Πολιτική

ΝΔ: Οι πολιτικοί στόχοι του συνεδρίου

ΝΔ: Οι πολιτικοί στόχοι του συνεδρίου

Πηγή Φωτογραφίας: Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΝΑΡΚΤΗΡΙΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗΣ ΤΗΣ ΔΑΠ - ΝΔΦΚ (ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/EUROKINISSI)

Παρούσες όλες οι "φυλές" της κεντροδεξιάς.

Πενήντα χρόνια από την ίδρυση της ΝΔ, η οποία ενέταξε τη χώρα στην τότε ΕΟΚ, η γαλάζια παράταξη του Κωνσταντίνου Καραμανλή με πανηγυρικό τόνο επιστρέφει, σήμερα και μέχρι την Κυριακή 7 Απριλίου, στο Ζάππειο Μέγαρο για τη διεξαγωγή του 15ου συνεδρίου της. Ένα συνέδριο που διεξάγεται διανύοντας τη δεύτερη κυβερνητική της θητεία και μία “ανάσα” από τις επερχόμενες ευρωεκλογές, γεγονός που το καθιστά αυτόματα σε ένα συνέδριο συσπείρωσης και εγρήγορσης με στόχο μια δυνατή μάχη για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Όπως σημειώνουν πηγές της Πειραιώς, η επιλογή του χώρου διεξαγωγής του συνεδρίου δεν είναι διόλου τυχαία, καθώς φέτος συμπληρώνονται 50 χρόνια από την ίδρυση του κόμματος που έβαλε την Ελλάδα στην ευρωπαϊκή οικογένεια, την κράτησε όρθια σε καιρούς κρίσης και τα τελευταία πέντε χρόνια έχει ξανά τη θέση που της αξίζει στην Ευρώπη.

Την έναρξη των εργασιών του Συνεδρίου, που θα πραγματοποιηθεί στις 5, 6 και 7 Απριλίου στο Ζάππειο Μέγαρο, θα κηρύξει ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής, Γιάννης Πλακιωτάκης και θα ακολουθήσει η ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη, παρουσία ξένων ηγετών.

Στους χώρους του Ζαππείου θα υπάρχουν περίπτερα ξένων ιδρυμάτων που έχουν διαχρονική συνεργασία με τη ΝΔ (Konrad-Adenauer, Wilfried Martens, Hanns Seidel) καθώς και του Ινστιτούτου Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής, ενώ θα λειτουργεί και έκθεση φωτογραφικού και οπτικοακουστικού υλικού στην οποία θα αποτυπώνεται η διαδρομή της παράταξης στα 50 χρόνια της ιστορίας της.

Παρόντες και οι πρώην πρωθυπουργοί Καραμανλής και Σαμαράς

Την ίδια στιγμή, από το περιβάλλον της ηγεσίας της οδού Πειραιώς αποφεύγουν να προσδώσουν χαρακτήρα «εσωκομματικών μηνυμάτων» στην απόφαση του Κώστα Καραμανλή και του Αντώνη Σαμαρά να παραστούν μεν στο Συνέδριο του κόμματος, αλλά να μην λάβουν το λόγο.

Άλλωστε, συνεργάτες των δύο πρώην πρωθυπουργών και προέδρων του κόμματος, εξηγούσαν ότι με την παρουσία τους στην κορυφαία κομματική διαδικασία, δείχνουν έμπρακτα ότι συμμετέχουν στο κάλεσμα πανστρατιάς ενόψει των ευρωεκλογών.

Σημαντικοί ομιλητές

2.742 στελέχη από όλη τη χώρα στους οποίους περιλαμβάνονται και εκπρόσωποι των αποδήμων Ελλήνων, αναμένεται να συμμετάσχουν στη μεγάλη γιορτή της Νέας Δημοκρατίας, ενώ θα λειτουργήσει εντός του Ζαππείου και έκθεση φωτογραφικού και οπτικοακουστικού υλικού στην οποία θα αποτυπώνεται η διαδρομή της Παράταξης στα 50 χρόνια της ιστορίας της.

Χαιρετισμό αναμένεται εκτός από τα κομματικά στελέχη να απευθύνουν εκπρόσωποι του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Οι ομιλίες των συνέδρων θα πραγματοποιηθούν σε τέσσερις θεματικές ενότητες, οι οποίες είναι: «50 Χρόνια ΝΔ: Οι ιδέες και οι άνθρωποι, για μια ισχυρή Ελλάδα στην Ευρώπη, για ανάπτυξη με επίκεντρο τον άνθρωπο» και «50 Χρόνια ΝΔ: Μεγαλώνει γιατί εξελίσσεται».

Από το πρόγραμμα ξεχωρίζουν οι ομιλίες του Προέδρου του ΕΛΚ Μάνφρεντ Βέμπερ, του Γενικού Γραμματέα του ΕΛΚ Θανάση Μπακόλα, του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη, της Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κυπριακής Δημοκρατίας και Προέδρου του ΔΗΣΥ Αννίτας Δημητρίου και, κυρίως, η ομιλία της επικεφαλής υποψήφιας του ΕΛΚ για την Προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν, την Κυριακή το μεσημέρι, η οποία θα προηγηθεί της ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη με την οποία θα κλείσει το 15ο Συνέδριο της ΝΔ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments