Πολιτική

Η Νέα Αριστερά ανακοινώνει ψηφοδέλτιο και θέτει τον πήχη για την κάλπη

Η Νέα Αριστερά ανακοινώνει ψηφοδέλτιο και θέτει τον πήχη για την κάλπη
Η συγγραφέας Μάρω Δούκα είναι υποψήφια ευρωβουλευτής του αριστερού σχηματισμού.

Τις τελευταίες 14 θέσεις για το ευρωψηφοδέλτιό της ανακοίνωσε η Νέα Αριστερά, την ίδια στιγμή που θέτει τον εκλογικό στόχο της για την κάλπη της 9ης Ιουνίου και πυκνώνει την κοινοβουλευτική της πάλη.

Οι εναπομείνασες θέσεις στο ευρωψηφοδέλτιο

Τις τελευταίες 14 υποψηφιότητές της για τις ευρωεκλογές, ανακοίνωσε η Νέα Αριστερά.

Ανάμεσα σε αυτές διακρίνεται ιδιαίτερα η περίπτωση της θεατρικής συγγραφέως κ. Μάρως Δούκα.

Η πολυβραβευμένη πεζογράφος Μάρω Δούκα θα είναι, λοιπόν, υποψήφια ευρωβουλεύτρια με τη Νέα Αριστερά στις προσεχείς ευρωεκλογές.

Η υποψηφιότητα ανακοινώθηκε επίσημα μέσω video που ανάρτησε στα social media ο Αλέξης Χαρίτσης στο οποίο εμφανίζεται και η Εφη Αχτσιόγλου.

Ο επικεφαλής της ΚΟ της Νέας Αριστεράς έγραψε: “Με μεγάλη χαρά και τιμή καλωσορίζουμε στο ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Αριστεράς τη σπουδαία μας πεζογράφο, Μάρω Δούκα”.

Πιο αναλυτικά, οι υποψηφιότητες που εγκρίθηκαν από το Μεταβατικό Πανελλαδικό της Συντονιστικό είναι: Αλή Αλή: Πληροφορικός, Γιαννοπούλου Έφη: Μεταφράστρια, επιμελήτρια εκδόσεων, Δούκα Μάρω: συγγραφέας Θεοδωρίδου Δανάη: Καλλιτέχνις και ερευνήτρια σύγχρονων παραστατικών τεχνών, Καραμέρης Δημήτρης: Εργαζόμενος στη ΛΑΡΚΟ, Καραμεσίνη Μαρία: Καθηγήτρια πανεπιστημίου, πρώην διοικήτρια ΟΑΕΔ, Καρπόζηλος Κωστής: Ιστορικός, Μπάκας Σπύρος: Σχολικός διαμεσολαβητής κοινοτήτων Ρομά, Φοιτητής Δημοσιογραφίας Παραδέλλης Θεόδωρος: Πανεπιστημιακός, Στεφανοπούλου Τασία: Γιατρός-παθολόγος, Συγγενιώτου Μαργαρίτα: Λυρική τραγουδίστρια, συνδικαλίστρια, Τόσκας Λάζαρος: Μέλος του κινήματος κατά της εξόρυξης χρυσού-χαλκού, στις Σκουριές Χαλκιδικής , πρώην περιφερειακός σύμβουλος Κεντρικής Μακεδονίας, Τσελεπή Αννέτα: Πολιτικός Μηχανικός, ελεύθερη επαγγελματίας, Χατζηνικολάου Κορίνα: Επίκουρη Καθηγήτρια Αναπτυξιακής Ψυχοπαθολογίας ΑΠΘ.

Ο εκλογικός πήχης

Αναφορικά με τον εκλογικό στόχο για την κάλπη της 9ης Ιουνίου, ο πήχης για τη Νέα Αριστερά τίθεται από την ίδια την πραγματικότητα και δεν είναι άλλος από την εκλογή ευρωβουλευτή, κάτι που θα είναι όλο και πιο πιθανό όσο πιο πάνω από το 3% είναι το εκλογικό ποσοστό της.

Ωστόσο, ένα ποσοστό κοντά στο 3% δεν θα είναι ευχάριστο, ακόμη κι αν εκλέξει ευρωβουλευτή, ενώ με γύρω στο 4% το κόμμα θα ευελπιστεί ότι θα έχει μέλλον και σε ενδεχόμενη κάθοδο του σε βουλευτικές εκλογές. Πολύ περισσότερο, οι ελπίδες που έχουν δημιουργηθεί στα στελέχη του για κάτι μεταξύ 4% και 5% θα επιτρέψουν στη Νέα Αριστερά να προσδοκά ότι μπορεί να έχει καθοριστικό ρόλο σε μια ενδεχόμενη συνεννόηση των δυνάμεων του προοδευτικού χώρου.

Βεβαίως, για να προχωρήσει αυτό το σενάριο θα πρέπει να συντρέξουν και μια σειρά άλλες προϋποθέσεις στα αποτελέσματα. Το σίγουρο, πάντως, είναι ότι στο σενάριο αυτό χωρούν πρόσωπα από τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά όχι η τριάδα Κασσελάκης-Πολάκης-Παππάς, όπως εξηγούν στελέχη της Νέας Αριστεράς.

Αντικυβερνητικά πυρά

Το τελευταίο ευρωβαρόμετρο επικυρώνει κάτι που ήδη είναι γνωστό, σημειώνει ο σχηματισμός της Αριστεράς. Το αναπτυξιακό θαύμα του κ. Μητσοτάκη, το success story και η κυριαρχία του 41% δεν πείθουν πια την ελληνική κοινωνία», τονίζει σε ανακοίνωσή της η Νέα Αριστερά, σχολιάζοντας τα ευρήματα της τελευταίας δημοσκόπησης «Ευρωβαρόμετρο», ενόψει των ευρωεκλογών που θα διεξαχθούν από την 6η ως την 9η Ιουνίου.

Η Νέα Αριστερά, επισήμανει τα παρακάτω ευρήματα:

«Ενδεικτικά η εικόνα της Ελλάδας στο ευρωβαρόμετρο: 74% απαντά ότι έχει πέσει το βιοτικό του επίπεδο 28% δυσκολεύεται να πληρώσει λογαριασμούς σε μόνιμη βάση και 51% περιστασιακά 43% πιστεύει ότι η κατάσταση θα είναι χειρότερη τον επόμενο χρόνο 66% θεωρεί πως τα πράγματα πηγαίνουν προς τη λάθος κατεύθυνση, και 60% βρίσκει ελλειμματική τη λειτουργία της Δημοκρατίας στη χώρα μας» «Οι Ελληνίδες και οι Έλληνες στρέφουν τις προσδοκίες τους προς τους ευρωπαϊκούς θεσμούς, από τους οποίους επιθυμούν αυξημένο ρόλο, καθώς και ενισχύουν την πρόθεσή τους να συμμετάσχουν στις ευρωεκλογές του Ιουνίου. Η αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών ξεκινάει από τις επικείμενες ευρωεκλογές και η Νέα Αριστερά είναι στην πρώτη γραμμή αυτής της προσπάθειας», καταλήγει το κόμμα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments