Policy Briefs

Ιταλία: Η κεντροαριστερά μειώνει τη διαφορά από τη Μελόνι

Ιταλία: Η κεντροαριστερά μειώνει τη διαφορά από τη Μελόνι

Πηγή Φωτογραφίας: Reuters.com

Πού οφείλεται η μικρή μείωση της διαφοράς στα «Αδέλφια της Ιταλίας» και του «Δημοκρατικού Κόμματος».

Μειώνει τη διαφορά στην πρόθεση ψήφου από τα «Αδέλφια της Ιταλίας» της Τζόρτζια Μελόνο το Κεντροαριστερό «Δημοκρατικό Κόμμα», σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση του ινστιτούτου Demopolis και όπως το in.gr αναφέρει.

Παρότι τα «Αδέλφια της Ιταλίας» βρίσκονται στην πρώτη θέση, παρουσιάζουν μείωση 0,5% σε σχέση με πριν από ένα μήνα. Αντίστοιχα το «Δημοκρατικό Κόμμα» παρουσιάζει αύξηση 1% και ανέβηκε στο 20,8%, όπως και το «Κίνημα Πέντε Αστέρων» που ανέβηκε στο 17%, με αύξηση του 1,2% σε σχέση με πριν από τέσσερις εβδομάδες

Ακολουθούν η Λέγκα του Ματέο Σαλβίνι, στο 7,6% ( χάνει ποσοστό του 1,5%) και η «Φόρτσα Ιτάλια», με επικεφαλής τον Αντόνιο Ταγιάνι στο 7% και μείωση της τάξης του 0,5%. Τα δυο αυτά κόμματα συγκυβερνούν τη χώρα, μαζί με τα Αδέλφια της Ιταλίας.

Πού οφείλεται η μικρή μείωση της διαφοράς στα πρώτα δύο κόμματα

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση του Demopolis, τέλος, η συμμαχία Οικολόγων και «Ιταλικής Αριστεράς» συγκεντρώνει το 3,7% της πρόθεσης ψήφου (+0,3% σε σχέση με το προηγούμενο γκάλοπ) και το κεντρώο κόμμα «Azione» (Δράση), το 3,5% και μείωση ποσοστού 0,3%.

Όπως τονίζουν πολλοί αναλυτές, η μικρή μείωση της διαφοράς ανάμεσα στα δυο πρώτα κόμματα της χώρας οφείλεται, σε έναν βαθμό, και στην εκλογική ήττα του υποψήφιου του κόμματος της Μελόνι και ολόκληρης της συντηρητικής παράταξης, στις περιφερειακές εκλογές της Σαρδηνίας, την περασμένη Κυριακή.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments