Πολιτική

Ο κίνδυνος στα δεξιά και η σχολική βία “στέλνουν” τον πρωθυπουργό στη Β. Ελλάδα

Ο κίνδυνος στα δεξιά και η σχολική βία “στέλνουν” τον πρωθυπουργό στη Β. Ελλάδα

Πηγή Φωτογραφίας: [365954] ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΤΟ ΠΡΟΤΥΠΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ (ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI)

Ολόκληρη η Βόρεια Ελλάδα είναι πρώτη στη λίστα με τους προεκλογικούς… προορισμούς για τις επόμενες εβδομάδες.

«Δεν πρέπει να πάρουμε αψήφιστα τις ευρωεκλογές του Ιουνίου», διαμήνυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από την Ρόδο, όπου περιόδευσε χθες, καλώντας τα μέλη και στελέχη της ΝΔ να «κινητοποιήσουμε το δικό μας κόσμο».

Η έκκληση αυτή βασίζεται στην εκτίμηση που υπάρχει στο Μέγαρο Μαξίμου και σε έμπειρους δημοσκόπους, ότι το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών θα κριθεί από το πόσοι αλλά και ποιοι θα είναι οι ψηφοφόροι που θα πάνε στις κάλπες στις 9 Ιουνίου για να πάρουν μέρος στην εκλογική διαδικασία. Γι’ αυτό και η συσπείρωση αποτελεί το κυρίαρχο ζητούμενο για την κυβερνώσα παράταξη.

Τα υψηλότερα εμπόδια για την κυβερνητική παράταξη εντοπίζονται στη Βόρεια Ελλάδα. Στην περιοχή αυτή οι συντηρητικοί ψηφοφόροι κινούνται προς κομματικούς σχηματισμούς, οι οποίοι δρουν στα δεξιά της Νέας Δημοκρατίας. Ο εκλογικός κίνδυνος είναι πρόδηλος για τη ΝΔ και εκφράζεται μέσα από τη δημοσκοπική ενίσχυση της Ελληνικής Λύσης του Κυριάκου Βελόπουλου, καθώς επίσης και της Νίκης υπό τον εκπαιδευτικό Δημήτρη Νατσιό.

Ολόκληρη η Βόρεια Ελλάδα είναι πρώτη στη λίστα με τους προεκλογικούς… προορισμούς για τις επόμενες εβδομάδες.

Ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε από τα στελέχη του να κινηθούν πόρτα- πόρτα ανά την επικράτεια συνδυάζοντας την επαφή με πολίτες και την προβολή «θετικής» ατζέντας ανά περιοχή και μεταφέροντας το μήνυμα: «Δεν επιτρέπεται η αποχή, η αδράνεια και η αδιαφορία».

Με ιδιαίτερη έκπληξη παρατηρούν οι δημοσκόποι τα αποτελέσματα των τελευταίων ερευνών, ενόψει των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου, στη Βόρεια Ελλάδα. Η άνοδος της Ελληνικής Λύσης του Κυριάκου Βελόπουλου είναι τέτοια που σε πολλούς νομούς είναι καθαρά δεύτερο κόμμα, μετά τη Νέα Δημοκρατία.

Οι ίδιες έρευνες δείχνουν ότι οι υποστηρικτές του Κυριάκου Βελόπουλου αποτελούν εκροή από τη «δεξαμενή» των ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας, οι οποίοι προφανώς δυσαρεστήθηκαν από τους χειρισμούς της κυβέρνησης στο νομοσχέδιο για τον γάμο μεταξύ ομόφυλων ζευγαριών.

Την ίδια στιγμή στις ίδιες αυτές περιοχές, μεγάλη άνοδο παρουσιάζει και το κόμμα του Δημήτρη Νατσιού. Υπάρχουν περιοχές. στις οποίες η Νίκη αγγίζει και καταγράφει διψήφια νούμερα.

Ο άλλος λόγος που ωθεί τον πρωθυπουργό στη Βόρεια Ελλάδα, είναι η καταπολέμηση της σχολικής βίας.

Στην οπτική αυτή, τη Θεσσαλονίκη επισκέπτεται σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, όπου στο πλαίσιο εκδήλωσης, στο 3ο Γυμνάσιο Πολίχνης, θα παρουσιάσει την εθνική καμπάνια για την αντιμετώπιση της ενδοσχολικής βίας, με στόχο να σπάσει ο φαύλος κύκλος βίας με θύματα και δράστες ανήλικα παιδιά.

Συγκεκριμένα στις 11:00 ο πρωθυπουργός θα παραστεί και θα μιλήσει σε εκδήλωση για την εκστρατεία κατά του σχολικού εκφοβισμού, στο 3ο Γυμνάσιο Πολίχνης, με συντονίστρια την υφυπουργό Παιδείας Ζέττα Μακρή. Στη συνέχεια ο υπουργός Παιδείας Κυριάκος Πιερρακάκης θα παρουσιάσει την ηλεκτρονική πλατφόρμα, η οποία θα δέχεται επώνυμες καταγγελίες από μαθητές και γονείς για περιπτώσεις σχολικής βίας.

Τέλος, στις 12:00 ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει συνάντηση με πολίτες στην Πολίχνη.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments