομάδας που πλαισιώνει τη νέα ηγεσία του κόμματος.

Mε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ μίλησε για τους «επιστήμονες οι οποίοι θα με συμβουλεύουν για να χτίσουμε μαζί μια κοινωνία ισότητας, συμπερίληψης και αλληλεγγύης […] Δεν έχουμε γεννηθεί ίδιοι – Μπορούμε να γίνουμε ίσοι. Με αυτούς τους διακεκριμένους ανθρώπους θα φτιάξουμε ένα σύγχρονο, κυβερνητικό πρόγραμμα – ασπίδα για όλες τις ευάλωτες ομάδες της κοινωνίας μας. Γιατί ΣΥΡΙΖΑ σημαίνει δικαιώματα», αναφέρει.

Ειδικότερα, τα πρόσωπα που παρουσίασε με βίντεο ο κ. Κασσελάκης μαζί με τη Διάνα Βουτυράκου, τα οποία αποτελούν το Think tank Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων είναι τα εξής:

  • Ειρήνη Λεριού: Είναι η Επιστημονική υπεύθυνη, με εξειδίκευση σε έρευνες για την παιδική φτώχεια, του Εθνικού Παρατηρητηρίου Παιδικής Ευημερίας στην Ελλάδα, του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού». Μέλος της Διεθνούς Κοινότητας Ποιότητας της ζωής ISQOLS, της Διεθνούς Κοινότητας Δεικτών για Παιδιά «ISCI» και της Διεθνούς Κοινοπραξίας Δεικτών της Kοινωνίας CIC.
  • Παναγιώτης Πεντάρης: Αναπληρωτής Καθηγητής στο Τμήμα Κοινωνικών, Θεραπευτικών και Κοινοτικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Goldsmiths στο Λονδίνο. Έχει διατελέσει Επίκουρος Καθηγητής στα πανεπιστήμια του Greenwich και του Bath, ενώ έχει επιστημονική συνεργασία με το Faiths & Civil Society Unit του Goldsmiths. Συμμετέχει ενεργά σε ερευνητικά δίκτυα και έργα.
  • Ιφιγένεια Μουμτζή: Απόφοιτη της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Λονδίνου. Ερευνήτρια της διαδικτυακής κακοποίησης. Έχει συμμετάσχει σε πάνω από 10 διασκέψεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σε συμβούλια σε όλη την Ευρώπη.
  • Κωνσταντίνος Αργυρόπουλος: Ψυχίατρος, Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών. Διδάσκει στην Ιατρική Σχολή Θεσσαλίας και είναι μέλος της Πανελλήνιας Εταιρείας Γνωστικής Αναλυτικής Ψυχοθεραπείας. Έχει λάβει διακρίσεις σε επιστημονικά συνέδρια και είναι εκπρόσωπος της Ελλάδας στο International Psychoanalytic Studies Organization.
  • Δημήτρης Ζιούβας: Επίκουρος Καθηγητής Ποινικού Δικαίου στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Έχει διδακτορικό από το Πανεπιστήμιο της Κολωνίας και μεταπτυχιακό τίτλο στο ποινικό δίκαιο από το Πανεπιστήμιο του Φράιμπουργκ. Είναι μέλος του Εργαστηρίου «Κέντρο Ποινικών Επιστημών» του Παντείου Πανεπιστημίου.
  • Αντώνιος Μπασούκος: Κατέχει διδακτορικό στη Φιλοσοφία και ανθρωπολογία από το Πανεπιστήμιο του Έξετερ, του Ηνωμένου Βασιλείου, με εμπειρία διδασκαλίας σε μαθήματα όπως Οικονομία της Πολιτικής και προκλήσεις της Παγκόσμιας Πολιτικής. Είναι επιστημονικός συνεργάτης στο τμήμα Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών, Φιλοσοφίας και Ανθρωπολογίας, στο Πανεπιστήμιο του Έξετερ».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments