Πολιτική

ΝΔ: Κωδικός “εκλογική συσπείρωση” προς την ευρωκάλπη

ΝΔ: Κωδικός “εκλογική συσπείρωση” προς την ευρωκάλπη

Πηγή Φωτογραφίας: [362687] ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ (ΔΗΜΗΤΡΑ ΚΟΥΤΡΑ/EUROKINISSI)

Με σύνθημα την πολιτική σταθερότητα και στόχο το ποσοστό των ευρωεκλογών του 2019.

Η διήμερη “ανάπαυλα” εξωτερικού για τον Κυριάκο Μητσοτάκη ανήκει στο παρελθόν, καθώς ο πρωθυπουργός επέστρεψε χθες από τη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες και σήμερα το πρωί μπαίνει και πάλι στον στίβο των περιοδειών με μια επίσκεψη στη Μυτιλήνη, όπου θα μιλήσει με πολίτες, θα παραστεί στην άφιξη Τούρκων πολιτών που κάνουν χρήση του ευνοϊκού καθεστώτος για τη βίζα και θα δώσει το παρών σε σημαντικά έργα υποδομής. Αμέσως μετά, το πρωί του Σαββάτου, ο κ. Μητσοτάκης θα συναντηθεί με πολίτες σε καφέ στον Άγιο Δημήτριο και την άλλη εβδομάδα σειρά έχουν τα εγκαίνια του τελευταίου τμήματος του οδικού άξονα Ε65, πριν από τη Λαμία.

Το κύριο μήνυμα και σε αυτή την περιοδεία είναι ένα και ξεκάθαρο προς τους πολίτες: η ανάγκη της σταθερότητας στη χώρα. Όσο πιο ισχυρή βγει η ΝΔ από τις κάλπες της 9ης Ιουνίου τόσο πιο σταθερή θα είναι η χώρα και τόσο πιο γρήγορα και τολμηρά θα μπορέσει να συνεχίσει τις μεγάλες αλλαγές που έχει δρομολογήσει στη χώρα, αναμένεται να διαμηνύσει από το ακριτικό νησί. Και προς τους Λέσβιους πολίτες , αναμένεται ο πρωθυπουργός να ζητήσει να μην επιτρέψουν στην τυχόν δυσαρέσκεια που μπορεί να έχουν διακινδυνεύσουν τη σταθερή και αναπτυξιακή πορεία της χώρας, ακούγοντας τι “σειρήνες” της αντιπολίτευσης.

Παράλληλα, το επόμενο διάστημα θα ενταθούν οι περιοδείες του Πρωθυπουργού και όλων των κυβερνητικών στελεχών στο Ανατολικό Αιγαίο και τη Βόρεια Ελλάδα, με στόχο να ανατραπεί η κατάσταση που σχετίζεται με τις διαρροές προς τα κόμματα στα δεξιά της ΝΔ (Νίκη, Ελληνική Λύση), η οποία αποτυπώνεται σε πολλές μετρήσεις. Ο προεκλογικός σχεδιασμός προβλέπει ότι περισσότερες από τις μισές εξορμήσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη θα πραγματοποιηθούν σε νομούς όπου οι “λύσεις” του Κυριάκου Βελόπουλου δημιουργούν εκλογικές διαρροές Ταυτόχρονα, όμως, θα δοθεί έμφαση και στις περιφερειακές περιοχές ως ένα ακόμη αντίδοτο για την ενίσχυση του “πατριωτικού” προφίλ και την προσέλκυση αναποφάσιστων ψηφοφόρων και ψηφοφόρων που “φλερτάρουν” με την ψήφο διαμαρτυρίας λόγω και της εν γένει πολιτικής χαλαρότητας, που κυριαρχεί στις ευρωεκλογές.

Ζητούμενο και στοίχημα για την κυβέρνηση αποτελεί, άλλωστε, και η συμμετοχή στις ευρωεκλογές και η μείωση της αποχής, ενώ μάχη πρέπει να δοθεί και για τη λεγόμενη “χαλαρή ψήφο”. Σε αυτό το πλαίσιο, η παραίνεση προς τους πολίτες αναμένεται να είναι πως πρέπει να πάρουν τις εκλογές πολύ στα σοβαρά, καθώς το αποτέλεσμα της ευρωκάλπης έχει εκ των πραγμάτων αντίκτυπο στην εσωτερική πολιτική κατάσταση της χώρας.

Ήδη, πάντως, στο κυβερνητικό επιτελείο βλέπουν σημάδια αλλαγής του κλίματος που είχε διαμορφωθεί το προηγούμενο διάστημα και «πίεζε» εκλογικά τη ΝΔ. Η υποψηφιότητα Μπελέρη ήταν, ενδεχομένως, καταλύτης σε αυτή την κατεύθυνση, με τον κ. Μητσοτάκη από τις Βρυξέλλες να υπεραμύνεται της επιλογής του, απαντώντας σε πυρά εξ αριστερών και εκ δεξιών.

Η χθεσινή έρευνα της Metron Analysis για λογαριασμό ιδιωτικού τηλεοπτικού σταθμού, πάντως, αποτύπωσε τις τάσεις συσπείρωσης της ΝΔ που καταγράφουν όλοι οι δημοσκόποι στις κυλιόμενες μετρήσεις των τελευταίων ημερών. Όπως επισημαίνεται, η τάση φθοράς του κυβερνώντος κόμματος «φρέναρε», ενώ άρχισε και πάλι να «τσιμπάει» και από τα δεξιά της, αλλά και από τη δεξαμενή των αναποφάσιστων, καθώς προοδευτικά τα διλήμματα γίνονται και πιο καθαρά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments