Αθλητισμός

ΑΕΚ: Τι δείχνει η παράδοση μετά από ήττες

ΑΕΚ: Τι δείχνει η παράδοση μετά από ήττες

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)//Η διαδικασία των Play Off μοιάζει με έναν αγώνα μποξ. Οπου ένας χαμένος γύρος, θα πρέπει να ανήκει άμεσα στο παρελθόν και να προχωράς στον επόμενο με στόχο την τελική επικράτηση και νίκη. Αυτό ακριβώς πρέπει να κάνει η ΑΕΚ. Και το κάνει ήδη!

Η ΑΕΚ του Ματίας Αλμέιδα (σχεδόν) πάντοτε απαντά σε ένα στραβό αποτέλεσμα με μια σημαντική νίκη ή ένα μεγάλο σερί

Η διαδικασία των Play Off μοιάζει με έναν αγώνα μποξ. Οπου ένας χαμένος γύρος, θα πρέπει να ανήκει άμεσα στο παρελθόν και να προχωράς στον επόμενο με στόχο την τελική επικράτηση και νίκη. Αυτό ακριβώς πρέπει να κάνει η ΑΕΚ. Και το κάνει ήδη!

Αν ανατρέξουμε στο παρελθόν, θα συναντήσουμε ένα πολύ-πολύ σημαντικό στοιχείο. Που μαρτυρά τον χαρακτήρα και το μέταλλο που έχει αποκτήσει αυτή η ομάδα δύο χρόνια τώρα, με τον Ματίας Αλμέιδα στον πάγκο της. Αμέσως μετά από ένα στραβό αποτέλεσμα, έχει σχεδόν πάντοτε μια απάντηση. Με μια σημαντική νίκη ή με ένα μεγάλο σερί.

Θυμίζουμε πέρυσι τι συνέβη όταν ηττήθηκε στη Λεωφόρο στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος όπου έτρεξε ένα αήττητο 13 αγώνων με 11 νίκες, αλλά και αργότερα, στο τέλος της κανονικής περιόδου, όταν έχασε 1-3 από τον Ολυμπιακό και δεν… ξαναγεύτηκε επι της ουσίας αυτό το συναίσθημα της απογοήτευσης, έχοντας σε 11 παιχνίδια 8 νίκες – συμπεριλαμβανομένου του τελικού Κυπέλλου – κι αφού είχε μεσολαβήσει μόνο μια ήττα στο Καραϊσκάκη που όμως σήμαινε πρόκριση. Με την περσινή χρονιά εν τέλει, να τελειώνει ονειρικά με το νταμπλ… 

Ανάλογη αντίδραση έχει βγάλει και φέτος η ΑΕΚ σε μια πολύ πιο απαιτητική σεζόν με την Ευρώπη στη μέση καταφέρνοντας για παράδειγμα να ξεπεράσει το σοκ της Κρήτης και την ήττα από τον ΟΦΗ με σερί καλών αποτελεσμάτων.

Η αμέσως προηγούμενη ήττα, δε, από αυτή που ήρθε στη Λεωφόρο από τον Παναθηναϊκό, ήταν πριν τέσσερις μήνες, με τον Άγιαξ στην Ολλανδία! Σε όλο αυτό το διάστημα η ΑΕΚ έτρεξε ένα αήττητο σερί 17 αγώνων με 10 νίκες. Η ουσία όλης αυτής της ανάλυσης έχει να κάνει με τον χαρακτήρα που έχει χτίσει η ΑΕΚ, μέσω του οποίου μπορεί να ξεπερνά τις δυσκολίες και τα στραβά αποτέλεσμα. Αυτό το στοιχείο άλλωστε, είναι πολύ σημαντικό και απαραίτητο για ομάδες που θέλουν να κάνουν πρωταθλητισμό.

Η έννοια της αντίδρασης μοιάζει κάτι απλοϊκό αλλά πρέπει να έχεις και το μέταλλο για να την πετύχεις και τον χαρακτήρα και τον τρόπο. Και η ΑΕΚ του Αλμέιδα έχει δείξει κατά το παρελθόν πως το κάνει επιτυχημένα. Αυτό πρέπει να πράξει και τώρα. Απέναντι στον ΠΑΟΚ την Κυριακή σε ένα ντέρμπι ιδιαίτερα σημαντικό που μπορεί να μην κρίνει κάτι αλλά μια νίκη θα ξαναφέρει την ΑΕΚ σε θέση οδηγού. Και ασφαλώς, θα δώσει το στίγμα εν όψει της συνέχειας!

Πηγή: aek365.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments