Πολιτική

Μητσοτάκης: Μήνυμα επανεκκίνησης, βολές στην αντιπολίτευση

Μητσοτάκης: Μήνυμα επανεκκίνησης, βολές στην αντιπολίτευση

Πηγή Φωτογραφίας: [368540] 15ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Η ομιλία του πρωθυπουργού στο 15ο Συνέδριο της ΝΔ σηματοδότησε την έναρξη του προεκλογικού αγώνα ενόψει ευρωεκλογών.

Το δίλημμα των επικείμενων ευρωεκλογών επιχείρησε να θέσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του στο Ζάππειο Μέγαρο, με την οποία άνοιξε το 15ο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας.

«Ζητούμε από τους πολίτες να πουν ένα “όχι” στους άκυρους πειραματισμούς και ένα “ναι” στη σταθερότητα και τη σιγουριά», είπε, δηλώνοντας «παρών σε αυτό τον αγώνα». «Έχω υπογράψει συμφωνία αλήθειας», τόνισε, υπενθυμίζοντας παράλληλα την υπόσχεση «η παράταξή μας να γνωρίζει μόνο νίκες».

Αφού επισήμανε ότι ο αριστερός, αλλά και ο δεξιός λαϊκισμός σηκώνουν κεφάλι, υπογράμμισε ότι «είναι η ώρα να συναντηθούμε ξανά με τους πολίτες που συμμετείχαν στο “Μένουμε Ευρώπη”, που μας εμπιστεύθηκαν το 2019 και το 2023 – να συσπειρωθούμε και να ενωθούμε».

«Σας κοιτώ στα μάτια και απευθύνομαι με ειλικρίνεια. Δεν είναι καιρός για χαλαρή νοοτροπία, αλλά για συσπείρωση. Οι επικείμενες εκλογές δεν προσφέρονται για αδιαφορία, αδράνεια ή αποχή», συνέχισε.

«Στις κάλπες του Ιουνίου θα αποφασιστούν πολλά περισσότερα. Θα κριθεί ποιος ξέρει και μπορεί να έχει ισχυρή φωνή στους συσχετισμούς των Βρυξελλών».

Ζητούμενο η πολιτική σταθερότητα

Ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι η κυριαρχία της Νέας Δημοκρατίας σημαίνει μεγαλύτερη ευθύνη.

«Η πολιτική σταθερότητα καθίσταται ένα κεντρικό ζητούμενο, όπως και η συνέχεια του κυβερνητικού έργου σήμερα μετατρέπεται σε προϋπόθεση καλύτερης ζωής αύριο. Είμαστε σε μια κρίσιμη καμπή. Η πατρίδα δεν θα συγχωρέσει κανένα πισωγύρισμα» σημείωσε, ξορκίζοντας τη χαλαρή ψήφο, ενόψει ευρωεκλογών.

«Είναι μια μάχη τόσο με ευρωπαϊκό όσο και με εθνικό αποτύπωμα, ενισχύοντας όχι μόνο τις δυνάμεις που θα διεκδικήσουν ευρωπαϊκή επιρροή και νέους πόρους για τη χώρα, αλλά στέλνοντας και το μήνυμα ότι οι Έλληνες θέλουν να παραμείνουν στην τροχιά σιγουριάς και ανάπτυξης που επέλεξαν πριν από εννέα μήνες» τόνισε.

«Η Ν.Δ. είναι κόμμα λαϊκό και κοινωνικό»

«Το κόμμα μας είναι και θα παραμείνει λαϊκό και κοινωνικό. Η Ν.Δ. είναι η μόνη πραγματική παράταξη όλων των Ελληνίδων και των Ελλήνων», υπογράμμισε, συμπληρώνοντας: «Η Ν.Δ. ανανεώνεται συνεχώς και γι’ αυτό συσπειρώνονται γύρω της ευρύτερες δυνάμεις. Τίποτα δεν μας χωρίζει. Αυτή η παράταξη έμεινε όρθια γιατί είχε τη γενναιότητα της αυτοκριτικής, να βάζει πάντα την πατρίδα πάνω από το κομματικό όφελος. Γι’ αυτό είμαστε το μεγαλύτερο κεντροδεξιό κόμμα στην Ευρώπη».

«Η προσαρμοστικότητα ανήκει και αυτή στα χαρακτηριστικά μας. Δεν περιχαρακωθήκαμε πίσω από ιδεολογικές αγκυλώσεις. Μπορώ να βλέπω γύρω μου πολλούς αγωνιστές που ήταν πάντα Ν.Δ. Βλέπω και πολλούς που έγιναν, γίνονται και θα γίνουν Ν.Δ., χωρίς τίποτα να μας χωρίζει, αλλά να μας ενώνει ο κοινός σκοπός. Αυτή η παράταξη φάνηκε η πιο ανθεκτική από όλες. Εμείς έχουμε τη γενναιότητα της αυτοκριτικής σε αντίθεση με άλλους. Αυτά τα χαρακτηριστικά μας έκαναν κυρίαρχη δύναμη του τόπου και το μεγαλύτερο κεντροδεξιό κόμμα στην Ευρώπη», τόνισε. 

Η επίθεση στην αντιπολίτευση Κάπου εκεί, ο Κυριάκος Μητσοτάκης άρχισε να ανεβάζει τους τόνους απέναντι στην αντιπολίτευση: «Αυτό θα θελήσουν οι αντίπαλοί μας εδώ και τώρα: να αμφισβητήσουν την κυβέρνηση, τη Νέα Δημοκρατία και τον Μητσοτάκη». Για να προσθέσει: «Όλα τα κόμματα, το καθένα από την πλευρά του, συνασπίζονται εναντίον μας. Συχνά δεν διστάζουν να δυσφημίζουν με κάθε τρόπο τη χώρα στο εξωτερικό και να καπηλεύονται ακόμα και ένα τεράστιο συλλογικό πένθος στο εσωτερικό, κάτι που είδαμε να συμβαίνει, χωρίς ντροπή, με τη μεγάλη τραγωδία των Τεμπών. Επιμένουν να κάνουν τον πόνο κομματικό εργαλείο, μονοπωλώντας δήθεν την ευαισθησία, λες και υπάρχουν Έλληνες που θλίβονται περισσότερο από όλους με αυτό το εθνικό δράμα».

Ο εισαγόμενος Κασσελάκης προσβάλλει τη Δημοκρατία «Έχετε πια διαπιστώσει ποιοι βρίσκονται απέναντί μας» είπε ο κ. Μητσοτάκης, και έπιασε πρώτο τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανο Κασσελάκη. «Ένας εισαγόμενος αρχηγός, ο οποίος, χωρίς να διαθέτει καμία εκλογική εμπειρία, προσβάλλει τη δημοκρατία και τους θεσμούς, μιλώντας με θράσος και αφήνοντας υπονοούμενα για νοθείες. Θέλοντας μάλιστα να ξεπεράσει ακόμα και τον προκάτοχό του, υπόσχεται και αυτός παροχές δισεκατομμυρίων από το παλιό ”λεφτόδεντρο” του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο φαίνεται ότι δεν έχει ξεραθεί ακόμα».

Ο Ανδρουλάκης βάφει το ΠΑΣΟΚ στα χρώματα του ΣΥΡΙΖΑ Σειρά είχε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης: «Δίπλα του ένας δεύτερος πρόεδρος αρχίζει να ”βάφει” το κόμμα του με τα χρώματα του πρώτου, πιστεύοντας ότι έτσι δεν θα μείνει τρίτος. Πράγματι, ωραία φιλοδοξία» είπε δηκτικά, για να προσθέσει:

«Και όπως φαίνεται, δεν μαθαίνουν ούτε από αυτά που παθαίνουν, διαφορετικά θα είχαν καταλάβει ότι κάθε φορά που καταθέτουν πρόταση δυσπιστίας στην κυβέρνηση οι πολίτες την επιστρέφουν ως πεποίθηση δυσπιστίας προς τη δική τους προπαγάνδα και πρακτική».

Μάλιστα, πρόσθεσε αναφερόμενος εκ νέου σε ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ: «Και το έχουν ήδη αποδείξει επανειλημμένα. Ο ένας κατηγορώντας στην Ευρώπη την ίδια την πατρίδα του ότι τάχα πνίγει μετανάστες, όταν το Λιμενικό μας προστατεύει τα θαλάσσια σύνορα 365 ημέρες τον χρόνο. Ή αναθέτοντας να υπερασπιστεί το κράτος δικαίου, ποιος; Ποιος άραγε; Ένας καταδικασμένος, 13-0, για παράβαση καθήκοντος στο Ειδικό Δικαστήριο. Ο άλλος αλλάζει διαρκώς θέσεις».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments