Πολιτική

Μητσοτάκης: Τα οφέλη του Ταμείου Επικουρικής Κεφαλαιοποιητικής Ασφάλισης θα φανούν σε βάθος χρόνου

Μητσοτάκης: Τα οφέλη του Ταμείου Επικουρικής Κεφαλαιοποιητικής Ασφάλισης θα φανούν σε βάθος χρόνου

Πηγή Φωτογραφίας: [367985] ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ Τ.Ε.Κ.Α. ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Στην εκδήλωση του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης για τα δύο χρόνια από την έναρξη λειτουργίας του Ταμείου Επικουρικής Κεφαλαιοποιητικής Ασφάλισης (ΤΕΚΑ), μιλά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Τα οφέλη του ΤΕΚΑ θα φανούν σε βάθος χρόνου και θα είναι πολλαπλά», επισήμανε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την ομολία του στην εκδήλωση του Υπουργείου Εργασίας για τα δύο χρόνια από την έναρξη λειτουργίας του Ταμείου Επικουρικής Κεφαλαιοποιητικής Ασφάλισης.

Ενώ πρόσθεσε, μεταξύ άλλων:

«Το ΤΕΚΑ αποτελεί το πνευματικό παιδί του υφυπουργού Εργασίας, κ. Τσακλόγλου (…) Γνωρίζουμε ότι υπάρχουν εργαζόμενοι οι οποίο αμοίβονται κατ’ όνομα με τον κατώτατο μισθό, αλλά πέρνουν κάτι τι περισσότερο. Αντιμετωπίζουμε ακόμα ένα πρόβλημα υπο-ασφαλισμένης εργασίας (…) Η πρόβλεψη της αποταμίευσης αποτελεί μια πολύ σημαντική εκπαιδευτική διαδικασία. Δεν έχουμε κάνει την ίδια προσπάθεια να εκπαιδεύσουμε τη νέα γενιά για την αποταμίευση».

«Επιτρέψτε μου να ξεκινήσω εκφράζοντας τις ευχαριστίες μου δημόσια σε αυτούς που οραματιστήκαν, σχεδίασαν και υλοποίησαν το πρώτο κεφάλαιο μιας πολύ μεγάλης μεταρρύθμισης που αφορά το ασφαλιστικό μας σύστημα. Το ΤΕΚΑ αποτελεί το πνευματικό παιδί του υφ. Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων του Πάνου Τσακλόγλου. Τα οφέλη θα φανούν σε βάθος χρόνου και όπως εξηγήθηκε είναι πολλαπλά. Θα ήθελα να σταθώ ιδιαίτερα σε κάτι το οποίο έθιξαν και οι τρεις νέοι του πάνελ: στο ζήτημα της ατομικής ιδιοκτησίας, την έννοια του ατομικού κουμπαρά».

«Αυτά τα χρήματα είναι δικά σας, κανείς δεν μπορεί να τα ακουμπήσει», τόνισε ο πρωθυπουργός. «Ο ατομικός κουμπαράς σε βάθος χρόνου θα αυξάνεται και αυτό αλλάζει τις αντιλήψεις γύρω από την έννοια της αποταμίευσης και του ασφαλιστικού ταμείου».

Ο κ. Μητσοτάκης είπε επίσης ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να οικοδομηθεί έναν νέος ασφαλιστικός οργανισμός με μεγάλη τεχνογνωσία που θα εγγυάται τις μεγαλύτερες δυνατές αποδόσεις για τα μέλη του.

«Στο εξωτερικό υπάρχουν μεγάλοι ασφαλιστικοί οργανισμοί, με πάρα πολύ μεγάλη τεχνογνωσία με δέσμευση πρώτα να προστατέψουν εισφορές των ασφαλισμένων. Αυτό σκοπεύουμε να κάνουμε τώρα με το ΤΕΚΑ, να χτίσουμε έναν οργανισμό υπό την εποπτεία της Τράπεζας της Ελλάδος, ο οποίος θα εγγυάται τις καλύτερες δυνατές αποδόσεις» σημείωσε ο πρωθυπουργός.

Στη συνέχεια μίλησε για τον οικονομικό αναλφαβητισμό. «Ο οικονομικός αναλφαβητισμός είναι ένα μεγάλο πρόβλημα του λαού μας. Μέσα από το ΤΕΚΑ ο καθένας εξοικειώνεται με έννοιες ρίσκου και απόδοσης και οι νέοι μας πρέπει να διδαχθούν».

«Πρέπει να σπάσουμε τη νοοτροπία της μη αποταμίευσης» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

Έκλεισε την ομιλία του λέγοντας ότι ο νέος οργανισμός θα κριθεί στο χρόνο. Και πρέπει να πείσει τους νέους με απλά και κατανοητά επιχειρήματα. «Πρέπει να χτιστούν σχέσεις εμπιστοσύνης μεταξύ Πολιτείας και πολιτών. Οι νέοι θα πρέπει να πειστούν και να εμπιστευτούν την ασφαλιστική τους κάλυψη σε αυτόν τον φορέα».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments