Πολιτική

Άρχισαν τα αυτογκόλ στον ΣΥΡΙΖΑ

Άρχισαν τα αυτογκόλ στον ΣΥΡΙΖΑ

Πηγή Φωτογραφίας: [368004] ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ "ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΕΥΡΩΠΗ" (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Έντονος προβληματισμός για τις παρεμβάσεις της Ε. Ακρίτα και του Σ. Κασσελάκη.

Η ανάρτηση της Έλενας Ακρίτα και η μήνυση της συζύγου του πρωθυπουργού στρέφουν αλλού την προσοχή εκτός από την υπόθεση της συγκάλυψης των ευθυνών της τραγωδίας των Τεμπών, με τον ΣΥΡΙΖΑ να αναζητά βηματισμό αντιπολιτευτικά.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δίνει συνέχεια στην πολιτική πίεση που άσκησε η Κοινοβουλευτική Ομάδα κατά την τριήμερη συζήτηση στη Βουλή με τον Στέφανο Κασσελάκη να παίρνει σκυτάλη και να σηκώνει το γάντι που πέταξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και καταθέτει το πρωί της Δευτέρας ένα ολοκληρωμένο κατηγορητήριο για τον Κώστα Καραμανλή.

Στην Κοινοβουλευτική Ομάδα επικράτησε σύμφωνα με πληροφορίες έντονος προβληματισμός για το αν πρέπει να κατατεθεί από το ΣΥΡΙΖΑ  και τυπικά η πρόταση για σύσταση προανακριτικής επιτροπής για τον πρώην υπουργό με την κατηγορία μεταξύ άλλων και για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο με βάση και την μήνυση των συγγενών στον εισαγγελέα Λάρισας που έχει φτάσει στη Βουλή.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται ότι φλέρταρε έντονα με την ιδέα, αλλά στις συζητήσεις που έγιναν στην κοινοβουλευτική ομάδα αποφασίστηκε να γίνει μετά το δεύτερο έτος, ανάλογα με την αντίδραση της κυβερνητικής πλειοψηφίας.

Στόχος της πρωτοβουλίας Καλαματιανού-Φάμελλου ήταν εξαρχής να αποδειχθεί ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν ήθελε να συρθεί η υπόθεση στην Προανακριτική Επιτροπή για την ευθύνη της ΝΔ, αλλά ότι το απαίτησε η αντιπολίτευση.

Και πάλι φάνηκε να υπερισχύουν οι έμπειρες φωνές στο κόμμα, που επισήμαναν ότι ακόμη και αν συσταθεί Προανακριτική Επιτροπή από την πλειοψηφία, η ΝΔ θα καταφέρει να μπλοκάρει το σχέδιο αρνούμενη να ασκήσει δίωξη από την πλειοψηφία.

Τα αυτογκόλ των Κασσελάκη και Ακρίτα

Ωστόσο, η συζήτηση ξέφυγε από τις πολιτικές ευθύνες με αφορμή μια ανάρτηση της βουλευτή Επικρατείας Έλενας Ακρίτα η οποία στην προσπάθειά της να υπερασπιστεί τον Στέφανο Κασσελάκη και τον σύζυγό του Τάιλερ Μακμπεθ έβαλε στο κάδρο τη σύζυγο του Κυριάκου Μητσοτάκη.

«Δεν παραγοντίζει με sms και τηλεφωνήματα σε επιχειρηματίες και μεγαλοεκδότες» η φράση αυτή μαζί με την επαναφορά στην ανάρτησή της της συζήτησης της περασμένης περιόδου για τις επιχειρήσεις της Μαρέβας Γκραμόφσκι και της σχέσης με την κυβέρνηση προκάλεσε την αντίδραση αρχικά της ίδιας της συζύγου του πρωθυπουργού η οποία προανάγγειλε μηνύσεις και στη συνέχεια του ίδιου του κ. Μητσοτάκη ο οποίος δήλωσε έτοιμος να καταθέσει υπέρ της συζύγου του.

Η Κουμουνδούρου από την πρώτη στιγμή υιοθέτησε πλήρως την ανάρτηση της κας Ακρίτα με τον ίδιο τον κ. Κασσελάκη να μπαίνει εκών άκων στην συζήτηση για να στηρίξει τη Βουλευτή Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε ακρότητες προέβη ο Στέφανος Κασσελάκης, καταφέρνοντας να μπλέξει, σε μία άνευ προηγουμένου ανάρτηση, την υπόθεση των Τεμπών με τη στήριξη που παρείχε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στη σύζυγό του, Μαρέβα Γκραμπόφσκι, μετά την απόφασή της να κινηθεί νομικά κατά της Έλενας Ακρίτα.  

Η ευαισθησία των πολιτικών αποκτά σημασία όταν μπορεί να αγκαλιάσει τις άλλες οικογένειες, σχολιάζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, μετά την ανάρτηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος δήλωσε ότι θα πάει μάρτυρας στο δικαστήριο για να υπερασπιστεί τη σύζυγό του.

«Είναι σημαντικό το να συμπαραστέκεται ένας καλός οικογενειάρχης στη σύζυγό του που πάει στη δικαιοσύνη. Δηλαδή, εκεί που δυστυχώς δεν μπορούν να πάνε τον Κώστα Αχ. Καραμανλή οι δεκάδες καλοί οικογενειάρχες που έχασαν τους ανθρώπους τους στα Τέμπη, επειδή ακριβώς τους το απαγορεύει ο οικογενειάρχης Πρωθυπουργός» αναφέρει, μεταξύ6 άλλων, στην ανάρτησή του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

Αποστάσεις από Φάμελλο και Καρανίκα

«Δεν θέλω να πάρω θέση για την ανάρτηση της κυρίας Ακρίτα, γιατί πιστεύω ότι η ουσιαστική συζήτηση είναι τα Τέμπη και ο κ. Μητσοτάκης θέλει να αλλάξει την ατζέντα», υπογράμμισε, από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος της κοινοβουλευτικής ομάδας της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κ. Σωκράτης Φάμελλος.  

«Το μείζον πολιτικό ζήτημα είναι τα Τέμπη, εγώ δεν θέλω να παρεκτραπεί η συζήτηση από το ουσιαστικό» είπε, επίσης, ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος, πάντως, υποστήριξε ότι «το χαρτί έπεσε και από τη μήνυση και την κίνηση του πρωθυπουργού».

Επίσης, επίθεση στη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ ‘Ελενα Ακρίτα, την οποία «φωτογραφίζει», χωρίς να την κατονομάζει εξαπολύει μέσω facebook ο Νίκος Καρανίκας, πρώην σύμβουλος στρατηγικής του Αλέξη Τσίπρα. Ο κ. Καρανίκας, περιγράφοντας την ανάρτηση της κυρίας Ακρίτα, η οποία προκάλεσε την αντίδραση της συζύγου του πρωθυπουργού, κυρίας Μαρέβας Γκραμπόφσκι- Μητσοτάκη που προσφεύγει, μάλιστα, στη Δικαιοσύνη, μιλά για τον «μισογυνισμό μιας γυναίκας», συνεχίζει προσθέτοντας ότι «μπλέξαμε με το θέαμα και θα μας φάει η πολιτική δηθενιά του ινφουενσερισμού». Καταλήγει γράφοντας ότι «το πολιτικό κριτήριο δυστυχώς δεν κληρονομείται, αλλά εύκολα διασύρεται»

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments