Πολιτική

Τα επόμενα βήματα Κασσελάκη – Ανδρουλάκη στο δρόμος προς τις κάλπες

Τα επόμενα βήματα Κασσελάκη – Ανδρουλάκη στο δρόμος προς τις κάλπες

Πηγή Φωτογραφίας: [365352] ΑΠΟΝΟΜΗ ΤΩΝ ΒΡΑΒΕΙΩΝ "ΒΙΩΣΙΜΗΣ - ΚΑΙΝΟΤΟΜΟΥ ΚΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ" (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Αγώνας δρόμου δυο μήνες πριν τις ευρωεκλογές.

Εξήντα πέντε ημέρες πριν ανοίξει η ευρωκάλπη, δεν είναι μόνο τα προγράμματα των κομμάτων, οι παρεμβάσεις και οι πρωτοβουλίες τις οποίες θα πάρουν σε κοινωνικό και κοινοβουλευτικό επίπεδο που θα παίξουν ρόλο στο αποτέλεσμα. H παρουσία των αρχηγών και οι περιοδείες που θα κάνουν, κυρίως εκτός Αθηνών, θα είναι καταλυτικές για τη διαμόρφωση των συσχετισμών. Στέφανος Κασσελάκης και Νίκος Ανδρουλάκης έχουν ήδη κάνει τους σχεδιασμούς τους, καθώς η σύγκρουση για τη δεύτερη θέση, όπως δείχνουν οι δημοσκοπήσεις θα είναι σφοδρή. Το πρώτο κοινό σημείο που θα έχουν είναι η παρουσία τους την ερχόμενη εβδομάδα στο οικονομικό φόρουμ των Δελφών. Πιθανότατα την Πέμπτη ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και την Παρασκευή ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα έχουν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για να αναπτύξουν τις στρατηγικές τους σε σχέση με την οικονομική και την εξωτερική πολιτική.

Αυξημένη αισιοδοξία επικρατεί στην ηγεσία της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με βάση τη θετική δυναμική που εμφανίζει το κόμμα στις δημοσκοπήσεις, αλλά και από ορισμένα ποιοτικά στοιχεία των μετρήσεων.

Μάλιστα, τα δεδομένα αυτά φαίνεται να ενθαρρύνουν τον Στέφανο Κασσελάκη να προχωρήσει την αλλαγή φυσιογνωμίας που έχει ξεκινήσει στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και να επαληθεύουν την απόφασή του να αποτελέσει τον απόλυτο πρωταγωνιστή της καμπάνιας του κόμματος για τις ευρωεκλογές, όπως φανερώνει το εξαιρετικά πυκνό πρόγραμμα των επόμενων εβδομάδων που διέρρευσαν χθες πηγές της Κουμουνδούρου.

«Θαλασσινός αέρας» θα φυσήξει και στα δύο στρατόπεδα. Ο Στέφανος Κασσελάκης βρίσκεται ήδη στην Κρήτη και θα περιοδεύσει στους τέσσερις νομούς μέχρι τη Δευτέρα. Όσον αφορά το πρώην «κάστρο» του κόμματος από το 2012 έως και το 2019, είναι μεγάλο στοίχημα –λόγω και καταγωγής– να του αλλάξει χρώμα στον χάρτη. Ή, τουλάχιστον, ο ΣΥΡΙΖΑ να δείξει πως έχει μια δυναμική και να ξεπεράσει το κακό αποτέλεσμα του καλοκαιριού. Την τακτική που ακολούθησε στο Κερατσίνι με τις ερωτήσεις του κόσμου σκοπεύει να την εφαρμόζει συνεχώς. Αυτό έκανε και χθες σε κεντρικό πεζόδρομο της πόλης των Χανίων. Κατά την άφιξή του στο νησί δήλωσε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ, πιο συμπαγής από ποτέ, είναι ανανεωμένος, στο ιδεολογικό του στίγμα είναι ξεκάθαρος και αρχίζουμε την πορεία μας για τις ευρωεκλογές». Οπως έγινε γνωστό, o πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ετοιμάζει και μια «ναυτική εβδομάδα» στις 20-28 Απριλίου. Με σκάφος και τον Ευάγγελο Αποστολάκη θα βρεθούν στα Δωδεκάνησα, στο Βόρειο Αιγαίο και στις Κυκλάδες. Στην Κω στις 24 του μήνα θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση για την Υγεία.

Σε ό,τι αφορά τη Χαριλάου Τρικούπη, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Νίκος Ανδρουλάκης σχεδιάζει να περάσει το επόμενο Σαββατοκύριακο στις Κυκλάδες, όπου τον Ιούνιο το ΠΑΣΟΚ κατέγραψε σχεδόν 12,5% στο νοτιοδυτικό Αιγαίο, ποσοστό που το σοσιαλδημοκρατικό κόμμα εκτιμά πως θα καλύψει τη μικρή διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ (14%). Ο επικεφαλής του κόμματος θα επικεντρωθεί στις μεγάλες πόλεις και στις “θεματικές περιοδείες”, καθώς στην τελευταία δημοσκόπηση το κόμμα εμφανίστηκε πιο αδύναμο στα αστικά κέντρα σε αντίθεση με την περιφέρεια. Τη Δευτέρα, στελέχη του κόμματος από όλη τη χώρα θα επισκεφθούν νοσοκομεία σε όλη τη χώρα, ενώ ο Νίκος Ανδρουλάκης θα εισαχθεί και σε νοσοκομείο της Αθήνας. Την Κυριακή θα συνεδριάσει η Κεντρική Επιτροπή και θα ανακοινωθούν οι υποψήφιοι για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments