Πολιτική

Με αύξηση του κατώτατου μισθού πηγαίνει η ΝΔ στις κάλπες

Με αύξηση του κατώτατου μισθού πηγαίνει η ΝΔ στις κάλπες

Πηγή Φωτογραφίας: [367631] ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Αύξηση 5% - 6%.

ε διάταξη μάχης ενόψει των ευρωεκλογών θέτει ο Κυριάκος Μητσοτάκης τον κομματικό μηχανισμό της ΝΔ προτάσσοντας το διακύβευμα της κάλπης με αιχμή τα ζητήματα της καθημερινότητας και της ακρίβειας.

Οι μόνες εκκρεμότητες είναι η δημιουργία του κεντροδεξιού ψηφοδελτίου και το πρόγραμμα των περιοδειών του Πρωθυπουργού, το οποίο, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του προσωπικού του Μεγάρου Μαξίμου, θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από το αποτέλεσμα των μέτρων για την ακρίβεια στα ράφια των σούπερ μάρκετ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει δηλώσει δημοσίως ότι “τα κοντέρ θα μηδενιστούν ενόψει των ευρωεκλογών” και η κυβέρνηση ετοιμάζει σειρά νέων παρεμβάσεων για την αντιμετώπιση του ζητήματος της ακρίβειας και την αύξηση του διαθέσιμου εισοδήματος των πολιτών. Ήδη από τις αρχές του μήνα έχουν αποφασιστεί μειώσεις τιμών σε περισσότερα από 3.900 προϊόντα, σε συνέχεια των μέτρων που ανακοινώθηκαν στα τέλη Ιανουαρίου, όπως οι μειωμένες εκπτώσεις των προμηθευτών προς τα σούπερ μάρκετ και η μεταφορά των παροχών στους καταναλωτές, το πλαφόν στα μικτά περιθώρια κέρδους για τα βρεφικά γάλατα και οι “καθαρές” τιμές για τα ευπαθή προϊόντα.

Το επόμενο “στοίχημα” είναι η αύξηση των μισθών, με αναμενόμενη αύξηση από την 1η Απριλίου μεταξύ 5% και 6% και κατώτατο μισθό μεταξύ 820 και 830 ευρώ. Παράλληλα, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας, θα εφαρμοστεί φέτος “καλάθι της Σαρακοστής και του Πάσχα”, με στόχο οι πολίτες να λάβουν βοήθεια για τα ψώνια των εορτών τους.

Για όλα τα παραπάνω, οι επιτελείς του Μεγάρου Μαξίμου εκτιμούν ότι η επίδραση της δέσμης των μέτρων που έχουν ληφθεί και όσα πρόκειται να αποφασιστούν και αφορούν στην ακρίβεια, θα παίξουν καταλυτικό ρόλο για την ετυμηγορία των πολιτών πάνω από την κάλπη για τις ευρωεκλογές του Ιουνίου.

Αναφορικά με τη δημοσκοπική άνοδο των κομμάτων στα δεξιά της ΝΔ, οι συνομιλητές του Κυριάκου Μητσοτάκη παραδέχονται ότι η εξέλιξη αυτή είναι απότοκο της πρόσφατης ψήφισης του νόμου για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, ωστόσο εκτιμούν ότι αποτελεί πρόσκαιρο φαινόμενο, που σε καμία περίπτωση δεν μεταβάλλει τις προτεραιότητες της κυβέρνησης και το πρόγραμμα των μεταρρυθμίσεων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments