Πολιτική

Άδωνις για εταιρείες Κασσελάκη: Άσχημα μπλεξίματα για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ [vid]

Άδωνις για εταιρείες Κασσελάκη: Άσχημα μπλεξίματα για τον πρόεδρο  του ΣΥΡΙΖΑ [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΑΔΩΝΙΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ Ν/Σ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ( ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ EUROKINISSI)

Άδωνις: Μέγα θέμα η παραβίαση της ποινικής νομοθεσίας

Στις νομικές περιπέτειες του Στέφανου Κασσελάκη επέμεινε ιδιαίτερα, σε τηλεοπτική συνέντευξή του, ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος συμπλήρωσε πως τυχόν παραβίαση της κείμενης ποινικής νομοθεσίας συνιστά μεγάλο θέμα για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

Πιο συγκεκριμένα, ερωτηθείς σχετικά με τις επιχειρηματικές δραστηριότητες του κ. Κασσελάκη, ο υπουργός Υγείας απάντησε πως «κανένας δεν έχει καταλάβει τι ακριβώς έχει μεταβιβάσει ο κ. Κασσελάκης. Γιατί τον Δεκέμβριο ο πρώην οικονομικός υπεύθυνος του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε μια σύμβαση δανεισμού του ΣΥΡΙΖΑ από μια εταιρεία από το Delaware. Ποιος έκανε αυτόν τον δανεισμό; Αν τον έκανε ο κ. Κασσελάκης, αυτό σημαίνει ότι τουλάχιστον μέχρι τον Δεκέμβριο, δηλαδή τρεις μήνες αφότου εξελέγη πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, συνέχιζε να ασκεί επιχειρηματική δραστηριότητα στην Αμερική. Αυτό είναι παράνομο και βάσει του νόμου του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Κασσελάκης πρέπει να διωχθεί ποινικά».

«Εάν το δάνειο το έκανε ένα τρίτο πρόσωπο, πρέπει να πει ο κ. Κασσελάκης ποιο είναι αυτό το πρόσωπο, με ποια δικαιοδοσία και για ποιο λόγο έκανε το δάνειο αυτό», συνέχισε ο Άδωνις, «και μάλλον είναι και παράνομο, γιατί μια επιχείρηση στο εξωτερικό δεν μπορεί να δανείζει χρήματα σε ένα ελληνικό κόμμα».

«Όλη αυτή η κατάσταση πέφτει πάνω σε νόμο που έχει ψηφίσει ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας. Η παρανομία είναι προφανής. Ασκούσε επιχειρηματική δραστηριότητα σε εταιρεία της αλλοδαπής, ενώ ο νόμος του ΣΥΡΙΖΑ το απαγορεύει. Ο νόμος είναι πολύ αυστηρός και δίνει περιθώριο σε κάθε νέο πολιτικό οκτώ ημέρες. Ο κ. Κασσελάκης έχει μπλέξει πολύ άσχημα. Ισχυρίζεται κανείς στην Ελλάδα ότι ο κ. Κασσελάκης πρέπει να έχει διακριτική μεταχείριση; Η παραβίαση της ποινικής νομοθεσίας ως προς τη χρηματοδότηση των πολιτικών κομμάτων και ως προς την άσκηση επιχειρηματικής δραστηριότητας ενός αρχηγού κόμματος δεν είναι μικρό θέμα, αλλά είναι ένα μεγάλο θέμα. Και ό,τι και αν κάνει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, δεν μπορεί να αποφύγει τον νόμο», συμπέρανε ο υπουργός Υγείας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments