Πολιτική

Άδωνις: Δεν θα γίνει η Ελλάδα βόθρος για να εκλεγεί ευρωβουλευτής ο Ν. Παππάς

Άδωνις: Δεν θα γίνει η Ελλάδα βόθρος για να εκλεγεί ευρωβουλευτής ο Ν. Παππάς

Πηγή Φωτογραφίας: (ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ EUROKNISSI)//Τα πυρά του Άδωνι Γεωργιάδη συγκέντρωσαν ο ΣΥΡΙΖΑ και η ευρύτερη Αριστερά όσον αφορά το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών και την απροκάλυπτη πολιτική εργαλειοποίηση εκ μέρους της Κουμουνδούρου.

Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να πνίξει τη χώρα στην τοξικότητα και την εχθροπάθεια

Τα πυρά του Άδωνι Γεωργιάδη συγκέντρωσαν ο ΣΥΡΙΖΑ και η ευρύτερη Αριστερά όσον αφορά το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών και την απροκάλυπτη πολιτική εργαλειοποίηση εκ μέρους της Κουμουνδούρου.

Παραχωρώντας συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό Blue Sky, ο Άδωνις Γεωργιάδης αντιπαρέβαλε το τραγικό δυστύχημα στο Μάτι με την τραγωδία που εκτυλίχθηκε στα Τέμπη πριν από ένα χρόνο.

Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, «το Μάτι έγινε τον Ιούλιο του 2018. Πέθαναν 104 άνθρωποι. Για αυτούς τους ανθρώπους, δεν υπάρχουν ονόματα στο Σύνταγμα, γιατί υπάρχει το πρόβλημα της ιδεολογικής ηγεμονίας της Αριστεράς. Δεν θα επιτρέψουμε να γίνει όλη η Ελλάδα βόθρος για να γίνει ο Νίκος Παππάς ευρωβουλευτής, δεν θα πνιγούμε στην τοξικότητα και στην εχθροπάθεια λόγω των πολιτικών φιλοδοξιών του κ. Νίκου Παππά, ο οποίος προαλείφεται για ευρωβουλευτής της Κουμουνδούρου».

«Στην πολιτική μπήκα για να πολεμήσω την ιδεολογική ηγεμονία της Αριστεράς», συνέχισε ο υπουργός Υγείας. «Όλοι αυτοί που ωρύονται για τα Τέμπη, δεν λένε την παραμικρή λέξη για την Marfin. Η Κουμουνδούρου δεν σήκωσε πανό για το Μάτι, αλλά θυμήθηκε να σηκώσε πανό για τα Τέμπη. Οι Συριζαίοι δεν ενδιαφέρονται πραγματικά για τα Τέμπη. Ψήφους μαζεύουν. Μιλάμε για μια ωμή εργαλειοποίηση της τραγωδίας από τον ΣΥΡΙΖΑ».

Παράλληλα, ο Άδωνις υπεραμύνθηκε της ταχύτητας των θεσμών απέναντι στα Τέμπη και υπογράμμισε την εκτίμησή του για το πρόσωπο του κ. Κώστα Αχ. Καραμανλή.

«Κατηγορούν την κυβέρνηση Μητσοτάκη για συγκάλυψη, αλλά δεν υπάρχει καμία σχέση με τη βουλευτική ασυλία, γιατί η βουλευτική ασυλία δεν έχει την παραμικρή σχέση με τα Τέμπη», επισήμανε ο υπουργός Υγείας.

«Εδώ έχουμε να κάνουμε με υπουργούς και για τους υπουργούς, υπάρχει ο νόμος περί ευθύνης υπουργών. Στο νέο Σύνταγμα δεν υπάρχουν πολύ σύντομες αποσβεστικές ημερομηνίες. Για να ενεργοποιηθεί ο νόμος περί ευθύνης υπουργών, πρέπει να κινηθεί σχετικά εισαγγελέας. Όμως, αίτημα από εισαγγελέα δεν έχει έρθει ακόμη. Για να ενεργοποιηθεί ο νόμος περί ευθύνης υπουργών, πρέπει να κινηθεί εισαγγελέας εναντίον του κ. Κώστα Καραμανλή», συμπλήρωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Τέλος, αναφερόμενος στη σύμβαση 717, ο υπουργός Υγεία τόνισε πως, σε ό,τι έχει να κάνει με την εν λόγω σύμβαση, «ο κ. Κώστας Καραμανλής πήρε το ρίσκο και προχώρησε μέχρι τέλους τη σύμβαση 717 τον Δεκέμβριο του 2023. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είχε προβεί σε έξι αναβολές όσον αφορά τη σύμβαση 717. Και η Βουλή έκρινε πως είναι παράλογο να κατηγορείται ο κ. Κώστας Αχ. Καραμανλής. Ο κ. Καραμανλής ήταν ένας καλός υπουργός Μεταφορών και Υποδομών και έδειξε άμεσα αντανακλαστικά, υποβάλλοντας την παραίτησή του μέσα σε ελάχιστες ώρες από το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη», ολοκλήρωσε ο Ά. Γεωργιάδης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments