Πολιτική

Άδωνις για Κασσελάκη: Πράγματι, «το ΝΑΤΟ είναι ιερά αμυντική συμμαχία» [vid]

Άδωνις για Κασσελάκη: Πράγματι, «το ΝΑΤΟ είναι ιερά αμυντική συμμαχία» [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)//Την πλήρη ταύτιση απόψεων με τον Στέφανο Κασσελάκη όσον αφορά τη φύση και τον χαρακτήρα του ΝΑΤΟ εξέφρασε ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος πρόσθεσε πως ο Νίκος Ανδρουλάκης έχει σύγχυση ως προς τη διάκριση των εξουσιών.

Ο Ανδρουλάκης έχει παρεξηγήσει το θεσμικό του ρόλο

Την πλήρη ταύτιση απόψεων με τον Στέφανο Κασσελάκη όσον αφορά τη φύση και τον χαρακτήρα του ΝΑΤΟ εξέφρασε ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος πρόσθεσε πως ο Νίκος Ανδρουλάκης έχει σύγχυση ως προς τη διάκριση των εξουσιών.

Παραχωρώντας συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό Action 24, ο υπουργός Υγείας ρωτήθηκε για την πολιτική πορεία του Στέφανου Κασσελάκη και απάντησε: «Παρακολουθώ με ενδιαφέρον και δεν υποτιμώ καθόλου τον Κασσελάκη. Ο Κασσελάκης έχει μεγάλο επικοινωνιακό ταλέντο. Θα τον κερδίσει τον Ανδρουλάκη. Θα έρθει δεύτερος στις ευρωεκλογές και θα αφήσει πίσω του τον πολιτικά μίζερο και επικοινωνιακά υποδεέστερο Νίκο Ανδρουλάκη.

Και με βάση όσα παρακολουθώ, ο Κασσελάκης λέει και καμιά σωστή θέση. Συμφωνώ μαζί του πως το ΝΑΤΟ είναι ιερά αμυντική συμμαχία. Βέβαια, είναι πρόεδρος της Ριζοσπαστικής Αριστεράς. Δεν περίμενα να το πει κι αυτό. Και αυτή η άποψη του Κασσελάκη είναι μια απόδειξη της νίκης των ιδεών της Νέας Δημοκρατίας.

Άλλωστε, στην πολιτική μπήκα για τη μάχη των ιδεών. Οι ιδέες κυβερνούν τον κόσμο. Το ότι ο Κασσελάκης αποκαλεί το ΝΑΤΟ ιερά αμυντική συμμαχία, είναι η μεγαλύτερη νίκη των ιδεών μου από τότε που μπήκα στην πολιτική. Αυτή η φράση του Κασσελάκη είναι μια μεγάλη νίκη των ιδεών της Νέας Δημοκρατίας!».

Κληθείς να τοποθετηθεί σε σχέση με τη δήλωση του Νίκου Ανδρουλάκη, με βάση την οποία ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ θα βάλει στη φυλακή όσους τον παρακολουθούσαν, ο Ά. Γεωργιάδης τόνισε πως ««Είναι απορίας άξιον πώς ο Ανδρουλάκης θα το κάνει αυτό. Δεδομένο είναι ότι η κυρία Βλάχου υποστηρίζει πως ορθά παρακολουθούσαν τον κ. Ανδρουλάκη. Ο κ. Ανδρουλάκης είναι βουλευτής, άρα είναι στη νομοθετική εξουσία. Πώς μπορεί να ανήκει και στην δικαστική εξουσία; Στον δυτικό κόσμο, υπάρχει η τριπλή διάκριση των εξουσιών του κράτους. Πρέπει να έχουμε εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη. Η δικαιοσύνη έχει κρίνει πως η παρακολούθηση του κ. Ανδρουλάκη κρίθηκε νόμιμη. Ο Ανδρουλάκης έχει παρεξηγήσει το θεσμικό του ρόλο. Σε κάποια στιγμή, πρέπει να ανακτήσουμε την εμπιστοσύνη μας στη δικαιοσύνη και τους θεσμούς της. Φοβάμαι ότι στην Ελλάδα έχουμε χάσει τη λογική μας. Το ΠΑΣΟΚ πανηγυρίζει για την αντισυνταγματικότητα ενός νόμου, τον οποίο είχε υπερψηφίσει το ίδιο το ΠΑΣΟΚ! Κάποια στιγμή, στην Ελλάδα, δεν πρέπει να χάνουμε το χρόνο μας με τα επουσιώδη και με τα αυτονόητα».

Σιχαμερό υποκείμενο ο Πολάκης

Ερωτηθείς, επίσης, σχετικά με το tweet που αφορά τον Παύλο Πολάκη, ο υπουργός Υγείας απάντησε κατηγορηματικά: «Ο Πολάκης είναι ένα γελοίο υποκείμενο. Ο Πολάκης λέει πως ο Γιώργος Κατρούγκαλος πούλησε τις εκλογές για να κερδίσει τις εκλογές η ΝΔ. Τον θεωρεί αργυρώνητο προδότη. Ο κ. Κατρούγκαλος εξελέγη στον ΟΗΕ χωρίς τη στήριξη της ΝΔ. Είναι ένα σίχαμα, ένας σιχαμένος πολιτικός ο Παύλος Πολάκης. Βρωμίζει την πολιτική ζωή. Βαρέθηκα τη χυδαιότητα και την τοξικότητα του Πολάκη. Πρέπει να ντρέπεται με αυτά που γράφει ο Πολάκης. Είναι ντροπή! Είναι αίσχος! Ο Κατρούγκαλος δεν είναι φίλος μου, αλλά είναι ένας αξιοπρεπής κύριος. Ντροπή και αίσχος στον Πολάκη να λέει πως η ΝΔ τον στήριξε και σε αντάλλαγμα, ο Κατρούγκαλος έκανε δήθεν «γκάφα» υπέρ της ΝΔ. Τα ίδια λέει και για τον κ. Χουλιαράκη, ο οποίος τώρα υπηρετεί στην Τράπεζα της Ελλάδος. Φτάνει η χυδαιότητα. Ο Πολάκης είναι ένα υποκείμενο, που εκτοξεύει επιθέσεις κατά των πολιτικών αντιπάλων του και εναντίον όσων τολμήσουν να εκστομίσουν διαφορετική άποψη».

Στις ευρωεκλογές, η ΝΔ θα κάνει ταμείο στο τέλος

Αναφερόμενος στις πρόσφατες δημοσκοπικές καταγραφές της ΝΔ και την πτώση των ποσοστών του κυβερνώντος κόμματος, ο υπουργός Υγείας και αντιπρόεδρος της ΝΔ σημείωσε πως «συμβόλαιο με τους συμπολίτες μας που μας ψήφισαν δύο φορές πέρυσι και μία ακόμη φορά πριν από πέντε χρόνια, δεν έχουμε εις το διηνεκές, in perpetual, για να δανεισθώ μια έκφραση του Γιάνη Βαρουφάκη. Ο Ελληνικός λαός ανεβάζει και κατεβάζει όποιον θέλει. Εμείς οφείλουμε να πείσουμε τους πολίτες να μας ψηφίσουν. Στο τέλος θα κάνουμε ταμείο.  Από τη φύση της δημοκρατίας η αντιπολίτευση πρέπει να είναι πιο ισχυρή. Είναι φυσικό η αντιπολίτευση να γίνει πιο ισχυρή, σε κάποια στιγμή. Από εκεί και πέρα, δεν έχουμε καμιά αλαζονεία για το 41%. Αυτό είναι ψευδές. Και τίποτα δεν προδικάζει πως θα κερδίζουμε για πάντα με 41%».

Εθνικό σύμβολο ο Μπελέρης, πολύ ικανός δημαγωγός ο Βελόπουλος 

Σε σχέση με τις υποψηφιότητες για τις επερχόμενες εκλογές, ο Άδωνις υπογράμμισε πως «για την περίπτωση του Μπελέρη, πρόκειται για μια απόφαση που θα λάβει ο ίδιος ο πρωθυπουργός. Θα σεβαστώ, βέβαια, την απόφασή του. Ο Φρέντι Μπελέρης είναι, εδώ και πολλά χρόνια, φίλος. Τον γνωρίζω εδώ και 25 χρόνια. Εκτιμώ πως ο Φρέντι Μπελέρης είναι εθνικό σύμβολο».

Απεναντίας, η κρίση για τον Κυριάκο Βελόπουλο, η κρίση είναι σαφώς αρνητική: «Τον γνωρίζω πολύ καλά τον πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης.. Τώρα λέει πως θα δώσει 3.000 ευρώ σύνταξη. Ο Βελόπουλος είναι ένας πολύ ικανός δημαγωγός. Σε κάθε περίπτωση, ας έχουμε υπ’ όψη ότι η Βόρεια Ελλάδα έχει μια σύνθεση πιο αντισυστημική. Τα χαρακτηριστικά της είναι πιο αντισυστημικά».

Τέλος, σε σχέση με την περίπτωση του Θόδωρου Ζαγοράκη, επισημάνθηκε ότι «δεν θεωρώ ότι ευτυχώς, τον ξεφορτωθήκαμε. Η θητεία του στην Ευρωβουλή θα κριθεί από τους πολίτες τον Ιούνιο. Οι δρόμοι μας χωρίζουν. Του εύχομαι καλή επιτυχία στη νέα του πορεία».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments