Πολιτική

Χρυσοχοΐδης: Τηλεδιάσκεψη την Παρασκευή με πάνω από 2.500 αστυνομικούς για την ενδοοικογενειακή βία

Χρυσοχοΐδης: Τηλεδιάσκεψη την Παρασκευή με πάνω από 2.500 αστυνομικούς για την ενδοοικογενειακή βία

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)//Αναμένεται να υπάρξει ένα νέο, ακόμη πιο αυστηρό, πρωτόκολλο μετά τη δολοφονία της 28χρονης από τον 39χρονο πρώην σύντροφό της

Αναμένεται να υπάρξει ένα νέο, ακόμη πιο αυστηρό, πρωτόκολλο μετά τη δολοφονία της 28χρονης από τον 39χρονο πρώην σύντροφό της

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, πρόκειται να έχει το πρωί της Παρασκευής (5/4), σύμφωνα με πληροφορίες, τηλεδιάσκεψη με περισσότερους από 2.500 αστυνομικούς για το θέμα της ενδοοικογενειακής βίας.

Μετά τη δολοφονία της 28χρονης από τον 39χρονο πρώην σύντροφό της, έξω από το Αστυνομικό Τμήμα Αγίων Αναργύρων, αναμένεται να υπάρξει ένα νέο, ακόμη πιο αυστηρό, πρωτόκολλο για την αντιμετώπιση των περιστατικών ενδοοικογενειακής βίας, ενώ αύριο πρόκειται να δοθούν εκ νέου οι σχετικές οδηγίες σε αστυνομικούς, από όλες τις διευθύνσεις της ΕΛΑΣ.

Σημειώνεται ότι, όπως δήλωσε πριν από δύο ημέρες ο κ. Χρυσοχοΐδης, πάνω από 17.000 αστυνομικοί έχουν εκπαιδευτεί στην ενδοοικογενειακή βία.

Χρυσοχοΐδης από Θεσσαλονίκη: Δημιουργείται νέο γραφείο κατά της ενδοοικογενειακής βίας

Την δημιουργία νέου γραφείου κατά της ενδοοικογενειακής βίας, την ενίσχυση της αστυνομίας που ήδη έχει γίνει με 550 αστυνομικούς της ΟΠΚΕ και την προσπάθεια μετεγκατάστασης Αστυνομικών Τμημάτων παρουσίασε ο υπουργός Προστασίας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης από τη Θεσσαλονίκη κατά τη σύσκεψη με τους δημάρχους αναφορικά με την καλύτερη αστυνόμευση της πόλης.

Υπενθυμίζεται πως η αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας είναι μία από τις προτεραιότητες της κυβέρνησης, με τον Παύλο Μαρινάκη να σημειώνει νωρίτερα κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών: «Aυτή τη στιγμή λειτουργούν 18 επιχειρησιακά γραφεία αντιμετώπισης ενδοοικογενειακής βίας σε ολόκληρη τη χώρα. Ήδη, δημιουργούνται άλλα 45, ώστε να υπάρχει ένα σε κάθε Διεύθυνση Αστυνομίας».

Από την πλευρά τους, στη σύσκεψη με τον αρμόδιο υπουργό, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, οι δήμαρχοι ζήτησαν ενίσχυση αισθήματος ασφαλείας σε γειτονιές, αλλά και έθιξαν το ζήτημα μετεγκατάστασης Αστυνομικών Τμημάτων όπου απαιτείται, με τον υπουργό να τους ζητάει προτάσεις για τόπους μετεγκατάστασης.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments