Πολιτική

Ευρωεκλογές: Χαλαρή ψήφος και δεξιό ακροατήριο προβληματίζουν την κυβέρνηση

Ευρωεκλογές: Χαλαρή ψήφος και δεξιό ακροατήριο προβληματίζουν την κυβέρνηση

Πηγή Φωτογραφίας: [367930] ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΜΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Η Πειραιώς βολιδοσκοπεί πρόσωπα, που μπορούν να απευθυνθούν με άνεση στους δεξιούς ψηφοφόρους.

Με δύο βασικούς προβληµατισµούς οδεύει η Νέα Δημοκρατία προς τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου. Από τη µια πλευρά η χαλαρή ψήφος, φαινόµενο που ούτως ή άλλως καταγράφεται διαχρονικά στις ευρωπαϊκές κάλπες, από την άλλη η ψήφος διαµαρτυρίας σε µικρότερα κόµµατα, δεξιότερα της ΝΔ. 

Σύμφωνα με τις σφυγμομετρήσεις της κοινής γνώμης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εμφανίζεται αυτή τη στιγμή κυρίαρχος στον ευρύτερο πολιτικό χώρο του πολιτικού Κέντρου.

Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσονται και οι επιλογές που έχουν κλειδώσει για το ευρωψηφοδέλτιο της Νέας ∆ηµοκρατίας, όπως αυτή της πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ Εύης Χριστοφιλοπούλου, του πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Πύρρου ∆ήµα και του αναπληρωτή καθηγητή ∆ιεθνούς Πολιτικής στο ∆ηµοκρίτειο Πανεπιστήµιο Θράκης, Σωτήρη Σέρµπου, ο οποίος έως τον Σεπτέµβριο του 2022 ήταν σύµβουλος του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Ανδρουλάκη. Οι παραπάνω επιλογές σηµατοδοτούν τα περαιτέρω ανοίγµατα του Κυριάκου Μητσοτάκη στον χώρο του πολιτικού Κέντρου.

Εντούτοις, το επιτελείο του Μεγάρου Μαξίμου δεν αγνοεί το γεγονός ότι ορισμένα από τα παραδοσιακά θεμέλια της Νέας Δημοκρατίας, ιδίως στην περιοχή της Βόρειας Ελλάδας, έχουν “πληγεί” από την ψήφιση του νόμου για τον γάμο μεταξύ ομόφυλων ζευγαριών και την αντίδραση της Εκκλησίας.

Κατά συνέπεια, το Μαξίμου αναζητεί πρόσωπα που μπορούν να συσπειρώσουν την δεξιά πτέρυγα της ΝΔ και να εκπροσωπήσουν τους συντηρητικούς ψηφοφόρους, που παραδοσιακά αποτελούσαν το “μπετόν” της εκλογικής δύναμης του κόμματος του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Το Μέγαρο Μαξίμου αναζητεί πρόσωπο, το οποίο θα µπορούσε να αναδείξει τα πατριωτικά χαρακτηριστικά του «γαλάζιου» ευρωψηφοδελτίου. Πρόκειται για την ενδεχόµενη υποψηφιότητα του προφυλακισµένου δηµάρχου Χειµάρρας, Φρέντη Μπελέρη, ο οποίος κρίθηκε ένοχος και, σύµφωνα µε τις πληροφορίες, αποτελεί µια ισχυρή σκέψη ενόψει της κατάρτισης του ευρωψηφοδελτίου της Ν.∆. Αλλωστε, στο πρόσφατο Συνέδριο του ΕΛΚ η ευρωπαϊκή Κεντροδεξιά, µε ελληνική πρωτοβουλία, έστειλε ηχηρό µήνυµα στην Αλβανία για την εφαρµογή του κράτους δικαίου, ψηφίζοντας και υιοθετώντας έκτακτο ψήφισµα της Ν.∆., στο οποίο αναφέρονται τα γκρίζα σηµεία της υπόθεσης Μπελέρη, ο οποίος καταδικάστηκε µε ποινή δύο ετών από το αλβανικό δικαστήριο, χωρίς να ληφθεί υπόψη η οµολογία του κύριου µάρτυρα της υπόθεσης, ο οποίος δήλωσε ότι πληρώθηκε από την αλβανική Αστυνοµία για να κατηγορήσει ψευδώς τον Μπελέρη. Ακόµα ένα σενάριο που «έπαιξε» τις τελευταίες ηµέρες ήταν η υποψηφιότητα του δικηγόρου Φαήλου Κρανιδιώτη, ο οποίος πλέον στηρίζει ανοιχτά τη Νέα ∆ηµοκρατία και τον πρωθυπουργό.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments