Διεθνή

Εσπευσμένα στην Ουάσινγκτον ο Μπάιντεν – Κυρώσεις στο Ιράν ζητά το Ισραήλ

Εσπευσμένα στην Ουάσινγκτον ο Μπάιντεν – Κυρώσεις στο Ιράν ζητά το Ισραήλ

Πηγή Φωτογραφίας: Διαδίκτυο//Ειδικότερα, ο Μπάιντεν θα επιστρέψει στην Ουάσινγκτον από το Ντελαγουέρ όπου βρισκόταν.

Ειδικότερα, ο Μπάιντεν θα επιστρέψει στην Ουάσινγκτον από το Ντελαγουέρ όπου βρισκόταν.

Σε τεντωμένο σχοινί είναι οι ισορροπίες στη Μέση Ανατολή, καθώς το απόγευμα του Σαββάτου, ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, θα επιστρέψει εσπευσμένα στην Ουάσινγκτον το απόγευμα του Σαββάτου, διακόπτοντας το σαββατοκύριακό του στο Ντελαγουέρ, για να διαβουλευθεί με την ομάδα του Συμβουλίου Ασφαλείας του για τα γεγονότα στη Μέση Ανατολή. 

Ειδικότερα, ο Μπάιντεν θα επιστρέψει στην Ουάσινγκτον από το Ντελαγουέρ όπου βρισκόταν.

Σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο, ο πρόεδρος των ΗΠΑ θα έχει εντατικές συνομιλίες με τους αξιωματούχους του για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή.

Οι «Φρουροί της Επανάστασης», ο ιδεολογικός στρατός της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν, κατέλαβαν νωρίτερα το Σάββατο (13/04) φορτηγό πλοίο στα στενά του Ορμούζ.

Ισραέλ Κατζ: Να ενταχθούν στις τρομοκρατικές οργανώσεις οι «Φρουροί της Επανάστασης» – Να επιβληθούν κυρώσεις

«Καλώ την Ευρωπαϊκή Ένωση και τον ελεύθερο κόσμο να κηρύξει αμέσως το σώμα “των Φρουρών της Επανάστασης” τρομοκρατική οργάνωση και να επιβάλει άμεσα κυρώσεις στο Ιράν», έγραψε ο ισραηλινός υπουργός στον λογαριασμό του στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης Χ, χαρακτηρίζοντας «εγκληματικό» το ιρανικό καθεστώς.

Πρέπει να καταβληθούν κυρώσεις στο Ιράν για την «πειρατική επιχείρηση» στο ισραηλινής εταιρείας πλοίο MSC Aries, τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ, Ισραήλ Κατς, μετά την κατάσχεση του πλοίου από τους Φρουρούς της Επανάστασης, αναφέρουν οι Times of Israel.

«Η Τεχεράνη διεξάγει πειρατεία και θα πρέπει να της επιβληθούν κυρώσεις γι’ αυτό», λέει ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ και προσθέτει: «το καθεστώς του Αγιατολάχ Χαμενεΐ είναι ένα εγκληματικό καθεστώς που υποστηρίζει τα εγκλήματα της Χαμάς και τώρα διεξάγει μια πειρατική επιχείρηση κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου”, λέει ο Katz. “Καλώ την Ευρωπαϊκή Ένωση και τον ελεύθερο κόσμο να κηρύξουν αμέσως το Σώμα των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν ως τρομοκρατική οργάνωση και να επιβάλουν κυρώσεις στο Ιράν τώρα».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments