Πολιτική

Άδωνις για ιδιωτικά ΑΕΙ: Ο Ανδρουλάκης αποδείχθηκε ολίγιστος, ασήμαντος και μικρός [vid]

Άδωνις για ιδιωτικά ΑΕΙ: Ο Ανδρουλάκης αποδείχθηκε ολίγιστος, ασήμαντος και μικρός [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: ΒΟΥΛΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΕΠΙΚΑΙΡΩΝ ΕΡΩΤΗΣΕΩΝ (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/ EUROKINISSI)

Άδωνις: «Έπεσε το τελευταίο οχυρό της Αριστεράς»

Την έντονη αποστροφή των πολιτών απέναντι στον Νίκο Ανδρουλάκη για τη στάση που αυτός τήρησε απέναντι στα μη κρατικά ΑΕΙ υπογράμμισε, σε τηλεοπτική συνέντευξή του στον Σκάι, ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Συγκεκριμένα, αναφερόμενος στην υπερψήφιση του νομοσχεδίου για τα μη κρατικά και μη κερδοσκοπικά πανεπιστημιακά ιδρύματα, ο υπουργός Υγείας τόνισε αρχικά πως είναι ιδιαίτερα υπερήφανος για τη συμμετοχή του στην ίδια κυβέρνηση με τον κ. Κυριάκο Πιερρακάκη και με πρωθυπουργό τον κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, λέγοντας: «Είμαι εξαιρετικά υπερήφανος που συμμετέχω σε αυτήν την κυβέρνηση. Μεγάλο εύγε αξίζει στον υπουργό Παιδείας Κυριάκο Πιερρακάκη και στον πρωθυπουργό της χώρας Κυριάκο Μητσοτάκη».

Ωστόσο, σύμφωνα με τον Άδωνι, «μεγάλη και αλγεινή εντύπωση προκαλεί το γεγονός πως ότι τα κόμματα της άκρας δεξιάς ακολούθησαν αριστερή πολιτική! Ο Βελόπουλος δεν μπορεί να μιλήσει στο πανεπιστήμιο, γιατί κινδυνεύει η σωματική του ακεραιότητα, αλλά ψήφισε κατά της δημιουργίας μη κρατικών πανεπιστημιακών ιδρυμάτων. Ο δεξιός Βελόπουλος ψήφισε αριστερά, ψήφισε σαν κομμουνιστής στη Βουλή!».

«Πρέπει να καταλάβουμε», συνέχισε ο υπουργός Υγείας «πως τα πανεπιστήμια ήταν το τελευταίο οχυρό της αριστεράς στην Ελλάδα. Για αυτό το λόγο, η αριστερά διαμαρτύρεται λυσσαλέα. Για αυτό το λόγο, η αριστερά κινητοποίησε όλες τις δυνάμεις της εναντίον του νομοσχεδίου και του Κυριάκου Πιερρακάκη. Έτσι ψηφίσαμε το νομοσχέδιο μόνοι, η Νέα Δημοκρατία μόνη απέναντι σε όλες τις άλλες πολιτικές δυνάμεις».

«Ας ρίξουμε μια ματιά στην Κύπρο. Η Κύπρος έγινε μέσα σε είκοσι χρόνια ένα νέο νησί. Έγιναν και γίνονται πολλοί τζίροι, σημειώνεται οικονομικό θαύμα. Παράλληλα, ενισχύονται και τα δημόσια πανεπιστήμια. Τα δημόσια πανεπιστήμια θα προχωρήσουν σε αγγλόφωνα προγράμματα σπουδών, θα γίνουν περισσότερα ανταγωνιστικά, θα βελτιωθεί η ποιότητα του διδακτικού έργου και του διδακτικού προσωπικού».

Ωστόσο, στο επίκεντρο της κριτικής του υπουργού Υγείας βρέθηκε κατεξοχήν το ΠΑΣΟΚ και ο Νίκος Ανδρουλάκης, με τον Α. Γεωργιάδη να τονίζει πως «το άρθρο 16 έχει μείνει στο Σύνταγμά από την εποχή της χούντας και θα το είχαμε αναθεωρήσει από το 2008, αν το ΠΑΣΟΚ δεν είχε αλλάξει τη στάση του στις σχετικές κοινοβουλευτικές διαδικασίες. Για αυτόν τον λόγο, στην ομιλία μου στη Βουλή, στράφηκα εναντίον του ΠΑΣΟΚ. Το ΠΑΣΟΚ συνετρίβη. Ο κόσμος σιχάθηκε τον Ανδρουλάκη για αυτό που έκανε για τα πανεπιστήμια. Ο Ανδρουλάκης αποδείχθηκε γκρίζος, ασήμαντος, μικρός και λίγος. Ο Ανδρουλάκης στράφηκε κατά του ίδιου του προγράμματος του ΠΑΣΟΚ. Το ΠΑΣΟΚ έχει γίνει το πιο ασήμαντο κόμμα της Ελλάδας. Ο κ. Ανδρουλάκης αποδείχθηκε ολίγιστος, ασήμαντος και μικρός».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments