Πολιτική

Στο κόκκινο η κόντρα ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ

Στο κόκκινο η κόντρα ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ

Πηγή Φωτογραφίας: 365352] ΑΠΟΝΟΜΗ ΤΩΝ ΒΡΑΒΕΙΩΝ "ΒΙΩΣΙΜΗΣ - ΚΑΙΝΟΤΟΜΟΥ ΚΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ" (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Η απόφαση του ΣτΕ και ο αγώνας της "δεύτερης θέσης".

Οξύνεται η αντιπαράθεση μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και του ΠΑΣΟΚ. Αφορμή, αυτή τη φορά, η απόφαση του ΣτΕ για τις υποκλοπές τηλεφωνικών συνδιαλέξεων

Πιο ειδικά, ο  ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζοντας αυτή την εξέλιξη χαρακτήρισε αρχικά κατώτερο των περιστάσεων τον Νίκο Ανδρουλάκη, ενώ ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ κατηγορεί τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ότι ασχολείται με τις επιχειρήσεις του στον φορολογικό παράδεισο του Delaware και τον ΣΥΡΙΖΑ στη συνέχεια να προχωρά σε νέα απάντηση.

«Κόλαφο για την κυβέρνηση και προσωπικά για τον Κυριάκο Μητσοτάκη» χαρακτήρισε ο ΣΥΡΙΖΑ την απόφαση του ΣτΕ που αναφέρει ότι ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ, Χρήστος Ράμμος, πρέπει να ενημερώσει τον Νίκο Ανδρουλάκη για το υλικό που είχε συλλεγεί, μετά την επιβολή σε βάρος του του μέτρου άρσης του απορρήτου των επικοινωνιών του. Ταυτόχρονα, εξαπέλυσε επίθεση και στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ., κατηγορώντας τον για «μικροπολιτικά συμφέροντα».

«Όταν ο κ. Ανδρουλάκης αγωνιζόταν για την αποκάλυψη της αλήθειας, ο υποψήφιος υπουργός του κ. Μητσοτάκη ασχολιόταν με τις επιχειρήσεις του στο Delaware», τονίζει το ΠΑΣΟΚ, απαντώντας στην ανακοίνωση που εξέδωσε νωρίτερα ο ΣΥΡΙΖΑ όσον αφορά την απόφαση του ΣτΕ για την παρακολούθηση του προέδρου του Κινήματος.

«Είναι τουλάχιστον προκλητικό ο ΣΥΡΙΖΑ να συνεχίζει να δίνει “νομικές συμβουλές” στο ΠΑΣΟΚ, ενώ ο Στέφανος Κασσελάκης πιάστηκε να παραβιάζει τον νόμο για το πόθεν έσχες των πολιτικών προσώπων, που έφερε το κόμμα που ηγείται», αναφέρει η Χαριλάου Τρικούπη.

Ο ΣΥΡΙΖΑ απαντώντας στην ανακοίνωση της Χαριλάου Τρικούπη σχολιάζει πως «την ίδια ημέρα που ο Προοδευτικός κόσμος ζει μια μικρή ”νίκη” απέναντι στο παρακράτος της Δεξιάς, το ΠΑΣΟΚ επιλέγει να στρέφει τα πυρά του εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και του Προέδρου του, Στέφανου Κασσελάκη ταυτιζόμενο με τις συκοφαντίες και τα ψέματα της Νέας Δημοκρατίας».

«Είναι πλέον ηλίου φαεινότερον πως ο κύριος Ανδρουλάκης και το κομματικό επιτελείο του έχουν αποφασίσει πως το να γίνουν η «ουρά» της κυβέρνησης και του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι μονόδρομος. Ας κάνουν ό,τι καταλαβαίνουν», καταλήγει η Κουμουνδούρου.

Το ντέρμπι της δεύτερης θέσης

Η δεύτερη θέση στις ευρωεκλογές είναι ίσως το πιο κρίσιμο σημείο, εκείνο που θα αποφασίσει τη συνέχεια του προοδευτικού πόλου. Και η τρέχουσα σύγκρουση ανάμεσα στα δύο κόμματα σε αυτήν την προοπτική εγγράφεται.

Αυτός είναι ο κύριος λόγος που διεκδικείται η δεύτερη θέση τόσο από την Κουμουνδούρου όσο και από τη Χαριλάου Τρικούπη. Αυτήν την παράλληλη διαμάχη για την κυριαρχία στον προοδευτικό χώρο μπορεί να διακρίνει κανείς και στις δηλώσεις των στελεχών των κομμάτων: ο Στέφανος Κασσελάκης συχνά αναφέρεται σε «θολές» πολιτικές θέσεις του ΠΑΣΟΚ, επικρίνει τους χειρισμούς του κ. Ανδρουλάκη στην υπόθεση των υποκλοπών και υπενθυμίζει τις έντεκα πρόσφατες διαφοροποιήσεις στην πασοκική κοινοβουλευτική ομάδα στο νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια, ώστε να αμφισβητήσει την προοδευτικότητά του.

Από την άλλη, ο πρόεδρος και τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ επενδύουν στο πιο «σοβαρό προοδευτικό προφίλ» που θεωρούν πως αποπνέει το κόμμα, στις αντιπροτάσεις και την ευρύτερη κεντροαριστερή απεύθυνση στον αντίποδα της κατάστασης που φαίνεται να επικρατεί στον ΣΥΡΙΖΑ – ας έχουμε υπόψη πως για το νομοσχέδιο για τα ΑΕΙ, ο Ανδρουλάκης περιέγραψε ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Αριστερά, λόγω της στάσης τους για αναθεώρηση του άρθρου 16, «κόμματα σε ακινησία». Στη Χαριλάου Τρικούπη θεωρούν πως αυτή η φυσιογνωμία, σε συνδυασμό με το «μοντέλο Δούκα» και την ανάδειξη φρέσκων προσώπων στη λογική της ανανέωσης θα αντικατοπτριστεί και στο ψηφοδέλτιο για την Ευρωβουλή.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments