Πολιτική

Η κυβέρνηση επιλέγει τον ΣΥΡΙΖΑ ως βασικό αντίπαλο

Η κυβέρνηση επιλέγει τον ΣΥΡΙΖΑ ως βασικό αντίπαλο

Πηγή Φωτογραφίας: [364687] ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΣΤΕΦΑΝΟ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Η απάντηση του πρωθυπουργού στο άρθρο του Κασσελάκη.

Ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία δεν κρύβει αυτό που θέλει να  πετύχει απέναντι στη Νέα Δημοκρατία. Η δεύτερη θέση είναι εξίσου σημαντικός στόχος με τη μείωση της «ψαλίδας». Το βράδυ της 9ης Ιουνίου στην Κουμουνδούρου επιθυμούν να είναι σε θέση να πουν πως το «παιχνίδι γυρίζει» ενόψει των εθνικών εκλογών που θα πραγματοποιηθούν, εκτός απροόπτου το 2027. Αυτή την τακτική την παρακολουθούν πολύ στενά στη Νέα Δημοκρατία και επιθυμούν τη μέγιστη δυνατή συσπείρωση στο δρόμο προς τις κάλπες. Πως θα επιτευχθεί αυτό; «Διαλέγοντας αντίπαλο» και ξορκίζοντας τη χαλαρή ψήφο. Είναι γεγονός πως η μεγάλη διαφορά της γαλάζιας παράταξης από την αντιπολίτευση δεν έχει βοηθήσει έως τώρα στη συγκέντρωση όλων των δυνάμεων του κόμματος. Στην πολιτική δεν μπορείς να μιλάς γενικά, πρέπει να κάπου να στοχεύεις.

Στο πλαίσιο αυτό, τον Στέφανο Κασσελάκη και τον ΣΥΡΙΖΑ  βάζει στο στόχαστρό του το κυβερνητικό στρατόπεδο προκλογικά και ενόψει ευρωεκλογών.

Η κατάσταση που επικρατεί στο πολιτικό σκηνικό με τις χαμηλές δημοσκοπικές «πτήσεις» όλων των κομμάτων της αντιπολίτευσης και τη μεγάλη διαφορά, άνω των δέκα μονάδων, που έχει από αυτά η Νέα Δημοκρατία αποτελεί μία επιπλέον δυσκολία που έχει να αντιμετωπίσει η κυβερνητική παράταξη στην επερχόμενη εκλογική αναμέτρηση.

Ακούγεται παράδοξο, όμως, η έλλειψη αντιπάλου δεν βοηθά στην συσπείρωση που είναι βασικό ζητούμενο για την Πειραιώς και συμβάλει στην «χαλαρή» ψήφο.

Η απάντηση του κ. Μητσοτάκη στο άρθρο του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στην Καθημερινή, με το οποίο ζητά εθνικές εκλογές, δείχνει ότι ο αντίπαλος που έχει επιλέξει να βάλει απέναντι του κατά την προεκλογική περίοδο είναι ο κ. Κασσελάκης. «Διάβαζα σήμερα τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να αρθρογραφεί γιατί η χώρα πρέπει να πάει σε πρόωρες εκλογές. Και αναρωτιόμουν: ο ίδιος δεν ήταν που πριν από λίγες μέρες σε μια συνέντευξή του έθεσε ως εκλογικό του πήχη το 17% που πήρε ο ΣΥΡΙΖΑ στις εθνικές εκλογές;», αναρωτήθηκε σε ομιλία του στην Πολίχνη, ο πρωθυπουργός για να συμπληρώσει: «Έρχεται και αναγνωρίζει ότι θα είναι δεύτερο κόμμα με μεγάλη διαφορά, αλλά ταυτόχρονα ζητάει εθνικές εκλογές. Γιατί; Για να αποσταθεροποιήσει τη χώρα; Δεν θα του κάνουμε τη χάρη».

Η «στόχευση» στον κ. Κασσελάκη δεν είναι παράλογη, καθώς αφενός υπαγορεύεται από τα πραγματικά δεδομένα των μετρήσεων που καταγράφουν ένα «άνοιγμα» της ψαλίδας μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ για τη δεύτερη θέση, αφετέρου η ΝΔ χρειάζεται και έναν αντίπαλο για να διαμορφωθεί ένα πολιτικό «δίπολο». Δεν υπήρξαν, άλλωστε, ιστορικά εκλογές, στις οποίες δεν υπήρξε ένας αντίπαλος για τον πρωτοπόρο και ο κ. Κασσελάκης αποτελεί έναν «εύκολο» στόχο για το Μέγαρο Μαξίμου. Σύμφωνα με κυβερνητικά στελέχη, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ενσαρκώνει την τοξικότητα, επιδιώκοντας να την επαναφέρει από το «παράθυρο», σε αντίθεση με τον κ. Μητσοτάκη, ο οποίος ευαγγελίζεται την οδό της συνέχισης των μεταρρυθμίσεων που έχουν απτό αποτύπωμα στην καθημερινότητα του πολίτη. 

Στο ραντάρ του Μαξίμου και ο Βελόπουλος

Η δημιουργία του συγκεκριμένου δίπολου κυβέρνησης – ΣΥΡΙΖΑ  δεν σημαίνει ότι θα μείνουν στο απυρόβλητο το ΠΑΣΟΚ και η Ελληνική Λύση. Αντιθέτως, θα δίνονται ηχηρές απαντήσεις εφόσον απαιτείται.

Στο «στόχαστρο» του Μεγάρου Μαξίμου βρίσκεται η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου, η οποία ειδικά στη Μακεδονία, αλλά και σε άλλες περιοχές, όπως η Θεσσαλία και η Πελοπόννησος έχει μπει κανονικά στα «γαλάζια» ραντάρ. Η έρευνα της Alco, μάλιστα, είναι αποκαλυπτική, καθώς η ΝΔ εμφανίζει συσπείρωση 61% και εμφανίζει διαρροές της τάξης του 7% προς την Ελληνική Λύση. Πρακτικά, αυτό σημαίνει ένα ποσοστό που προσεγγίζει το 3%.

Με αυτό το δεδομένο, ο κ. Μητσοτάκης διερωτήθηκε χθες «ποιοι τελικά είναι οι πραγματικοί πατριώτες; Αυτοί που έχουν εύκολο τον πατριωτισμό στα λόγια ή αυτοί που υπερασπίζονται την πατρίδα με πράξεις;», ενώ κάρφωσε ευθέως τον Κυριάκο Βελόπουλο, λέγοντας ότι τάζει στους πολίτες συντάξεις 3.000 ευρώ

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments