Πολιτική

Άδωνις: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει καμιά αντιπρόταση για την Υγεία

Άδωνις: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει καμιά αντιπρόταση για την Υγεία

Πηγή Φωτογραφίας: [368715] ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ (ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI)

Μεγάλη προγραμματική φτώχεια της αντιπολίτευσης

Την τεράστια έλλειψη θετικών προτάσεων για την υγεία από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε, σε σημερινή παρέμβασή του, ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Παίρνοντας τον λόγο κατά τη σημερινή κοινοβουλευτική συζήτηση για τις προωθούμενες μεταρρυθμίσεις στην υγεία, ο καθ’ ύλην αρμόδιος υπουργός διερωτήθηκε ρητορικά: «Γιατί είναι ανίερο και κακό ένας γιατρός που δουλεύει στο ελληνικό δημόσιο νοσοκομείο, να ασκεί και ιδιωτικό ιατρικό έργο; Εσείς ο ίδιος, ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, πήγατε στο κράτος, στα δικαστήρια, ζητώντας να ασκήσετε ιδιωτικό ιατρικό έργο. Διαλέξτε επιτέλους! Εσείς δεν μπορείτε να υποστηρίζετε και το ένα και το άλλο. Κάποτε θα σταματήσετε να τα θέλετε όλα.

«Πάρτε για παράδειγμα τον κύριο Κασσελάκη. Ο Κασσελάκης λέει πως το ΝΑΤΟ είναι μια ιερή αμυντική συμμαχία. Έτσι και οι υπόλοιποι στον ΣΥΡΙΖΑ, σε λίγα χρόνια, θα λέτε πόσο καλά είναι τα απογευματινά χειρουργεία.

Ποια είναι η αντιπρόταση του ΣΥΡΙΖΑ; Καμία. Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι δεν πηγαίνουν πολλοί γιατροί στο ΕΣΥ. Εμείς αυτό που κάνουμε είναι να καταστήσουμε οικονομικά πιο ελκυστική τη θέση του ιατρού στο ΕΣΥ. Η ΝΔ έχει αυξήσει τις αποδοχές των γιατρών του ΕΣΥ κατά 20%. Οι του ΣΥΡΙΖΑ προτείνουν τον διπλασιασμό των απολαβών των γιατρών του ΕΣΥ. Μα από πού θα βρεθούν αυτά τα λεφτά; Το πιο εύκολο πράγμα είναι να ζητάει κανείς διπλασιασμό των μισθών των γιατρών του ΕΣΥ. Αλλά θα πρέπει να μας πει η αντιπολίτευση πού θα βρει αυτά τα λεφτά. Το ΚΚΕ είναι υπέρ του διπλασιασμού των απολαβών των γιατρών του ΕΣΥ, αλλά είναι αποκλειστικά υπέρ ενός δημόσιου συστήματος υγείας. Το ΚΚΕ διατυπώνει μια ειλικρινή πρόταση και παράλληλα, υπογραμμίζει τον κεντρικό σχεδιασμό της οικονομίας.. Οι υπόλοιποι της αντιπολίτευσης δεν προτείνουν κάτι συγκεκριμένο. Μέχρι σήμερα, υπάρχει μόνο μια πρόταση. Και η πρόταση αυτή είναι η πρόταση του υπουργείου Υγείας».

Στη συνέχεια, ο Άδωνις Γεωργιάδης αναφέρθηκε στο πρόσφατο ταξίδι του στο Ισραήλ και σημείωση τη χρονική υστέρηση των μεταρρυθμίσεων στην υγεία.

«Επισκέφθηκα το Ισραήλ», είπε ο υπουργός Υγεία. « Το Ισραήλ έχει ένα από τα  καλύτερα δημόσια συστήματα υγείας. Στους αξιωματούχους του Ισραήλ φαίνεται αυτονόητο το ιδιωτικό έργο για ένα γιατρό του δημοσίου συστήματος υγείας. Εμείς τσακωνόμαστε για τα αυτονόητα. Μα ισχύουν σε όλες τις άλλες χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Εμείς δε λέμε πως όλοι οι γιατροί του ΕΣΥ πρέπει να έχουν και ιδιωτικό ιατρικό έργο. Εμείς είμαστε υπέρ της ανθρώπινης ελευθερίας. Δίνουμε μια δυνατότητα στους γιατρούς του ΕΣΥ, δεν τους υποχρεώνουμε να κάνουν κάτι».

Τέλος, αναφερόμενος στο clawback, ο Άδωνις παρατήρησε πως «η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ραλλία Χρηστίδου υποστηρίζει ότι πρέπει να καταργήσουμε το clawback. Μα clawback είναι τα χρήματα που παίρνουμε πίσω από τις βιομηχανίες. Αν το clawback καταργηθεί, τότε δεν θα παίρνουμε απολύτως τίποτα από τις βιομηχανίες. Θα ήθελα πολύ να ξέρω αν η κατάργηση του clawback είναι και θέση του ΣΥΡΙΖΑ. Το clawback εγώ το θέσπισα. Διαφωνώ με το ύψος του clawback. Στο όριο που είναι σήμερα προκαλεί περισσότερα αρνητικά παρά οφέλη στη φαρμακευτική αγορά. Θέλουμε μια βιώσιμη φαρμακευτική αγορά και για αυτό το λόγο, θέλουμε να ρυθμίσουμε εκ νέου το clawback», είπε κλείνοντας ο υπουργός Υγείας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments