Πολιτική

Άδωνις: Ρεζίλι των σκυλιών το ΠΑΣΟΚ

Άδωνις: Ρεζίλι των σκυλιών το ΠΑΣΟΚ

Πηγή Φωτογραφίας: [367810] ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ / 2η ΗΜΕΡΑ (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Το όνομα του Πιερρακάκη θα γραφτεί με χρυσά γράμματα.

Την δριμεία κριτική του Άδωνι Γεωργιάδη προκάλεσε, απόψε στη Βουλή, η αρνητική και αλλοπρόσαλλη στάση του ΠΑΣΟΚ και του Νίκου Ανδρουλάκη αναφορικά με το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για μη κρατικά, μη κερδοσκοπικά πανεπιστημιακά ιδρύματα.

Παίρνοντας τον λόγο στην αποψινή συνεδρίαση της Βουλής, ο υπουργός Υγείας τόνισε εισαγωγικά πως «με την απόσυρση του ΠΑΣΟΚ πριν από αρκετά χρόνια το άρθρο 16 του Συντάγματος δεν αναθεωρήθηκε. Την ίδια χρονιά, το 2008, στην Κύπρο προχωρούσε η αναθεώρηση του Συντάγματος, το αντίστοιχο άρθρο 16 του κυπριακού Συντάγματος. Το 2008, φοιτούσαν χιλιάδες Κύπριοι φοιτητές φοιτούσαν στα ξένα πανεπιστήμια και κανένας Κύπριος φοιτητής στην Κύπρο. Το 2024 η ανώτατη εκπαίδευση είναι ένας από τους σημαντικότερους τομείς ανάπτυξης της κυπριακής οικονομίας. Πολλοί λιγότεροι Κύπριοι φοιτητές σπουδάζουν στα ελληνικά πανεπιστήμια και χιλιάδες Έλληνες φοιτητές σπουδάζουν στα κυπριακά πανεπιστήμια. Ολόκληρες πόλεις της Κύπρου έχουν αλλάξει επειδή η Κύπρος αναθεώρησε το Σύνταγμά της, ενώ στην Ελλάδα το ΠΑΣΟΚ παρεμπόδισε την αναθεώρηση του άρθρου 16 του δικού μας Συντάγματος».

Ο Άδωνις Γεωργιάδης υπενθύμισε, εν συνεχεία πως «ως εισηγητής του ΛΑΟΣ είχα προσωπικά συμβάλει στον νέο μεγάλο νόμο για τα πανεπιστήμια, τον οποίο είχε προωθήσει η Άννα Διαμαντοπούλου. Ο νόμος αυτός ήταν εξαιρετικός, αλλά δυστυχώς δεν υποστηρίχθηκε από τις πολιτικές δυνάμεις».

«Έχοντας ζήσει όλη αυτή την πορεία των τελευταίων 16 ετών», έσπευσε να συμπληρώσει ο υπουργός Υγείας, «αισθάνομαι υπερήφανος που συμμετέχω στην κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος, μαζί με τον Κυριάκο Πιερρακάκη, ανέλαβε την πρωτοβουλία για τα μη κρατικά και μη κερδοσκοπικά πανεπιστήμια. Πρόκειται για ένα βήμα με πολιτικό ρίσκο. Ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Πιερρακάκης γνωρίζουν το ενδεχόμενο μιας αρνητικής κρίσης του ΣτΕ, αλλά επιλέγουν το εθνικό συμφέρον. Και για αυτό σας συγχαίρω. Κάποτε, εμείς οι πολιτικοί πρέπει να περνάμε από τα ατέρμονα λόγια στην πράξη. Και σήμερα ο κ. Πιερρακάκης περνάει από τα λόγια στην πράξη και αξίζουν στον κ. Πιερρακάκη πολλά εύγε. Το όνομα του κ. Πιερρακάκη θα γραφτεί με χρυσά γράμματα στην ιστορία της προόδου αυτής της χώρας».

«Σε αντίθεση με το ψευδές ταξικό επιχείρημα της Αριστεράς, η γνήσια λαϊκή παράταξη αυτού του τόπου, η Νέα Δημοκρατία, έρχεται και δίνει με αυτό το νομοσχέδιο σε όλους τους Έλληνες πολίτες ισότιμα όλες τις επιλογές.

«Ειδικά ως προς το ΠΑΣΟΚ», κατέληξε ο υπουργός Υγείας, «όσοι ήταν κατά της αναθεώρησης του άρθρου 16 είναι σήμερα υπέρ του νομοσχεδίου για τα μη κρατικά πανεπιστήμια. Οι απόψεις του κ. Βενιζέλου έχει γράψει ολόκληρο άρθρο για τη συνταγματικότητα του νομοσχεδίου και οι κ. κ. Λοβέρδος και Διαμαντοπούλου έχουν ταχθεί υπέρ του νομοσχεδίου. Σπουδαίοι συνταγματολόγοι, όπως ο κ. Βενιζέλος, ο κ. Μανιτάκης και ο κ. Σπυρόπουλος, έχουν αποφανθεί υπέρ της συνταγματικότητας του νομοσχεδίου. Το ΠΑΣΟΚ έχει γίνει ρεζίλι των σκυλιών, διότι ξεκίνησε λέγοντας πως στηρίζει τα μη κρατικά πανεπιστήμια και ήρθε ο κ. Ανδρουλάκης και είπε πως θα καταψηφίσει. Αυτό που κάνει το ΠΑΣΟΚ είναι τραγικό. Το τραγικό κόμμα γίνεται το ΠΑΣΟΚ για άλλη μια φορά. Κανένας δεν έχει καταλάβει γιατί ο κ. Ανδρουλάκης έκανε τη στροφή, χωρίς να εξηγήσει το γιατί και μόνο για να κάνει αντιπολίτευση στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Ποτέ δεν συνέδεσε το συγκεκριμένο νομοσχέδιο με το άρθρο 16!», συμπέρανε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments