Ελλάδα

Μπάρμπεκιου Τσικνοπέμπτης: Οι τοπ συμβουλές για τέλειο ψήσιμο στη σχάρα και στα κάρβουνα

Μπάρμπεκιου Τσικνοπέμπτης: Οι τοπ συμβουλές για τέλειο ψήσιμο στη σχάρα και στα κάρβουνα

Πηγή Φωτογραφίας: freepik.com//Grilled beef steak medium rare on fire Selective Focus 3D Illustration

Τσικνοπέμπτη σήμερα και οι ψησταριές έχουν πάρει από το πρωί φωτιά. Σε κάθε γωνία ψήνουν σουβλάκια, μπριζόλες και μέχρι το βράδυ αναμένεται οι ψησταριές και τα μπάρπεκιου να επεκταθούν.

Αν είστε από αυτούς που θα ψήσουν στο μπαλκόνι ή στον κήπο σας και κάθε φορά αναζητείτε τρόπους για να βελτιώνεται το ψήσιμό σας, ρίξτε μια ματιά στα παρακάτω τιπς. Θα σας βγάλουν ασπροπρόσωπους.

Ο διάσημος σεφ Τζέιμι Ολιβερ μοιράζεται μερικές τέτοιες συμβουλές στην σελίδα του:

Περιμένετε την κατάλληλη στιγμή για να βάλετε το κρέας στα κάρβουνα Οπως εξηγεί ο διάσημος σεφ πρέπει να περιμένετε να σβήσουν οι φλόγες. Τα κάρβουνα πρέπει να έχουν πάρει αυτό το γκρι-άσπρο χρώμα. Τότε είναι η κατάλληλη στιγμή.

Ελέγξτε τη θερμοκρασία Ο Ολιβερ εξηγεί ότι και στο μπάρμπεκιου πρέπει να ελέγχουμε τη θερμοκρασία όπως ακριβώς και στον φούρνο. Ο καλύτερος τρόπος για να το κάνετε είναι με το χέρι σας. Κρατήστε το χέρι σας 12 εκ. πάνω από τη σχάρα και δείτε πόσο μπορείτε να αντέξετε:

6 δευτερόλεπτα = χαμηλή θερμοκρασία 4 δευτερόλεπτα = μέτρια θερμότητα 2 δευτερόλεπτα = υψηλή θερμοκρασία Αν δεν αντέχετε καθόλου, πρώτον μην προσπαθήσετε να κρατήσετε το χέρι σας πάνω από τη σχάρα και δεύτερον αυτό σημαίνει ότι η θερμοκρασία στα κάρβουνά σας έχει ανέβει περισσότερο από το επιθυμητό.

Πρέπει επίσης να ελέγχετε τη θερμοκρασία σε όλη τη σχάρα. Η πιο εύκολη τεχνική είναι η μισή και η μισή – βάλτε όλα τα κάρβουνα στη μία πλευρά, ώστε να έχετε μια πολύ καυτή πλευρά και μια χωρίς άμεση θερμότητα.

Χρησιμοποιήστε τα σωστά εργαλεία Λαβίδες, γάντι σχάρας και σωστές σχάρες είναι τα κατάλληλα εργαλεία.

Φτιάξτε τα δικά σας μπιφτέκια Τα σπιτικά μπιφτέκια είναι καλύτερα. Ακόμα και αν τα φτιάξετε μόνο με αλάτι και πιπέρι και κρέας καλής ποιότητας,

Μαρινάδα, μαρινάδα, μαρινάδα! Όλοι γνωρίζουμε τη φράση «αφήστε το για μερικές ώρες, ιδανικά για όλη τη νύχτα». Αυτό ισχύει διπλά για το μπάρμπεκιου. Μάλιστα είναι καλύτερο να κρατάτε λίγη μαρινάδα και να αλείφετε το κρέας σας με τη μαρινάδα κάθε 10 λεπτά καθώς ψήνεται. Με αυτόν τον τρόπο θα προσθέσετε υγρασία και θα πετύχετε το τέλειο αποτέλεσμα.

Οι τοπ συμβουλές για ψήσιμο στη σχάρα και μπάρμπεκιου Και συνεχίζουμε τα με τις συμβουλές άλλων ειδικών για το ψήσιμο:

Καθαρή σχάρα: Οπωσδήποτε πλύνετε καλά τη σχάρα σας για να μην μπερδευτούν οι γεύσεις και να μην κολλήσει το κρέας και ότι άλλο θελήσετε να ψήσετε. Βεβαιωθείτε πάντα ότι η σχάρα σας είναι ζεστή. Αυτό θα βοηθήσει να κρατήσει το κρέας ζουμερό στο κέντρο. Θα χρειαστεί 10 με 15 λεπτά για να ζεσταθεί η σχάρα. Λαδώστε τη σχάρα: Αυτό θα βοηθήσει να μην κολλήσουν τα άπαχα κρέατα στη σχάρα. Μην χρησιμοποιήσετε σπρέι αλλά μια χαρτοπετσέτα εμποτισμένη με λάδι στην άκρη μιας λαβίδας. Και τα λάδια με μέτρο γιατί αν στάξουν στα κάρβουνα ή στην ηλεκτρική σχάρα θα πιάσει φωτιά. Αν δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε λάδι, τότε ψήστε πάνω σε αλουμινόχαρτο ή κόψτε μια πατάτα στη μέση και τρίψτε την στην καυτή σχάρα. Αυτό θα την κάνει αντικολλητική. Μην μετακινείτε τα τρόφιμα και μην ανοίγετε το καπάκι της σχάρας: Τα περισσότερα φαγητά χρειάζεται να τα γυρίσετε μόνο μία φορά κατά τη διάρκεια του ψησίματος. Αφήνετε πάντα το κρέας να ξεκουραστεί αφού το βγάλετε από τη σχάρα: Ανάλογα με το κρέας, αφήστε το να ξεκουραστεί για τουλάχιστον 5-15 λεπτά πριν το κόψετε σε φέτες. Ένα μεγάλο κομμάτι κρέατος, θα χρειαστεί περισσότερο χρόνο ξεκούρασης από μια μικρότερη μπριζόλα, όπως ένα φιλέτο. Η ανάπαυση του κρέατος επιτρέπει στους χυμούς να αναδιανεμηθούν σε όλο το κρέας. Μπορείτε να σκεπάζετε το κρέας με ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο όσο ξεκουράζεται για να το κρατήσετε ζεστό. Ακολουθείτε πάντα τις οδηγίες για την ασφάλεια των τροφίμων. Να χρησιμοποιείτε ξεχωριστές σανίδες κοπής και σκεύη για ωμά και μαγειρεμένα τρόφιμα. Να διατηρείτε πάντα το κρέας στο ψυγείο όσο μαρινάρεται. Προσθέστε τη σάλτσα στο κρέας στο τέλος της διαδικασίας ψησίματος. Αν σκοπεύετε να περιχύσετε το κρέας με σάλτσα , το κάνετε πάντα στα τελευταία 5 λεπτά του χρόνου ψησίματος, αν ο συνολικός χρόνος ψησίματος είναι 30 λεπτά ή λιγότερο. Και στα τελευταία 15 λεπτά του χρόνου ψησίματος, εάν ο συνολικός χρόνος ψησίματος είναι πάνω από 30 λεπτά. Αποφύγετε να βάζετε κρύα τρόφιμα στη σχάρα. Αφήνοντας το κρέας να έρθει σε θερμοκρασία στον πάγκο για 30 λεπτά θα το βοηθήσετε να ψηθεί πιο ομοιόμορφα

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments