Policy Briefs

Ο Λευκός Οίκος του Τραμπ «ήταν γεμάτος speed και Ζάναξ»

Ο Λευκός Οίκος του Τραμπ «ήταν γεμάτος speed και Ζάναξ»

Πηγή Φωτογραφίας: ΕΛΒΕΤΙΑ - ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ ΣΤΟ ΝΤΑΒΟΣ (EUROKINISSI / WORLD ECONOMIC FORUM / BENEDIKT VON LOEBELL)

Υπάλληλοι έπαιρναν συστηματικά διεγερτικά ναρκωτικά για να μπορέσουν να αντεπεξέλθουν στα εξοντωτικά ωράρια και τις ατελείωτες συσκέψεις, είπαν στο Rolling Stone πρώην υψηλόβαθμα στελέχη της κυβέρνησης. Η διακίνηση ναρκωτικών στο κτίριο φαίνεται να ήταν κοινό μυστικό

Είναι δύο ουσίες με εντελώς αντίθετα αποτελέσματα: Το speed κάνει ακριβώς αυτό που λέει το όνομά του, «ανεβάζει» κάποιον, περίπου όπως η κοκαΐνη. Το Ζάναξ, πάλι, είναι από τα γνωστότερα αγχολυτικά και ηρεμιστικά στον κόσμο. Τέσσερις πρώην κυβερνητικοί αξιωματούχοι αποκάλυψαν ότι επί προεδρίας Ντόναλντ Τραμπ και τα δύο κυκλοφορούσαν σε τεράστια αφθονία στον Λευκό Οίκο. Οι υπάλληλοι του Λευκού Οίκου έπαιρναν συστηματικά διεγερτικά ναρκωτικά για να μπορέσουν να αντεπεξέλθουν στα τρελά ωράρια και τις ατελείωτες συσκέψεις, είπαν στο Rolling Stone τα πρώην υψηλόβαθμα στελέχη της κυβέρνησης, που για ευνόητους λόγους διατήρησαν την ανωνυμία τους. Η διακίνηση ναρκωτικών στο κτίριο ήταν κοινό μυστικό, πρόσθεσαν. Η αποκάλυψη, γράφει η Telegraph, έρχεται ύστερα από έκθεση του Πενταγώνου που διαπίστωσε ότι η ιατρική μονάδα του Λευκού Οίκου διένειμε ουσίες χωρίς ιδιαίτερη επίβλεψη ή επιμελή τήρηση αρχείων. Η έκθεση διεξήχθη από τον γενικό επιθεωρητή του υπουργείου Αμυνας και σημείωσε μεταξύ άλλων ότι η ιατρική μονάδα του Λευκού Οίκου είχε παραγγείλει χιλιάδες δόσεις μοδαφινίλης, ένα διεγερτικό που χρησιμοποιείται από στρατιωτικούς πιλότους για να παραμείνουν σε εγρήγορση κατά τη διάρκεια πολύωρων πτήσεων. Remaining Time-0:00 Fullscreen Mute Σύμφωνα με την έκθεση, που κυκλοφόρησε τον Ιανουάριο, δεν εξηγείται ο υψηλός αριθμός διεγερτικών που χορηγήθηκαν, ενώ οι τέσσερις αξιωματούχοι ισχυρίστηκαν ότι αυτό συνέβαινε προκειμένου να μπορέσουν οι υπάλληλοι να διαχειριστούν τις τρομερές πιέσεις της δουλειάς και τις πολλές ώρες εργασίας. Το Ζάναξ, ένα πολύ διαδεδομένο αγχολυτικό φάρμακο, ήταν επίσης δημοφιλές και εύκολα προσβάσιμο, σημείωσαν οι πηγές στο περιοδικό, αν και δεν αναφέρεται στην έκθεση του Πενταγώνου. «Ηταν κάπως σαν την Αγρια Δύση. Τα πράγματα ήταν αρκετά χαλαρά. Ο,τι χρειαζόταν κάποιος, θα φροντίζαμε να του το παρέχουμε», σύμφωνα με ανώνυμη μαρτυρία. Δεν είναι πολύ καινούργια, πάντως, η είδηση ότι οι ιατρικές ομάδες του Λευκού Οίκου συνταγογραφούν φάρμακα για να αντιμετωπίσουν οι υπάλληλοι τις πιέσεις της δουλειάς. Η Στέφανι Γκρίσαμ, πρώην εκπρόσωπος Τύπου του Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο, έχει πει: «Νομίζω ότι πάντα το προσωπικό του Λευκού Οίκου γνωρίζει ότι τα ταξίδια στο εξωτερικό είναι πολύ εξαντλητικά. Βρίσκεσαι σε μια πτήση με έναν πρόεδρο που δεν κοιμάται ποτέ, και μετά κατεβαίνεις στο έδαφος τρέχοντας, σε μια ξένη χώρα, όπου πρέπει να είσαι διαρκώς σε εγρήγορση και ετοιμότητα για ό,τι χρειαστούν ο πρόεδρος και άλλοι ξένοι ηγέτες». 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments