Πολιτική

Ξαφνική πολιτική κόντρα για το debate

Ξαφνική πολιτική κόντρα για το debate

Πηγή Φωτογραφίας: [368715] ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ (ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI)

Αρνητική ήταν η απάντηση του Παύλου Μαρινάκη σε ερώτηση αναφορικά με το εάν θα διεξαχθεί ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών ενόψει των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου.

Συνθήκες «σκληρού ροκ» διαμορφώνονται στο πολιτικό σκηνικό λίγες εβδομάδες πριν ανοίξουν οι κάλπες των ευρωεκλογών στις 9 Ιουνίου, με τη ΝΔ, τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ να βρίσκονται στα χαρακώματα, εξαπολύοντας ο ένας πυρά εναντίον του άλλου.

Η συνέχεια στην αντιπαράθεση δόθηκε με αφορμή το αίτημα του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Ανδρουλάκη, για μια τηλεμαχία των πολιτικών αρχηγών, με τους όρους που ισχύουν στις εθνικές εκλογές.

Ωστόσο, αρνητική ήταν η απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου κ. Παύλου Μαρινάκη σε ερώτηση αναφορικά με το εάν θα διεξαχθεί ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών ενόψει των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου.

Όπως ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στις ευρωεκλογές οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές είναι εκείνοι που δίνουν τη μάχη, ενώ ντιμπέιτ «γίνονται συνεχώς στη Βουλή».

«Αν δεν κάνω λάθος, σε καμία από τις προηγούμενες διαδικασίες των ευρωεκλογών δεν έχει γίνει τηλεμαχία μεταξύ των πολιτικών αρχηγών των κομμάτων. Στις ευρωεκλογές αυτό που ψηφίζουν οι πολίτες είναι οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές, αρά αυτοί είναι εκείνοι που θα δώσουν τη μάχη. Ντιμπέιτ γίνεται καθημερινά στη Βουλή, όπου πρώτος ο πρωθυπουργός, σε αντίθεση με προκατόχους του, έχει περισσότερες παρουσίες», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παύλος Μαρινάκης.

Είχε προηγηθεί η ανοιχτή πρόσκληση του Νίκου Ανδρουλάκη προς τους πολιτικούς του αντιπάλους, ο οποίος μετά και την άρνηση της ΝΔ σχολίασε ότι «η ΝΔ δεν θέλει ντιμπέιτ γιατί θα της ζητηθούν εξηγήσεις και δεν θέλει να φανεί ότι το ΠΑΣΟΚ και οι Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές είναι δίπλα στα λαϊκά προβλήματα και όχι το ΕΛΚ και η Ευρωπαϊκή Αριστερά».

Υπέρ της προοπτικής να πραγματοποιηθεί μια τηλεοπτική αναμέτρηση ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ τάχθηκε η εκπρόσωπος τύπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Βούλα Κεχαγιά, δηλώνοντας πως η Κουμουνδούρου είναι ανοιχτή στη διεξαγωγή μιας τηλεμαχίας, βάζοντας μια υποσημείωση για τους όρους πραγματοποίησής της, αποκλείοντας αρχικά από αυτή τον Νίκο Ανδρουλάκη και υποστηρίζοντας πως εάν το ντιμπέιτ αποφασιστεί να γίνει ανάμεσα σε δύο πολιτικούς αρχηγούς, τότε αυτό θα πρέπει να είναι μεταξύ του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Στέφανου Κασσελάκη.

Υπενθυμίζεται ότι η κ. Κεχαγιά είχε δηλώσει σχετικά πως, στον ΣΥΡΙΖΑ, «είμαστε ανοιχτοί στα debates, αλλά πρέπει να δούμε με ποιους όρους γίνονται”.

Μιλώντας σε ιδιωτικό σταθμό, η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι αν το debate αποφασιστεί να γίνει ανάμεσα σε δύο πολιτικούς αρχηγούς, τότε αυτό θα είναι μεταξύ του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Στέφανου Κασσελάκη, αφήνοντας να εννοηθεί πως σ’ ένα τέτοιο debate δεν έχει θέση ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments