Συρεγγέλα: Βρισκόμαστε ένα βήμα πριν πετύχουμε έναν διαχρονικό στόχο για την ΝΔ,το ελεύθερο πανεπιστήμιο
Πηγή Φωτογραφίας: (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)//Η πρώτη γυναίκα που έγινε δεκτή στο Ελληνικό Πανεπιστήμιο και συγκεκριμένα στην Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών ήταν η Ιωάννα Στεφανόπολι το 1890.
Η πρώτη γυναίκα που έγινε δεκτή στο Ελληνικό Πανεπιστήμιο και συγκεκριμένα στην Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών ήταν η Ιωάννα Στεφανόπολι το 1890.
131 χρόνια μετά, το 2021 σύμφωνα με την Eurostat το 49,5% των ανθρώπων που λαμβάνουν πανεπιστημιακή εκπαίδευση στην χώρα μας είναι γυναίκες.
Είναι λοιπόν ιδιαίτερα συμβολική η συγκεκριμένη συγκυρία αφού σήμερα Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας που τιμούμε τους αγώνες μας για τα διαχρονικά δικαιώματα των γυναικών βρισκόμαστε μπροστά στην ψήφιση ενός νομοσχεδίου που ενισχύει αυτά τα δικαιώματα δίνοντας ακόμα περισσότερες ευκαιρίες σε γυναίκες και άνδρες να έχουν πρόσβαση στην ποιοτική ανώτατη εκπαίδευση.
Βρισκόμαστε ένα βήμα πριν πετύχουμε έναν διαχρονικό στόχο για την ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: το ελεύθερο πανεπιστήμιο.
Είδαμε την αντιπολίτευση να προσπαθεί να παρασύρει την κοινή γνώμη μακριά από τον πυρήνα του. Γιατί φοβάται τον πυρήνα του παρόντος νομοθετήματος. Γιατί κάνει κάτι που δεν τόλμησαν να κάνουν οι κυβερνήσεις ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Στηρίζει το Ελληνικό Δημόσιο Πανεπιστήμιο στην πράξη.
Τα κόμματα της αντιπολίτευσης λέτε στον ελληνικό λαό ότι δεν έχετε θέμα με τα πτυχία των ξένων πανεπιστημίων αρκεί να έχουν φύγει τα παιδιά μας στο εξωτερικό για να τα αποκτήσουν.
Λέτε δηλαδή σε περισσότερους από 40.000 Έλληνες φοιτητές και Ελληνίδες φοιτήτριες που σπουδάζουν αυτή την στιγμή στο εξωτερικό
- ότι μπορούν να έρθουν πίσω
- και να αναγνωρίσουν το πτυχίο τους έχοντας ίσα εργασιακά δικαιώματα με τα παιδιά που έχουν τελειώσει Δημόσιο ΑΕΙ
- αφού όμως ξοδέψουν τα λεφτά τους έξω
- και εφόσον ενδιαφέρονται ακόμα να επιστρέψουν στην χώρα, αγνοώντας επαγγελματικές ευκαιρίες που μπορεί να προκύψουν έξω
αλλά ότι δεν πρέπει να μπορούν να πάρουν το ίδιο πτυχίο από το παράρτημα του ίδιου ξένου πανεπιστημίου μένοντας στην Ελλάδα ξοδεύοντας πολύ λιγότερα χρήματα γιατί λέτε δεν θα είναι αντάξιο των Ελληνικών πτυχίων.
Με άλλα λόγια λέτε στα παιδιά μας να φύγουν από την χώρα!
Η ρύθμιση για τα παραρτήματα μη κρατικών πανεπιστημίων
- δεν είναι θέμα ελίτ γιατί δεν απευθύνεται στους πλούσιους
- δεν δημιουργεί ανισότητες
- και δεν αποδυναμώνει το ελληνικό δημόσιο πανεπιστήμιο.
Για άλλη μια φορά όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης αποδεικνύετε πως η μόνη κυβέρνηση που κάνει στην πράξη κοινωνική πολιτική για το καλό της χώρας είναι αυτή του Κυριάκου Μητσοτάκη.
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Το σχόλιο σας