Πολιτική

Οι συμβολισμοί του συνεδρίου της ΝΔ

Οι συμβολισμοί του συνεδρίου της ΝΔ

Πηγή Φωτογραφίας: [352567] 14ο ΤΑΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ Ν.Δ. / 1η ΗΜΕΡΑ ΕΡΓΑΣΙΩΝ (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Συνέδριο επετειακού εορτασμού και συσπείρωσης.

Το βλέμμα στραμμένο στο επετειακό συνέδριο της ΝΔ των 50 ετών έχουν πλέον στο Μαξίμου και στην Πειραιώς, όπου παρατηρούν παράλληλα με ενδιαφέρον τη νέα δημοσκόπηση που επιβεβαιώνει το ισχυρό προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας  ενόψει των ευρωεκλογών.

Το συνέδριο της ΝΔ θα διεξαχθεί παρουσία της προέδρου της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία θα μιλήσει την Κυριακή, λίγο πριν από το κλείσιμο των τριήμερων εργασιών. Δύο μήνες ακριβώς πριν από τις ευρωεκλογές (σε κάποιες χώρες της Ευρώπης θα διεξαχθούν στις 6 Ιουνίου), η Γερμανίδα πολιτικός επιλέγει να επισκεφθεί την Ελλάδα και να μιλήσει στο συνέδριο της ΝΔ, καθώς αυτή τη στιγμή εκλογικά (με το 41%) και πολιτικά (με την απόλυτη πλειοψηφία στο κοινοβούλιο και τη μονοκομματική κυβέρνηση) είναι το ισχυρότερο ίσως κόμμα στους κόλπους της ευρωπαϊκής κεντροδεξιάς.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μαζί με τον Πολωνό Ντόναλντ Τουσκ ήταν οι δύο ηγέτες εξάλλου που συνυπέγραψαν την πρόταση για ανανέωση της εντολής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο πρόσωπο της Φον ντερ Λάιεν για να διεκδικήσει μια δεύτερη θητεία ως επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Στο συνέδριο θα δώσει το «παρών» και θα απευθύνει επίσης χαιρετισμό ο πρόεδρος της Κύπρου, Νίκος Χριστοδουλίδης, ο πρόεδρος και ο γενικός γραμματέας του ΕΛΚ, Μάνφρεντ Βέμπερ και Θανάσης Μπακόλας αντίστοιχα, και η Αννίτα Δημητρίου, πρόεδρος της Βουλής στην Κύπρο και πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού.

Οι δύο πρώην πρωθυπουργοί Κώστας Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς θα δώσουν το «παρών» στο Ζάππειο, χωρίς να τοποθετηθούν με ομιλία τους.

Συνεργάτες των δύο πρώην πρωθυπουργών και προέδρων του κόμματος, εξηγούσαν ότι με την παρουσία τους στην κορυφαία κομματική διαδικασία, δείχνουν έμπρακτα ότι συμμετέχουν στο κάλεσμα πανστρατιάς ενόψει των ευρωεκλογών.

Για την απόφασή τους είχαν ενημερώσει τον Πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου Γιάννη Πλακιωτάκη, σε διαδοχικές τους συναντήσεις, στις οποίες επιβεβαίωσαν την παρουσία τους στην αυλαία του Συνεδρίου την Παρασκευή, ξεκαθαρίζοντας ωστόσο ότι δεν σκοπεύουν να παρέμβουν παίρνοντας το λόγο, αλλά θα περιοριστούν σε σύντομες δηλώσεις προς τα Μέσα Ενημέρωσης.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments