Πολιτική

Άδωνις: Το ΠΑΣΟΚ είναι αντίθετο σε κάθε προσπάθεια να γίνει ελκυστικότερη η θέση του γιατρού στο ΕΣΥ

Άδωνις: Το ΠΑΣΟΚ είναι αντίθετο σε κάθε προσπάθεια να γίνει  ελκυστικότερη η θέση του γιατρού στο ΕΣΥ

Πηγή Φωτογραφίας: ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΑΔΩΝΙΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΕΠΙΚΑΙΡΩΝ ΕΡΩΤΗΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Άδωνις: Οι προκηρύξεις μονίμου προσωπικού στο ΕΣΥ αποβαίνουν άγονες

Την αρνητική στάση του ΠΑΣΟΚ σε κάθε προσπάθεια του υπουργείου Υγείας να καταστεί οικονομικά ελκυστικότερη η θέση του μονίμου γιατρού στο ΕΣΥ στηλίτευσε από το βήμα της Βουλής ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης.

Συγκεκριμένα, απαντώντας στην επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Χίου του ΠΑΣΟΚ κ. Σταύρου Μιχαηλίδη με θέμα «Η δημόσια υγεία στη Χίο», ο υπουργός Υγείας τόνισε πως «έχουμε προχωρήσει σε τέσσερις προκηρύξεις θέσεων μονίμου ιατρικού προσωπικού για τη Χίο. Και οι τέσσερις προκηρύξεις όμως απέβησαν άγονες. Σε κάθε προσπάθεια να εισαχθούν αποτελεσματικές μέθοδοι του ιδιωτικού τομέα στον δημόσιο τομέα, η αντίθεση του ΠΑΣΟΚ είναι πάντοτε δεδομένη. Ο μισθός του γιατρού σε μικρά νησιά είναι ακόμη πιο ασύμφορος. Θέλουμε να κάνουμε τη θέση του γιατρού του ΕΣΥ περισσότερο οικονομικά ελκυστική. Αναζητούμε και βρίσκουμε τρόπους για να κάνουμε πιο ελκυστικές τις θέσεις του μονίμου γιατρού στο ΕΣΥ. Η μόνη λύση από την αντιπολίτευση είναι ο διπλασιασμός των μισθών των γιατρών του ΕΣΥ. Αυτό είναι τελείως ανεδαφικό, γιατί κάτι τέτοιο θα σήμαινε έναν ακόμη ΕΝΦΙΑ για τα δημόσια οικονομικά, τα οποία, προφανώς δεν αντέχουν», είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments