Πολιτική

Μητσοτάκης: Συναντήθηκε με τον Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας- Τον ευχαρίστησε για τη συνεισφορά της Εκκλησίας

Μητσοτάκης: Συναντήθηκε με τον Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας- Τον ευχαρίστησε για τη συνεισφορά της Εκκλησίας
Ο πρωθυπουργός εξέφρασε την αμέριστη στήριξη του στο κοινωνικό έργο της Αρχιεπισκοπής της Αυστραλίας

Συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας κ.κ.  Μακάριο είχε σήμερα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο Πρωθυπουργός εξέφρασε την αμέριστη στήριξή του στο φιλανθρωπικό και κοινωνικό έργο της Αρχιεπισκοπής και ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο για τη διαρκή συνεισφορά της Εκκλησίας στη διατήρηση και την ενίσχυση των δεσμών ανάμεσα στην Ελλάδα και την ομογένεια.

Μητσοτάκης για φάρμακα: Προστατεύουμε τους πολίτες μας από διακοπές στην εφοδιαστική αλυσίδα

Με τους επικεφαλής 20 μεγάλων πολυεθνικών φαρμακοβιομηχανιών συναντήθηκε το πρωί της Τετάρτης στο Μαξίμου ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος αναφέρθηκε στην πολιτική φαρμάκου που ακολουθεί η κυβέρνηση αλλά και σε ζητήματα ανταγωνιστικότητας συνολικά στην Ευρώπη.

Οι εκπρόσωποι των φαρμακευτικών εταιρειών βρίσκονται στην Αθήνα με αφορμή την εαρινή συνάντηση της Διεθνούς Ομοσπονδίας Φαρμακευτικών Βιομηχανιών και ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε την ικανοποίησή για αυτή την ευκαιρία να «συζητηθούν σημαντικά ζητήματα, τόσο σε επίπεδο εθνικών πολιτικών όσο και σε επίπεδο δυνητικών παρεμβάσεων σε ευρωπαϊκό περιβάλλον». Επιπλέον, όπως υπογράμμισε στην εισαγωγική του τοποθέτηση, είναι μια ευκαιρία για ανταλλαγή απόφεων σχετικά με το πώς μπορεί να υποστηριχθεί η καινοτομία στην Ελλάδα. «Αυτό, είναι ένας τομέας που δίνουμε μεγάλη έμφαση», ανέφερε. 

Οπως είπε ο Πρωθυπουργός, «ζούμε σε ένα αρκετά περίπλοκο περιβάλλον. Κάποιες φορές αισθανόμαστε ότι πρέπει να τετραγωνίσουμε τον κύκλο στην προσπάθεια παροχής στους πολίτες μας σε καινοτόμα φάρμακα αλλά και σε γενόσημα στην καλύτερη δυνατή τιμή, διασφαλίζοντας ότι προστατεύουμε τους πολίτες μας από διακοπές στην εφοδιαστική αλυσίδα, ενώ προσπαθούμε να στηρίζουμε την καινοτομία και τις εταιρείες για την ανακάλυψη νέων φαρμάκων».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments