Πέτσας: Αθλιότητα του ΚΚΕ τα περί sugar daddies [vid]
Πηγή Φωτογραφίας: [367810] ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ / 2η ΗΜΕΡΑ (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)
Την απερίφραστη καταδίκη των χυδαίων χαρακτηρισμών που χρησιμοποίησε το ΚΚΕ και ο Δημήτρης Κουτσούμπας, εξέφρασε, από το βήμα της Βουλής, ο κ. Στέλιος Πέτσας, ο οποίος έκανε λόγο για ακατάληπτες και αντιφατικές τοποθετήσεις της αντιπολίτευσης σε σχέση με το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια.
Ιδιαίτερα, απευθυνόμενος στην κοινοβουλευτική ομάδα του Κομμουνιστικού Κόμματος, ο βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος τόνισε πως «είναι αθλιότητα και ντροπή για το ΚΚΕ να χρησιμοποιεί την έκφραση sugar daddies. Είναι αθλιότητα και ντροπή για το Κομμουνιστικό Κόμμα να μιλάει για εκπόρνευση των φοιτητριών. Το ΚΚΕ πρέπει να ανακαλέσει. Η Βουλή πρέπει αν επιδιώξει την ανάκληση τέτοιων αισχρών εκφράσεων. Όλοι ξέρουμε τι συνέβαινε στις πρώην σοβιετικές δημοκρατίες και δεν ντρέπεστε να υποστηρίζετε πως το παρόν νομοσχέδιο φέρνει την εκπόρνευση των κοριτσιών της Ελλάδας. Θεωρώ πως πρέπει η Βουλή να επιληφθεί του θέματος, γιατί τέτοιου είδους αθλιότητες δεν έχουν καμιά θέση στον ναό της Δημοκρατίας».
«Το νομοσχέδιο συνιστά μια ιστορικής σημασίας μεταρρύθμιση», συνέχισε ο κ. Πέτσας «καθώς δίνει τη δυνατότητα μη κρατικών, μη κερδοσκοπικών παραρτημάτων αλλοδαπών ΑΕΙ υπό τη μορφή νομικών προσώπων πανεπιστημιακής εκπαίδευσης».
«Επίσης, το νομοσχέδιο φέρνει και δυο άλλες σημαντικές μεταρρυθμίσεις», συμπλήρωσε στο σημείο αυτό ο βουλευτής Ανατολικής Αττικής της Νέας Δημοκρατίας.
«Πρώτον, το νομοσχέδιο αναβαθμίζει το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο της Θράκης με δυο τρόπους. Ιδρύει νέες σχολές και τμήματα και εντάσσει στο ΔΠΘ τμήματα και ερευνητικά ινστιτούτα του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδας της Δράμας και της Καβάλας. Έτσι, το ΔΠΘ γίνεται το τρίτο μεγαλύτερο Πανεπιστήμιο της χώρας, αγκαλιάζει όλη την περιφέρεια ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, με ό,τι αυτό συνεπάγεται συμβολικά και για εθνικούς λόγους».
Σύμφωνα με τον κ. Στέλιο Πέτσα, «το νομοσχέδιο αναβαθμίζει και εκσυγχρονίζει το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο. Το ΕΑΠ αποκτά το σύστημα διοίκησης, που έχουν και τα υπόλοιπα πανεπιστήμια. Κι αυτό είναι πολύ σημαντικό, καθώς η εξ αποστάσεως εκπαίδευση στη χώρα μας απευθύνεται σε μεγάλο αριθμό ηλικιών και επαγγελμάτων».
«Απέναντι σε αυτές τις σημαντικές αλλαγές η αντιπολίτευση δίνει αντιφατικές και ακατάληπτες μάχες οπισθοφυλακής», είπε ο βουλευτής της κυβερνητικής πλειοψηφίας, ο οποίος συμπλήρωσε:.
«Πρώτον, πρόκειται για αντιφατικές μάχες οπισθοφυλακής. Για παράδειγμα, στον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Γαβρόγλου δεν είχε αναλάβει πολιτική πρωτοβουλία, η οποία τελικά ναυάγησε, προκειμένου να γίνει αναγνώριση όλων των διεθνών οργανισμών που παρέχουν τριτοβάθμιες υπηρεσίες στη χώρα μας; Η ίδια η προσωπική διαδρομή του κ. Κασσελάκη δεν οδηγεί σε μια προφανή αντίφαση; Τέλειωσε ιδιωτικό σχολείο και πανεπιστήμιο και λέει πως άλλα παιδιά αυτής της χώρας δεν πρέπει να έχουν τη δυνατότητα που είχε αυτός, ώστε να φτάσει να γίνει τέταρτος πολιτειακός παράγοντας. Αυτά είναι μόνο για την ελίτ, δεν είναι για άλλους.
Δεύτερον, πρόκειται για ακατάληπτες μάχες οπισθοφυλακής. Για παράδειγμα, το ΠΑΣΟΚ υιοθετεί στο πρόγραμμά του το μείζον, την αναθεώρηση του άρθρου 16 του Συντάγματος, αλλά όχι το έλασσον, τη διασυνοριακή παροχή ανώτατης εκπαίδευσης στη χώρα μας. Αποτέλεσμα αυτού είναι να υπάρχει μια αλληλουχία πέντε διαφορετικών τοποθετήσεων του κ. Ανδρουλάκη, μπροστά στις οποίες και ο συμπαθής παράγοντας του Εδεσσαικού ωχριά».
«Οι της αντιπολίτευσης κρύβονται πίσω από μια δήθεν αντισυνταγματικότητα του παρόντος νομοσχεδίου», είπε ολοκληρώνοντας ο βουλευτής Ανατολικής Αττικής. «Οχυρώνονται πίσω από ορισμένες σελίδες της Επιστημονικής Υπηρεσίας της Βουλής και την έκθεσή της. Οι σελίδες 25 κ.ε. καταλήγουν πως είναι ένα θέμα, όπως αυτό της παροχής υπηρεσιών ανώτατης εκπαίδευσης, σε μια χώρα μέλος που δεν έχει κριθεί ούτε από την εσωτερική μας νομολογία, ούτε από το κοινοτικό δικαστήριο, και, επομένως, είναι ένα θέμα ανοικτό. Εφόσον το ΠΑΣΟΚ επιθυμεί την αλλαγή του άρθρου 16 του Συντάγματος προς την κατεύθυνση του να επιτρέψει μη κρατικά, μη κερδοσκοπικά πανεπιστήμια, γιατί οχυρώνεται πίσω από ένα τέτοιο επιχείρημα; Πραγματικά, είναι και αυτό ακατάληπτο, αλλά, στην ουσία του, πολύ αποκαλυπτικό, γιατί όσοι κρύβονται πίσω από αντισυνταγματικότητα τελικά ομολογούν πως δεν επιθυμούν να υπερψηφίσουν αυτό το νομοσχέδιο για ένα και μόνο λόγο. Δεν θέλετε να παραδεχθείτε την ήττα σας. Σύντροφοι, χάσατε. Έχουν περάσει περίπου 35 χρόνια από τότε που η ΔΑΠ, ως πρωτοπορία, πρότεινε τη δημιουργία μη κρατικών, μη κερδοσκοπικών πανεπιστημίων. Δεν είχε πέσει ακόμη το τείχος του Βερολίνου. Κι όμως η ΔΑΠ πρότεινε κάτι τέτοιο. Σήμερα, η ιδέα αυτή της ΔΑΠ είναι πλειοψηφική και στην κοινωνία και στο Κοινοβούλιο. Και ήρθε η ώρα να κάνουμε αυτό το τολμηρό βήμα και να προχωρήσουμε μπροστά, ώστε να δείξουμε σε όλους τους Έλληνες πολίτες πως νοιαζόμαστε για το μέλλον αυτής της χώρας, θέλουμε τα παιδιά μας να επαναπατριστούν, δεν είναι κάτι που πρέπει να μας φοβίζει, αλλά που μας ανοίγει νέους ορίζοντες. Δείτε τι κατάφεραν άλλες χώρες, όπως η Κύπρος. Δείτε τι μπορεί να καταφέρει η χώρα μας σε αυτή τη γωνιά της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Ας προχωρήσουμε με τολμηρά βήματα μπροστά», συμπέρανε ο κύριος Στέλιος Πέτσας.
«Αθλιότητα, βαρύτατο ολίσθημα και τραγικό λάθος οι δηλώσεις σας για “sugar daddies”. Να την πάρετε πίσω. Είναι ντροπή σας». Απάντηση μου από το βήμα της Βουλής στο ΚΚΕ για τις σημερινές άθλιες δηλώσεις του. pic.twitter.com/s4yz7A69GY
— Stelios Petsas (@SteliosPetsas) March 7, 2024
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Το σχόλιο σας