Στην Αθήνα 18 κορυφαίοι CEOs φαρμακευτικών, συναντήσεις με τον πρωθυπουργό
Πηγή Φωτογραφίας: ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΤΟΝ ΚΑΝΑΔΑ / 2η ΗΜΕΡΑ (ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/EUROKINISSI)
Στην Ελλάδα θα βρεθούν αύριο οι επικεφαλής ορισμένων από τις μεγαλύτερες φαρμακευτικές εταιρείες του πλανήτη για διήμερη επίσημη επίσκεψη ενώ για αύριο το βράδυ έχει προγραμματιστή κλειστό γεύμα των CEOs με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.
Στην Αθήνα θα βρεθούν οι επικεφαλής ορισμένων από τις μεγαλύτερες φαρμακευτικές εταιρείες του κόσμο μεταξύ αυτών Pfizer, Merc, Johnson & Johnson, Bayer, Sanofi, Mitsubishi Tanabe κ.α. επίσκεψη που πραγματοποιείται στο πλαίσιο πρωτοβουλίας διευθυνόντων συμβούλων των μεγάλων φαρμακευτικών επιχειρήσεων (Biopharmaceutical CEO Roundtable – BCR).
Αύριο το βράδυ θα πραγματοποιηθεί κλειστό γεύμα εργασίας των CEOs με τον Πρωθυπουργό, ενώ την Τετάρτη θα ακολουθήσει επίσημη επίσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου.
Σύμφωνα με πληροφορίες στο κλειστό γεύμα θα μετέχουν Albert Bourla – Pfizer, Hubertus von Baumbach – Boehringer-Ingelheim, Christopher Boerner – BMS, Elçin Barker Ergun – Menarini, Robert Davis – MSD, Joaquin Duato – Johnson & Johnson, Charl van Zyl – Lundbeck, Richard Francis – TEVA, Lars Fruergaard Jørgensen – Novo, Nordisk Carlos Gallardo – Almirall, Peter Guenter – Merck Group, Hervé Hoppenot – Incyte, Paul Hudson – Sanofi, Daniel O’Day – Gilead, Stefan Oelrich – Bayer, Osamu Okuda – Chugai, Dave Ricks Eli Lilly, Hiroaki Ueno – Mitsubishi Tanabe, Christopher Viehbacher – Biogen, Christophe Weber – Takeda.
Στο γεύμα θα συζητηθούν οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει η διεθνής κοινότητα στον κρίσιμο τομέα της υγείας, η σημασία της καινοτομίας και η γενικότερη διεθνής κατάσταση. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα αναφερθεί στις μεταρρυθμίσεις που έχουν πραγματοποιθεί στη χώρα τα τελευταία χρόνια, την βελτίωση των συνθηκών στο επιχειρηματικό περιβάλλον, την κομβική θέση της χώρας αλλά και το σημαντικό αποτύπωμα της ελληνικής βιομηχανίας φαρμάκου.
Σημειώνεται ότι το BCR είναι ένα παγκόσμιο φόρουμ πολιτικής που διεξάγεται κάθε δύο χρόνια και διοργανώνεται από τη Διεθνή Ομοσπονδία Φαρμακοβιομηχανιών και Φαρμακευτικών Ενώσεων (IFPMA), όπου οι διευθύνοντες σύμβουλοι των εταιρειών-μελών συζητούν τις παγκόσμιες πολιτικές υγείας που επηρεάζουν τη βιοϊατρική καινοτομία. Στο πλαίσιο αυτό διοργανώνονται συναντήσεις με κυβερνητικούς αξιωματούχους και υπεύθυνους χάραξης πολιτικής.
Η IFPMA, με έδρα τη Γενεύη, εκπροσωπεί πάνω από 90 καινοτόμες φαρμακευτικές εταιρείες και ενώσεις σε όλο τον κόσμο, που απασχολούν περίπου 3 εκατ. εργαζόμενους οι οποίοι εργάζονται στη έρευνα, την ανάπτυξη και παραγωγή φαρμάκων και εμοβλίων.
ΠΗΓΗ/.businessdaily.gr
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Το σχόλιο σας