Πολιτική

Αμφίρροπος ο διαγκωνισμός Κασσελάκη – Ανδρουλάκη για τη δεύτερη θέση

Αμφίρροπος ο διαγκωνισμός Κασσελάκη – Ανδρουλάκη για τη δεύτερη θέση

Πηγή Φωτογραφίας: [365047] ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Διαφορετικές στρατηγικές ακολουθούν ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ.

Σε αμφίρροπη κούρσα, με συνεχείς εναλλαγές προβαδίσματος, η οποία δεν προσφέρεται για επιπόλαιες προβλέψεις σχετικά με τον τελικό νικητή, εξελίσσεται ο διαγκωνισμός μεταξύ του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ με στόχο τη δεύτερη θέση στην επερχόμενη εκλογική αναμέτρηση.

Μέσα σε λίγους μήνες, η δεύτερη θέση στις δημοσκοπήσεις άλλαξε δύο φορές, με τον ΣΥΡΙΖΑ να καταγράφει αρχικά έντονη πτωτική τάση, η οποία στη συνέχεια σταθεροποιήθηκε και άρχισε να ανεβαίνει, ενώ το ΠΑΣΟΚ ακολούθησε την αντίθετη πορεία. Ωστόσο, αυτές οι τάσεις δεν είναι σε καμία περίπτωση πειστικές. Και αυτό διότι οι ηγέτες και των δύο κομμάτων εμφανίζονται διατεθειμένοι να ρισκάρουν, δεδομένου ότι το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών δεν θα καθορίσει μόνο τη δεύτερη θέση, αλλά σε σημαντικό βαθμό ακόμη και το αν οι δύο πρόεδροι θα παραμείνουν στις θέσεις τους την επαύριον της κρίσιμης εκλογικής αναμέτρησης.

Ο Ανδρουλάκης κάνει τον οριστικό απολογισμό της πρότασης δυσπιστίας

Η πρόσφατη πρωτοβουλία του Νίκου Ανδρουλάκη να καταθέσει πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης θεωρήθηκε ως μια κίνηση ματ εκ μέρους του, καθώς θα αποδείκνυε τον ηγετικό του ρόλο στο ευρύτερο πλαίσιο της προοδευτικής αντιπολίτευσης, την ώρα που ο Στέφανος Κατσελάκης βρισκόταν ακόμη στο στρατό, για την εκπλήρωση των στρατιωτικών υποχρεώσεών του. Επιπρόσθετα, η συμμετοχή του εργατολόγου Κώστα Τσουκαλά  στα ευρωψηφοδέλτια της Χαριλάου Τρικούπη ήταν μία ακόμη νίκη ήταν μία ακόμη νίκη για τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, καθώς αυτό το πρόσωπο φέρεται να έχει αυξημένη επιρροή σε ψηφοφόρους που είχε προσεταιριστεί ο ΣΥΡΙΖΑ τα τελευταία χρόνια. Μολονότι η δημοσκοπική απήχηση των παραπάνω μένει να κριθεί, το γεγονός είναι ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης πέρασε αλώβητος τον ακόπελοτης κοινής Συνεδρίασης του Πολιτικού Συμβουλίου και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ με πολύ λιγότερες αναταράξεις από ότι προβλέπονταν πριν από περίπου 10 μέρες, όταν κορυφώνονταν τα αρνητικά ευρήματα για τη Χαριλάου Τρικούπη στα γκάλοπ. Επιπλέον, έδωσε μια σαφώς θεσμικού χαρακτήρα απάντηση στις επικρίσεις που δέχεται ότι είναι σχετικά νωθρός αντιπολιτευτικά.

Επικοινωνιακή αντεπίθεση Κασσελάκη

Στο μεταξύ, ο Στέφανος Κασσελάκης ανακτά, μετά την στρατιωτική εμπειρία και υποχρέωση, τις επικοινωνιακές του ικανότητες με τη γιορτή των γενεθλίων του και την εμφάνισή του στη Ναταλία Γερμανού, η οποία θα αποκαλύψει ότι κινείται στα όρια της πολιτικής και του lifestyle, καθώς επιστρέφει από το στρατό. Βέβαια, δεν αποκλείεται να εμφανιστεί και στον ιδιωτικό σταθμό Σκάι την Τρίτη και να περιοδεύσει στην επαρχία της Κρήτης. Ωστόσο, η αποτίμηση της πρότασης δυσπιστίας από την πλευρά της Κουμουνδούρου είναι μικτού χαρακτήρα, δεδομένου ότι η συμμετοχή του ήταν μεν δικαιολογημένη, αλλά οι αναφορές σε κοκορομαχία και οι δηλώσεις του Νίκου Παππά περι προσυνεννοήσεων αποδείχθηκαν ιδιαίτερα λανθασμένες. Η ηγεσία του κόμματος περίμενε να επωφεληθεί σε μεγάλο βαθμό από τη διαδικασία συγκρότησης του ευρωψηφοδελτίου και η συμμετοχή της Σοφίας Μπεκατώρου, η οποία έχει αποκτήσει σημαντική δημοτικότητα ως πρωταγωνίστρια στο “me too” και η οποία αποτέλεσε θετική έκπληξη για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments