Podcasts | Pagenews Politics #18
Παππάς: Αυτό το οποίο θέλουμε είναι ένα νέο κόμμα
Πρέπει να αξιοποιήσουμε τις νέες τεχνολογίες, ούτως ώστε ο κόσμος να μπορεί να συμμετέχει πιο ενεργά
04.03.2024 | 21:00
Συνέντευξη σχετικά με εσωκομματικά και ευρύτερα πολιτικά θέματα παραχώρησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία κ. Πέτρος Παππάς στο Pagenews και την δημοσιογράφο κ. Σοφία Χύτου.
Σύμφωνα με τον βουλευτή της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να μετασχηματιστεί σε ένα σύγχρονο κόμμα υπό τον Στέφανο Κασσελάκη, το κόμμα να ανοιχτεί σε νέα πρόσωπα προερχόμενα από την κοινωνία, να καταψηφιστεί το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά και μη κερδοσκοπικά Πανεπιστήμια και να προωθηθεί μια προοδευτική διαχειριστική πρόταση.
Πιο συγκεκριμένα, ερωτηθείς για την κατάσταση που επικράτησε στο πρόσφατο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Πέτρος Παππάς απάντησε πως «ο κόσμος είναι ο μεγάλος νικητής του Συνεδρίου. Ο κόσμος του Συνεδρίου έδειξε πως δεν χρειάζεται να συρθούμε σε μια εσωκομματική διαδικασία στον ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό το οποίο θέλουμε είναι ένα νέο κόμμα. Για αυτό έδωσε εντολή ο κόσμος στον πρόεδρο κ. Στέφανο Κασσελάκη και αυτό θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το επόμενο διάστημα. Να συνδεθεί και πάλι ο ΣΥΡΙΖΑ με τις κοινωνικές ομάδες, που έχει χάσει. Θέλουμε να κάνουμε ένα κόμμα των πολλών, ένα κόμμα των πολιτών».
Αναφερόμενος στις κοινωνικές ομάδες που, πολιτικά, έχει απωλέσει ο ΣΥΡΙΖΑ, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως «αυτή τη στιγμή έχουμε περί τα 200.000 μέλη. Είναι ένας πολύ μεγάλος αριθμός μελών. Όμως, ο κόσμος δεν θέλει να συμμετάσχει σε ένα παραδοσιακό, παλαιού τύπου κόμμα. Πρέπει να αξιοποιήσουμε τις νέες τεχνολογίες, ούτως ώστε ο κόσμος να μπορεί να συμμετέχει πιο ενεργά. Να γίνουμε μέρος ενός ζωντανού οργανισμού. Δεν μπορούμε να είμαστε προσκολλημένοι σε ένα κόμμα της δεκαετίας του ’70 ή της δεκαετίας του ’80.
Πέρα από τις κλασικές δομές του κόμματος, το κόμμα πρέπει να είναι σύγχρονο και λειτουργικό. Παράλληλα, υπάρχουν τα think tank και τα task forces. Δεν είμαστε στην κουβανική επανάσταση της δεκαετίας του ’50 ούτε στη Χιλή του ’70. Όλα αυτά έχουν την ιστορική αξία τους, αλλά εμείς πρέπει να απευθυνθούμε στην Ελλάδα του 2024».