Πολιτική

Με αλλαγή ατζέντας κινείται η κυβέρνηση μέχρι τις ευρωεκλογές

Με αλλαγή ατζέντας κινείται η κυβέρνηση μέχρι τις ευρωεκλογές

Πηγή Φωτογραφίας: [368383] ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΤΟ ΜΟΣΧΑΤΟ - ΟΜΙΛΙΑ ΜΕ ΠΟΛΙΤΕΣ (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ / EUROKINISSI)

Να αποφύγει νέες πολιτικές απώλειες θέλει το Μαξίμου.

Να μετριάσει την πικρή γεύση, που έμεινε στο κυβερνών κόμμα, ύστερα από την τριήμερη κοινοβουλευτική συζήτηση της πρότασης δυσπιστία στη Βουλή επιδιώκει το Μαξίμου, βλέποντας ότι απέναντι στην κυβέρνηση βρίσκεται όχι μόνο η αντιπολίτευση αλλά και η κοινή γνώμη που φαίνεται να αντιλαμβάνεται πως συγκαλύπτονται ευθύνες για το πολύνεκρο δυστύχημα των Τεμπών. 

Την ίδια στιγμή, καλείται να διαχειριστεί και τα «απόνερα» των παραιτήσεων των Σταύρου Παπασταύρου και Γιάννη Μπρατάκου, και το πρόβλημα στον στενό πυρήνα γύρω από τον πρωθυπουργό και πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκο Μητσοτάκη.

Στο Μαξίμου, το κυβερνών κόμμα προσπαθεί να αλλάξει την ατζέντα του ενόψει των ευρωεκλογών, προκειμένου να μειώσει την πτώση που καταγράφει το κυβερνών κόμμα στις δημοσκοπήσεις. Ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ξεκαθαρίσει σε ομιλίες και προεκλογικές αναμετρήσεις ότι σκοπεύει να φέρει στο προσκήνιο τα κοινωνικά ζητήματα και να στρέψει τη συζήτηση προς την οικονομία.

Χαρακτηριστική αυτής της μετατόπισης είναι η σημερινή του ομιλία στο Μοσχάτο, από όπου έστειλε το μήνυμα ότι δεν υπάρχει χώρος για χαλαρές ψήφους ή ψήφους διαμαρτυρίας. Παράλληλα, αναφέρθηκε στην αύξηση του κατώτατου μισθού και στο συνέδριο της ΝΔ το επόμενο Σαββατοκύριακο.

“Μας δώσατε μια ισχυρή εντολή τον Ιούνιο του 2023 να εξακολουθούμε να προχωρούμε ένα πολυδύναμο εκσυγχρονιστικό έργο για να μπορέσουμε να βελτιώσουμε την ποιότητα της δικιάς σας ζωής. Να μπορέσουμε να ενισχύσουμε την ανάπτυξη της οικονομίας. Να έχετε καλύτερη υγεία, καλύτερη παιδεία. Με άλλα λόγια, αυτό το οποίο μας ζητήσατε και μας ζητάτε είναι ναι, να κάνουμε την Ελλάδα μια κανονική ευρωπαϊκή χώρα και από αυτόν τον στόχο δεν πρόκειται να υποχωρήσουμε», σημείωσε ο κύριος Μητσοτάκης. 

Την ίδια στιγμή, έκανε λόγο για την πρόταση δυσπιστίας και εξαπέλυσε βολές εναντίον των αντιπολιτευτικών κομμάτων, ισχυριζόμενος πως «εργαλειοποιούν μια εθνική τραγωδία προκειμένου να αποκομίσουν πρόσκαιρα κομματικά οφέλη. Μην έχοντας τίποτα να πουν στον ελληνικό λαό, αναμοχλεύουν τα ίδια και τα ίδια. Θέλω να τους απαντήσω γι ακόμα μία φορά ότι η προσοχή της παράταξής μας είναι στραμμένη πρώτα και πάνω απ’ όλα στα δικά σας προβλήματα, στα προβλήματα της κοινωνίας και στην επίλυσή τους».

Παράλληλα, τόνισε για μια ακόμη φορά το ρόλο των πιέσεων που ασκούν ισχυρά συμφέροντα εναντίον της κυβερνητικής πλειοψηφίας: «Ασυμβίβαστα θα προχωρήσουμε παρά τους εκβιασμούς, παρά τις πιέσεις. Αυτή την εντολή έχουμε πάρει. Προσωπικά εγώ αλλά και η παράταξή μας λογοδοτεί μόνο στον ελληνικό λαό. Δεν συγκυβερνούμε με κανέναν. Εσείς μας εκλέγεται και σε εσάς λογοδοτούμε», ισχυρίστηκε ο πρωθυπουργός.

Κάνοντας αναφορά στην αύξηση του κατώτατου μισθού τα 830 ευρώ τόνισε: «Όταν ήρθαμε στα πράγματα παραλάβαμε τον κατώτατο μισθό στα 650 ευρώ και μέσα σε τέσσερα χρόνια έχει αυξηθεί κατά 27%, όταν συνολικά ο πληθωρισμός το ίδιο χρονικό διάστημα έχει αυξηθεί κατά 17%. Οι αυξήσεις που έχουμε δώσει σε αυτούς οι οποίοι παίρνουν τον κατώτατο μισθό συνολικά είναι μεγαλύτερες από τον πληθωρισμό. Από την πρώτη στιγμή είπαμε ξεκάθαρα ότι το μέρισμα της οικονομικής ανάπτυξης πρέπει να επιστρέφεται σε ολόκληρη την κοινωνία, πρωτίστως σε αυτούς που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη. Γι’ αυτό δώσαμε αυξήσεις για πρώτη φορά στους δημόσιους υπαλλήλους. Γι’ αυτό δώσαμε αυξήσεις στους συνταξιούχους. Γιατί το κάνουμε αυτό; Γιατί η οικονομία αναπτύσσεται και γιατί ο πλούτος τον οποίο δημιουργούμε πρέπει να επιστρέφει πίσω στην κοινωνία».

Μιλώντας, τέλος, για την προεκλογική περίοδο ο πρωθυπουργός επισήμανε: «Οι ευρωεκλογές είναι σημαντικές όχι μόνο για το ποιους ευρωβουλευτές θα στείλουμε, είναι πολύ σημαντικές γιατί όσο πιο ισχυρή είναι η ΝΔ με τόσο μεγαλύτερη αξιοπιστία και δύναμη θα πάω στις Βρυξέλλες να διαπραγματευθώ τα εθνικά δίκαια».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments