Ελλάδα

Πρόγνωση καιρού Παρασκευής 19 Απριλίου 2024: Κακοκαιρία και πτώση της θερμοκρασίας

Πρόγνωση καιρού Παρασκευής 19 Απριλίου 2024: Κακοκαιρία και πτώση της θερμοκρασίας

Πηγή Φωτογραφίας: ΒΡΟΧΗ. Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2023 (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Ψυχρές αέριες μάζες κινούνται από τις Άλπεις στην κεντρική Μεσόγειο με αποτέλεσμα την δημιουργία χαμηλού, το οποίο θα κινηθεί από την Ιταλία στην περιοχή μας το επόμενο 24ωρο. Φαινόμενα βροχών ή/και καταιγίδων θα σημειωθούν στις περισσότερες περιοχές της χώρας, και η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.

Μετά από διαδοχικά θερμά κύματα τα οποία είχαν ως αποτέλεσμα πολλές περιοχές της χώρας μας να βρεθούν ακόμα και 10 βαθμούς πάνω από τις κλιματικές τους τιμές, η διάταξη των βαρομετρικών συστημάτων θα αλλάξει άρδην. Ψυχρές αέριες μάζες κινούνται από τις Άλπεις στην κεντρική Μεσόγειο με αποτέλεσμα την δημιουργία χαμηλού, το οποίο θα κινηθεί από την Ιταλία στην περιοχή μας το επόμενο 24ωρο. Φαινόμενα βροχών ή/και καταιγίδων θα σημειωθούν στις περισσότερες περιοχές της χώρας, και η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.

Πιο αναλυτικά για αύριο Παρασκευή 19 Απρίλιου 2024 αναμένεται αρχικά ήλιος με νεφώσεις στην χώρα, πρόσκαιρα αυξημένες στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου με πιθανότητα παροδικών βροχών. Γρήγορα τις προμεσημβρινές και μεσημβρινές ώρες, οι νεφώσεις θα αυξηθούν από τα δυτικά και θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες στο Ιόνιο, στα δυτικά ηπειρωτικά, την Δ. Μακεδονία, τα δυτικότερα τμήματα της Θεσσαλίας, ενώ πιο τοπικοί όμβροι/καταιγίδες θα σημειωθούν στην υπόλοιπη Μακεδονία και Θράκη. Τις απογευματινές έως πρώτες βραδινές ώρες τα φαινόμενα θα ενταθούν και θα γενικευτούν στο Ιόνιο και σε όλα τα ηπειρωτικά, όπου τοπικά θα είναι ισχυρά, ενώ ταυτόχρονα θα επεκταθούν έως τα δυτικά τμήματα του Αιγαίου. Πιο τοπικά και γενικά ασθενή θα είναι τα φαινόμενα στην Ανατολική Μακεδονία καθώς και την Θράκη. Τις υπόλοιπες βραδινές ώρες μέχρι την αλλαγή της ημέρας τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν στο Ιόνιο, ενώ θα συνεχιστούν στα ηπειρωτικά και θα έχουν ένταση κυρίως στην Θεσσαλία. Βροχές και καταιγίδες οι οποίες θα είναι ισχυρές, θα σημειωθούν στις Σποράδες, την Εύβοια, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τις Κυκλάδες. Πιο τοπικά φαινόμενα θα σημειωθούν και στην Κρήτη. Σημειώνεται πως στα ηπειρωτικά ορεινά θα σημειωθούν χιονοπτώσεις.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο βόρειο Αιγαίο ανατολικοί-βορειοανατολικοί 3-4 μποφόρ, ενισχυόμενοι το βράδυ στα 5-6 μποφόρ. Στο υπόλοιπο Αιγαίο θα πνέουν αρχικά από διάφορες διευθύνσεις 3-4 μποφόρ, όμως από το μεσημέρι θα στραφούν από νότιες διευθύνσεις με την ίδια ένταση, ενισχυόμενοι σταδιακά από το απόγευμα, και μέχρι το βράδυ θα πνέουν με ένταση έως και 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι-νοτιοδυτικοί 4-5, στρεφόμενοι το βράδυ σε βορειοδυτικούς με ένταση 5-6 και τοπικά έως 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει νέα μικρή πτώση. Πιο αναλυτικά, στην Δυτική Μακεδονία η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4-6 έως 12-14 βαθμούς, στην υπόλοιπη Μακεδονία και Θράκη από 7-9 έως 16-18 βαθμούς, στα δυτικά ηπειρωτικά η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10-12 έως 18-20 βαθμούς (στην Ήπειρο η θερμοκρασία θα είναι 3-4 βαθμούς χαμηλότερη), στην Θεσσαλία από 10-12 έως 17-19 βαθμούς, στα υπόλοιπα ανατολικά ηπειρωτικά και την Εύβοια από 12-14 έως 20-22 βαθμούς Κελσίου. Στα νησιά του Ιονίου η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 15-17 βαθμούς, στις Σποράδες θα κυμανθεί από 13-15 έως 20 βαθμούς, στις Κυκλάδες από 14-16 έως 18-20 βαθμούς, στην Κρήτη από 12-14 έως 10-22 βαθμούς, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14-16 έως 19-21 βαθμούς Κελσίου.

Αττική: Αναμένεται αρχικά αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις. Από το μεσημέρι οι νεφώσεις θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τις απογευματινές έως βραδινές ώρες, βροχές και τοπικές καταιγίδες. Την νύχτα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά δυτικοί 3-4 και μετά το μεσημέρι θα στραφούν σε νότιους 4-6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14-16 έως 19-21 βαθμούς Κελσίου στον νομό.

Θεσσαλονίκη: Αναμένονται αρχικά λίγες νεφώσεις, οι οποίες θα αυξηθούν το μεσημέρι και θα σημειωθούν όμβροι και καταιγίδες από το απόγευμα και έπειτα. Το βράδυ τα φαινόμενα δεν αποκλείεται να είναι έντονα στα παραθαλάσσια. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί-νοτιοανατολικοί 3 με 4, ενισχυόμενοι τη νύχτα στα 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10-12 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments