Πολιτική

Συνέδριο ΝΔ: Αγώνας ενάντια στη χαλαρή ψήφο

Συνέδριο ΝΔ: Αγώνας ενάντια στη χαλαρή ψήφο

Πηγή Φωτογραφίας: [368540] 15ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Εκλογικός στόχος της Νέας Δημοκρατίας, ποσοστό από 30% και άνω.

Η δεύτερη μέρα του συνεδρίου της ΝΔ έληξε χωρίς ιδιαίτερες εσωκομματικές τριβές -πράγμα πρωτοφανές για κόμμα που είναι τόσα χρόνια στην κυβέρνηση-αλλά με ένα κοινό μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη και των κορυφαίων στελεχών του κόμματος για συσπείρωση δυνάμεων ενόψει της δύσκολης εκλογικής μάχης του Ιουνίου. Όλοι όσοι ανέβηκαν στο βήμα του Ζαππείου υπογράμμισαν με ένταση ότι, παρά τις όποιες αστοχίες και λάθη υπήρξαν, οι πολίτες πρέπει να επαναβεβαιώσουν τη στήριξη τους στο κυβερνών κόμμα, προκειμένου να μην υπάρξουν ρίσκα ως προς την πολιτική και κυβερνητική σταθερότητα.

Ο στόχος, φυσικά, είναι να πάρουμε το ποσοστό ψήφων της Νοτιοδυτικής Ευρώπης πριν από τις “3” το βράδυ της 9ης Ιουνίου, κάτι που θα απαιτήσει την πλήρη κινητοποίηση της κομματικής οργάνωσης το επόμενο διάστημα. Τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθεί ποιος θα αντικαταστήσει τον Γιάννη Βρατάκο ως υπεύθυνος της προεκλογικής εκστρατείας του κόμματος, ενώ θα γίνει και η τελική ανακοίνωση της λίστας των υποψηφίων ευρωβουλευτών. Ο κ. Μητσοτάκης αναζητά λοιπόν ένα όνομα που να “δένει” με την κοινωνία, ενώ αύριο θα ξεκινήσει η διαδικασία κατάθεσης των υποψηφιοτήτων του κόμματος στον Άρειο Πάγο. Η τελική απόφαση του Αρείου Πάγου για την ανακοίνωση των υποψηφίων αναμένεται στις 24 Απριλίου.

Στο μεταξύ, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και τα κορυφαία στελέχη του κόμματος μπαίνουν στη μάχη με όλο και πιο οργανωμένο τρόπο. Ο πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκης θα μεταβεί τη Δευτέρα στη Ρόδο και την Τρίτη στη Θεσσαλονίκη μαζί με τον Κυριάκο Πιερρακάκη για να παρουσιάσουν στην Πολίχνη μια πλατφόρμα κατά του bullying. Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός θα επισκεφθεί καφετέρια την περιοχή της Σταυρούπολης. Οι πληροφορίες που διέρρευσαν από τη ΝΔ θα καταστήσουν τη Βόρεια Ελλάδα επίκεντρο της περιοδείας του πρωθυπουργού τις επόμενες εβδομάδες.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, στελέχη του κόμματος, που προετοιμάζονται σε συνεννόηση με το Μαξίμου, θα πραγματοποιήσουν επίσης περιοδείες μέσα στις επόμενες εβδομάδες. Το μέγεθός τους θα αποτελείται από υπουργούς, βουλευτές και τομεάρχες του κόμματος και θα καλύψουν όλη την επικράτεια, όπως συνέβη και στις περυσινές δίδυμες, εθνικές εκλογές. Άλλωστε, για τη ΝΔ η μάχη των ευρωεκλογών έχει χαρακτηριστικά εθνικών εκλογών, υπό την έννοια ότι ο κ. Μητσοτάκης τονίζει την ανάγκη να αποφευχθεί η λογική της χαλαρής ψήφου.

Σήμερα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ολοκληρώσει τις εργασίες του κεντροδεξιού συνεδρίου με την ομιλία του που θα αποτελέσει και το ουσιαστικό εναρκτήριο λάκτισμα για την προεκλογική περίοδο, ενώ στο Ζάππειο θα βρεθεί και η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία διεκδικεί με το χρίσμα του ΕΛΚ μια δεύτερη πενταετία στην Κομισιόν, μέσα σε ένα άρδην διαφορετικό περιβάλλον στην Ευρώπη, με προβλεπόμενη τη σημαντική άνοδο της ακροδεξιάς σε πολλές χώρες.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments