Μαρινάκης: Υπάρχουν κάποια πράγματα που ξεπερνούν την πολιτική αντιπαράθεση και αφορούν την πατρίδα
Πηγή Φωτογραφίας: [368740] 9ο ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ ΤΩΝ ΔΕΛΦΩΝ / 3η ΗΜΕΡΑ ΕΡΓΑΣΙΩΝ (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI) // ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΚΑΘΕ ΧΡΗΣΗ ΑΡΧΕΙΟΘΕΤΗΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΝΟΜΗ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΑΠΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΑ
«Τι ποσοστό του δημοσίου διαλόγου αναφέρεται στα σημαντικά θέματα της καθημερινότητας; Αναγκαζόμαστε να απαντάμε στη στείρα και τοξική αντιπαράθεση της αντιπολίτευσης σε κάθε πιθανό και απίθανο ζήτημα που ουδόλως ή ελάχιστα αφορά την κοινωνία. Αυτή είναι η πραγματικότητα» είπε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης μιλώντας στο 9ο Οικονομικό Φόρουμ Δελφών και απαντώντας σε ερώτηση για την πόλωση που κυριαρχεί και η οποία δεν αφορά την κοινωνία.
«Ο ρόλος της αντιπολίτευσης είναι να ελέγχει να αντιπροτείνει, να κάνει σφοδρή πολιτική κριτική με αντιπροτάσεις» είπε.
«Έχω κάνει αναστολή της δικηγορικής μου ιδιότητας και νιώθω ότι πηγαίνω σε περισσότερα δικαστήρια από ό,τι πήγαινα ως ενεργός δικηγόρος. Τηλεδικαστήρια, δικαστήρια στα κόμματα, δικαστήρια στη Βουλή» ανέφερε χαρακτηριστικά.
«Είμαστε σε μια χώρα που ενώ έχουμε μια καθαρή απόλυτη εδραιωμένη δημοκρατία και διάκριση των εξουσιών, τους δικαστές τους κάνει οποιοσδήποτε άλλος εκτός από τη Δικαιοσύνη» σημείωσε, υπογραμμίζοντας ότι δουλειά της αντιπολίτευσης είναι να κάνει κριτική αλλά και προτάσεις.
«Εμείς δεν κάναμε πανό έξω από τα γραφεία μας τα ονόματα των νεκρών. Δεν είμαστε όλοι ίδιοι» τόνισε.
Επίσης, αναφερόμενος στο ζήτημα της στέγασης και την κριτική του ΠΑΣΟΚ για το συγκεκριμένο θέμα είπε ότι το ζήτημα της στέγης είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα μαζί με την ακρίβεια των τροφίμων.
Αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης, το πρόγραμμα «Σπίτι μου» το οποίο χαρακτήρισε το πιο καινοτόμο πρόγραμμα το οποίο έχει οδηγήσει ήδη 9.500 νέους ανθρώπους να βρούνε σπίτι, το «Ανακαινίζω -Νοικιάζω», το «Εξοικονομώ», τις πρωτοβουλίες για τους φοιτητές και σημείωσε ότι το ΠΑΣΟΚ έχει ένα πρόγραμμα στέγασης το οποίο δεν ξέρουμε πόσο κοστίζει.
«Φαιδρό το να αμφισβητήσει κανείς το κεκτημένο των εκλογών»
Σε ερώτηση για το εάν αμφισβητείται η δημοκρατία στη χώρα είπε ότι για πρώτη φορά στη μεταπολίτευση μπαίνει το αίτημα ότι οι εκλογές δεν είναι αδιάβλητες. «Δεν είναι επικίνδυνο επειδή στρέφεται κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη, της κυβέρνησης- στρέφεται κατά της δημοκρατίας μας η οποία άντεξε και έκανε εκλογές σε πολύ πιο δύσκολα χρόνια» είπε και υπογράμμισε: «Δεν τόλμησε κανείς να αμφισβητήσει το κεκτημένο των εκλογών, θεωρώ ότι είναι τόσο φαιδρό και τόσο ανυποστήρικτο που δεν χρειάζεται να ασχοληθούμε παραπάνω».
«Αλλά στο ζήτημα του κράτους δικαίου υποβόσκει κάτι πολύ επικίνδυνο. Δεν λέει κανείς ότι δεν υπάρχουν πράγματα που πρέπει να κάνουμε, όμως έρχεται επίσημα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην έκθεσή της και λέει ότι η Ελλάδα με τα πολλά που έχει να κάνει έχει κάνει πολύ σημαντικά βήματα. Συγκεκριμένες πολιτικές δυνάμεις υπογράφουν ένα ψήφισμα ότι δήθεν αμφισβητείται το κράτος δικαίου στην Ελλάδα. Υπεγράφη κάποιο ψήφισμα όταν είχαμε υπουργούς για ζητήματα διαφθοράς αμετάκλητα καταδικασμένους; Υπεγράφη όταν βουλευτής έβαλε δημοσιογράφους στο κάδρο και τους απειλούσε; Υπεγράφη όταν κατά παραδοχή κάποιων είχαμε παραυπουργείο Δικαιοσύνης; Πήγαμε ως αντιπολίτευση στην Ευρώπη να ζητήσουμε να κοπούν τα χρήματα για τη χώρα;» ανέφερε ο κ. Μαρινάκης και τόνισε:
«Υπάρχουν κάποια πράγματα που ξεπερνούν την πολιτική αντιπαράθεση και αφορούν την πατρίδα. Αυτά πρέπει και μπορούμε να τα αφήσουμε στην άκρη».
Για το ζήτημα της ακρίβειας ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να το αντιμετωπίσει με μόνιμα μέτρα όπως οι αυξήσεις των μισθών και των συντάξεων, οι έλεγχοι και τα πρόστιμα, και τα στοχευμένα μέτρα.
«Έχουν εισπραχθεί ήδη το 60% των προστίμων και έχουν βεβαιωθεί ή εισπραχθεί περί το 80% των προστίμων που έχουν επιβληθεί» τόνισε.
Σε ερώτηση για το εάν θα υπάρξουν και άλλα «καλάθια» είπε ότι δεν είναι πανάκεια, δεν είναι η βασική πολιτική. «Τα επιδόματα γενικά, πέρα των κοινωνικών επιδομάτων που είναι ιερή πολιτική, δεν έλυσαν ποτέ κανένα πρόβλημα. Βοήθησαν ως δεύτερης τάξης μέτρα. Δεν θα είναι προτεραιότητά μας η επιδοματική πολιτική, θα την συνεχίσουμε μόνο αν υπάρχει μεγάλη ανάγκη» υπογράμμισε.
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Το σχόλιο σας