Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Προσπάθεια διασκεδασμού των εντυπώσεων και ανάκτησης των “κάστρων”

ΣΥΡΙΖΑ: Προσπάθεια διασκεδασμού των εντυπώσεων και ανάκτησης των “κάστρων”

Πηγή Φωτογραφίας: [363769] ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΟ ΠΡΟΕΔΡΟ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Παρών και ο Αλέξης Τσίπρας στην αποψινή παρουσίαση των υποψηφίων

Η “υπόθεση Παπανώτα” έστειλε στην Κουμουνδούρου το μήνυμα ότι η πορεία προς τις ευρωκάλπες θα είναι δύσκολη και γεμάτη παγίδες, καθώς δείχνουν να έχουν “ενωθεί” εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ, για τους δικούς τους λόγους, τόσο τα όμορα κόμματα όσο και το κυβερνών.

Για τη σφοδρότητα αυτής της μάχης επικαλούνται τη χθεσινή δημοσκόπηση της Metron Analysis, όπου το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης όχι απλώς φαίνεται να “κλειδώνει” τη δεύτερη θέση αλλά και να διευρύνει τη διαφορά του με το ΠΑΣΟΚ στις 3,5 μονάδες, με τη Νέα Αριστερά να παραμένει πέριξ του 3%.

Είναι ενδεικτικό ότι αργά τη νύχτα, με αφορμή δημοσιεύματα για εναντίον του κριτική στο Εκτελεστικό Γραφείο, ο Στέφανος Κασσελάκης προειδοποίησε, μέσω των social media: “είναι βέβαιο ότι ως τις ευρωεκλογές, το σύστημα προπαγάνδας Μαξίμου – Γκρίνμπεργκ θα παίξει τα ρέστα του. Ζητώ από τον δημοκρατικό κόσμο να είναι σε εγρήγορση και να φιλτράρει όσα φτάνουν στα μάτια και τα αυτιά του”.

Στην ηγεσία του κόμματος έχουν φτάσει σχεδιασμοί και για νέα χτυπήματα σε ευρω-υποψήφιους του ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο αρμόδια στελέχη εξηγούν ότι αφενός “έχουν γνώση οι φύλακες” και, αφετέρου, “περνούν πλέον από κόσκινο βιογραφικά, δηλώσεις και συμπεριφορές”.

Για την περίπτωση του Δημήτρη Παπανώτα πάντως αυτό που μέτρησε στην απόφαση του κ. Κασσελάκη να τον θέσει εκτός ευρωψηφοδελτίου ήταν ο τρόπος που ο υποψήφιος χειρίσθηκε το θέμα του.

Δηλαδή, όπως λένε, είπε το ψέμα περί “κοπτοραπτικής” υποτιμώντας “την ακοή όσων άκουσαν τις επίμαχες δηλώσεις του για τις κακοποιημένες γυναίκες”, αντί να παραδεχθεί λανθασμένη θέση ή ατυχή διατύπωση.

Τις αρνητικές αυτές εντυπώσεις θα προσπαθήσει να διασκεδάσει απόψε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με την παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του κόμματος.

Από την εκδήλωση δεν πρόκειται να λείψει ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας.

Σημειώνεται ότι η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα γίνει από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σήμερα στις 7 το απόγευμα στον Ελληνικό Κόσμο.

Υπενθυμίζεται ότι από τους 42 υποψηφίους, οι 35 έχουν αναδειχθεί στις προκριματικές εκλογές, οι δύο είναι οι νυν ευρωβουλευτές Κώστας Αρβανίτης και Έλενα Κουντουρά και οι υπόλοιποι πέντε (τέσσερις γυναίκες και ένας άντρας), επιλογής Κασσελάκη, θα παρουσιαστούν σήμερα. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα μέλη του Ε.Γ. ζήτησαν από τον πρόεδρο να μην τους αποκαλύψει τα ονόματα, προκειμένου αφενός να μην υπάρξουν τυχόν διαρροές και αφετέρου να διασφαλιστεί το στοιχείο της έκπληξης.

Οι εκλογικά κρίσιμες μάχες της Κουμουνδούρου

Την ίδια στιγμή, στην Κουμουνδούρου έχουν πλήρη επίγνωση του γεγονότος ότι από τις ευρωεκλογές μάς χωρίζουν μόλις πενήντα μία ημέρες και εντείνουν τις προσπάθειές του, προκειμένου το κόμμα να εμφανιστεί δυνατό σε εκλογικά κρίσιμες περιφέρειες.

Δεν είναι τυχαίο ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ άρχισε την περιοδεία του από τους τέσσερις νομούς της Κρήτης, όπου η αξιωματική αντιπολίτευση έχασε τα πρωτεία που κατείχε από τον Ιούνιο του 2012. Σε ένα παραδοσιακό «κάστρο» της προοδευτικής παράταξης το πλήγμα του καλοκαιριού ήταν πολύ μεγάλο, καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκε να εκπροσωπείται στα Χανιά και στο Ηράκλειο μόνο από έναν βουλευτή. Συγκριτικά, τον Σεπτέμβριο του 2015 η Κουμουνδούρου έβγαζε στο νησί δέκα βουλευτές, ενώ και το 2019, παρά την ήττα, είχε εκλέξει έξι. Το ροζ χρώμα στον χάρτη χάθηκε και από άλλα παραδοσιακά «κάστρα», στα οποία οι επιτελείς στοχεύουν σε ένα καλύτερο αποτέλεσμα. Στην Αχαΐα η πρωτοκαθεδρία δεν είχε αμφισβητηθεί από τον Μάιο του 2012, όταν για πρώτη φορά ο ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκε στη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης με ποσοστό 16,78%. Το ίδιο ακριβώς ισχύει και για τις πιο λαϊκές γειτονιές της Αθήνας, όπου η ακρίβεια έχει χτυπήσει τα «λαϊκά στρώματα». Δυτική Αττική και Δυτική Αθήνα έδωσαν το «ολοκληρωτικό χτύπημα» το καλοκαίρι στο κόμμα και με στοχευμένες περιοδείες το επόμενο διάστημα θα επιχειρηθεί αλλαγή της εικόνας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η “Ναυτική Εβδομάδα” που έχει προγραμματίσει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα ξεκινήσει το Σάββατο με πρώτο σταθμό τη Σύρο. Τα νησιά της Πάρου, της Νάξου και της Αμοργού θα είναι τα επόμενα νησιά που θα επισκεφθεί ο Στέφανος Κασσελάκης με μικρό ιδιωτικό σκάφος, από το 28,32% που συγκέντρωσε ο ΣΥΡΙΖΑ το 2019, πολύ κάτω από τον μέσο όρο της περιφέρειας (14,14%) τον Ιούνιο του τρέχοντος έτους. Γενικά, τα “νέα” του καλοκαιριού δεν ήταν καλά για τη νησιωτική Ελλάδα, γι’ αυτό και το κόμμα κρούει τον “κώδωνα του κινδύνου”. Στο προσκήνιο βρέθηκε και η περιοχή των Δωδεκανήσων, με τον ΣΥΡΙΖΑ να βρίσκεται στην τρίτη θέση με 13,07% το καλοκαίρι.

Η Θεσσαλία δεν θα μείνει έξω από το “κάδρο” της Κουμουνδούρου. Πιστεύουν ότι η απογοήτευση από την κυβέρνηση θα ωθήσει πολλούς πρώην ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ να επιστρέψουν στη βάση τους. Σε Λάρισα, Τρίκαλα, Καρδίτσα και Βόλο, το κόμμα πλησιάζει το 17,8% που πέτυχε πανελλαδικά, με έμφαση και στη Μακεδονία και την Ήπειρο, καθώς η ΝΔ φέρεται να χάνει σημαντικές δυνάμεις από ελληνικές λύσεις στο βορρά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments