Πολιτική

Πολιτικές ανατροπές φέρνει η “ισοπαλία” ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ

Πολιτικές ανατροπές φέρνει η “ισοπαλία” ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ

Πηγή Φωτογραφίας: [364805] ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΝΙΚΟΥ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ ΣΤΕΦΑΝΟ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Το κόμμα του Νίκου Ανδρουλάκη δείχνει να μην μπορεί να εκμεταλλευτεί τις κρίσιμες στιγμές που περνάει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Όσο πλησιάζουν οι κάλπες, σε οποιαδήποτε εκλογική αναμέτρηση, κάθε δημοσκόπηση στέλνει τα δικά της μηνύματα, τα οποία σε ορισμένες περιπτώσεις είναι πολύ καθαρά. Στην έρευνα της εταιρείας Pulse,τα «μηνύματα» των ερωτηθέντων σε σχέση με τη «μάχη» της δεύτερης θέσης δεν θα πρέπει να τα αγνοήσουν ο Στέφανος Κασσελάκης και ο Νίκος Ανδρουλάκης.

 Όσον αφορά τις εξελίξεις στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης μετά τη διεξαγωγή του συνεδρίου και την παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα, στην ερώτηση τι τελικά βγαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ από πολιτική άποψη επί του συνόλου του δείγματος το 56% απαντά ότι το κόμμα βγαίνει αποδυναμωμένο, το 25% τα ίδια και μόλις το 8% δυναμωμένο.

Αντίθετα, ανάμεσα σε εκείνους που προτίθενται να ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ το 45% πιστεύει ότι το κόμμα βγήκε ενισχυμένο μετά το συνέδριο, το 38% το ίδιο και το 10% αποδυναμωμένο.

Στην πρόθεση ψήφου επί του συνόλου του δείγματος, και στο ερώτημα αν την ερχόμενη Κυριακή είχαμε εθνικές εκλογές τι θα ψηφίζατε, το 29,5% θα ψήφιζε ΝΔ, ενώ ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ φαίνεται να «κονταροχτυπιούνται» συγκεντρώνοντας το ίδιο ποσοστό, 12%.

Καλή δεν είναι η εικόνα για τη Χαριλάου Τρικούπη. Ο σπαραγμός στον ΣΥΡΙΖΑ δεν δίνει δυνάμεις στο ΠΑΣΟΚ αντιθέτως του αφαιρεί. Όλα δείχνουν πως κάποιος κόσμος – όχι σημαντικός αριθμός – που είχε μετακομίσει στο «πράσινο στρατόπεδο» ή στον Περισσό μετά τις εθνικές εκλογές είτε επιστρέφει στον ΣΥΡΙΖΑ είτε κινείται προς τη Νέα Αριστερά που εμφανίζεται επίσης λίγο ενισχυμένη.

Η εικόνα που παρουσιάζει το κόμμα σχετικά με το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια και τα μη κρατικά πανεπιστήμια, τα οποία θα ψηφιστούν την Παρασκευή, δεν παραπέμπει σε ενότητα. Επιπλέον, ο κόσμος του ΠΑΣΟΚ φαίνεται διχασμένος ως προς το τι θέλει σχετικά με τα πανεπιστήμια, με τα μέλη του κόμματος να αμφιταλαντεύονται, παρά το γεγονός ότι ακολουθούν την πολιτική του κόμματος υπέρ του “όχι”.

Το κόμμα του Νίκου Ανδρουλάκη δείχνει να μην μπορεί να εκμεταλλευτεί τις κρίσιμες στιγμές που περνάει ο ΣΥΡΙΖΑ. Η Νέα Αριστερά μετά την πανελλαδική της συνδιάσκεψη και την προσθήκη του Γαβριήλ Σακελλαρίδη εμφανίζεται να μπαίνει πιο δυναμικά στο παιχνίδι για την διεκδίκηση μια έδρας στην Ευρωβουλή. Τα στελέχη της εμφανίζονται αισιόδοξα για ακόμα καλύτερα ποσοστά μέχρι τις 9 Ιουνίου. ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ έχουν λίγες ευκαιρίες μέχρι τις ευρωεκλογές να εκμεταλλευτούν ένα «σιωπηρό κύμα» που υπάρχει στην κοινωνία για την ανάγκη συγκρότησης μιας ισχυρής αντιπολίτευσης απέναντι στη σημερινή πλειοψηφία.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments