Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Ψηλά στην ατζέντα η τραγωδία των Τεμπών

ΣΥΡΙΖΑ: Ψηλά στην ατζέντα η τραγωδία των Τεμπών

Πηγή Φωτογραφίας: [368004] ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ "ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΕΥΡΩΠΗ" (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Η Κουμουνδούρου εκτιμά πως πρόκειται για έγκλημα και ότι πρέπει να το αναδείξει ακόμη περισσότερο.

Ουδείς στον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία δεν περίμενε να πέσει η κυβέρνηση από την πρόταση δυσπιστίας. Και μόνο το γεγονός πως το βράδυ της Πέμπτης έφερε δύο παραιτήσεις στο Μαξίμου προκάλεσε αρκετά χαμόγελα. Hταν ενδεικτική η χθεσινή ανάρτηση του Στέφανου Κασσελάκη την οποία συνόδευσε και με ένα απόσπασμα από την ομιλία του πρωθυπουργού στην Ολομέλεια: «”Δεν ντρέπεστε” και υψωμένο το δάχτυλο. Η αλαζονεία της εξουσίας. Η κυβέρνηση που επί των ημερών της ντράπηκε και η ντροπή. ΥΓ.: Αλήθεια, κ. Μητσοτάκη, οι δύο πιο στενοί σας συνεργάτες γιατί αποπέμφθηκαν, αφού εκτελούσαν εντολές σας από τον Καναδά;».

Στελέχη και βουλευτές τόνιζαν σε συνομιλίες τους στη Βουλή πως τα Τέμπη δεν έχουν τελειώσει για την κυβέρνηση. Υποστήριζαν πως όσοι στην πλειοψηφία είχαν πιστέψει πως η όποια «ζημιά» έγινε πέρυσι διαψεύστηκαν μεγαλοπρεπώς. Oταν ο πρωθυπουργός κατέβηκε από το βήμα, στο προφίλ του Στέφανου Κασσελάκη αναρτήθηκε ένα κολάζ φωτογραφιών που αποτύπωνε τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Κώστα Καραμανλή σε ένα πρόσωπο.

Το ζητούμενο πλέον για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι το νέο περιβάλλον, όπου όπως αναφέρουν έχει αποτυπωθεί και στην κοινωνία, να καταγραφεί στις επόμενες δημοσκοπήσεις. Η άρνηση της Νέας Δημοκρατίας να σχηματιστεί προανακριτική επιτροπή για τα εμπλεκόμενα πρόσωπα είναι απόδειξη ενοχής για τον ΣΥΡΙΖΑ. Υπάρχουν και στελέχη που είδαν με πολύ θετικό μάτι τη «συμφωνία των τεσσάρων» στη Βουλή έστω και αν είχε ειδικό σκοπό, τορπιλίστηκε αρκετές φορές και ήταν εξαιρετικά βραχύβια.

Ο ΣΥΡΙΖΑ προτίθεται να πραγματοποιήσει, κατά πληροφορίες, τη Δευτέρα παρέμβαση στο Εφετείο της Λάρισας αναφορικά με τις ηχογραφημένες συνομιλίες για το δυστύχημα των Τεμπών. Σημειωτέον ότι την πρόθεσή του να μεταβεί στον Άρειο Πάγο την ίδια ημέρα έχει εκδηλώσει ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, προκειμένου να ερευνηθεί ακόμη περισσότερο η συγκεκριμένη υπόθεση.

Η προσφυγή στη Δικαιοσύνη, σχεδόν ταυτόχρονα, για την συνδρομή της στην υπόθεση των Τεμπών από τα δύο κόμματα ενίσχυσε την αίσθηση του μεταξύ τους ανταγωνισμού, καθώς αμφότερα διεκδικούν το… αργυρό μετάλλιο, δηλαδή τη δεύτερη θέση σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις και ενώ η κλεψύδρα για τις Ευρωεκλογές έχει γυρίσει αντίστροφα.

Ήδη, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ θα περιοδεύσει από την ερχόμενη Τρίτη και εξής στην Κρήτη, επισκεπτόμενος όλους τους νομούς, ενώ επόμενοι σταθμοί των επισκέψεών του δεν αποκλείεται να αποτελέσουν η δυτική Ελλάδα (Πάτρα) και η Ήπειρος, ιδίως μετά την απόφαση της Κουμουνδούρου να ματαιώσει τα περιφερειακά συνέδρια που είχε προαναγγείλει, ελλείψει πολιτικού χρόνου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments