Πολιτική

ΝΔ: Ο οδικός χάρτης στο δρόμο προς την κάλπη

ΝΔ: Ο οδικός χάρτης στο δρόμο προς την κάλπη

Πηγή Φωτογραφίας: [368837] ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Σχέδιο 50 ημερών, με πρωτοστατούντα τον πρωθυπουργό και με τη συμμετοχή βουλευτών.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μπαίνει πλέον ξεκάθαρα σε προεκλογικούς ρυθμούς με τον ίδιο να τίθεται επικεφαλής στη νέα αυτή εκλογική μάχη και να προαναγγέλλει ότι θα «οργώσει» όλη την Ελλάδα για να εξηγήσει στους πολίτες ότι στις ευρωεκλογές το διακύβευμα είναι σοβαρό, καθώς εκτός από ευρωπαϊκό έχουν και εθνικό χαρακτήρα.

Στην Πειραιώς ήδη βρίσκεται στην τελική φάση η κατάρτιση ενός ολοκληρωμένου προγράμματος περιοδειών, με λογική από κάτω προς τα πάνω: Πρώτα τα τοπικά κομματικά στελέχη θα ξεκινήσουν τις περιοδείες σε επίπεδο δήμων και νομών και θα δώσουν μια σαφή εικόνα του τι είναι αυτό που προβληματίζει και ανησυχεί τους ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας, ποια τα παράπονά τους και οι προσδοκίες τους. Η ενημέρωση αυτή θα φτάσει στους βουλευτές, που ανά δύο θα αναλάβουν κάθε εκλογική περιφέρεια για ζητήματα πολιτικά και, κυρίως, οργανωτικά. Οι εκλογικές περιφέρειες θα ομαδοποιηθούν περαιτέρω και ένας υπουργός, δύο υφυπουργοί και ένας ή περισσότεροι γενικοί γραμματείς θα αναλάβουν να «τρέξουν» τις ευρύτερες αυτές περιοχές, να επικοινωνήσουν το κυβερνητικό έργο που έχει γίνει και να ενημερώσουν για τα έργα και τις πρωτοβουλίες που έπονται.

Επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας θα είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος ξεκίνησε την προεκλογική εκστρατεία την περασμένη εβδομάδα από τη Ρόδο και τη Θεσσαλονίκη. Λίγο αργότερα, συμμετείχε στην έκτακτη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες την Τετάρτη και την Πέμπτη, πριν συνεχίσει την περιοδεία του στην Αττική και σε όλη την Ελλάδα. Στη Λέσβο, όπου η νέα βίζα εξπρές φέρνει ήδη ένα τεράστιο κύμα τουριστών από την Τουρκία, στην Πιερία και στη Φθιώτιδα, όπου στις 23 Απριλίου θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια του νότιου τμήματος του αυτοκινητόδρομου Ε-65 στη Στερεά Ελλάδα, Τρίκαλα-Εγνατία Οδός. Στη συνέχεια ο κ. Μητσοτάκης θα επισκεφθεί εκ νέου τη Θεσσαλονίκη. Η Θεσσαλονίκη έλαβε πρόσφατα έκτακτη χρηματοδότηση ύψους 13 εκατ. ευρώ, κυρίως για τον τομέα της καθαριότητας της πόλης.

Μεταξύ των πραγμάτων που θα τονίσει ο πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκης κατά την επίσκεψή του είναι οι αλλαγές που φέρνουν οι κυβερνητικές πολιτικές στην καθημερινότητα των πολιτών, τις οποίες χαρακτηρίζει “μικρές νίκες”:  Στους νέους αυτοκινητοδρόμους (ακολουθεί του χρόνου το Πάτρα-Πύργος), στα συνολικά 250 νέα ηλεκτρικά λεωφορεία, που αμέσως μετά το Πάσχα θα κυκλοφορήσουν στους δρόμους της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, καθώς και στις ανακαινίσεις και βελτιώσεις στα νοσοκομεία και στα Κέντρα Υγείας με πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Καθώς δε οι περιοδείες γίνονται στον δρόμο προς τις ευρωεκλογές, θα θυμίζει ότι ήταν ο ίδιος που είχε προτείνει τον κοινό, κεντρικό δανεισμό της Ε.Ε. για τη στήριξη των κρατών-μελών, που οδήγησε στο Ταμείο Ανάκαμψης, προς όφελος τελικά των πολιτών.

Η προεκλογική εκστρατεία του πρωθυπουργού συντονίζεται από το Μέγαρο Μαξίμου, με τους στενούς και έμπιστους συνεργάτες του, Κύρα Κάπη και Θανάση Νέζη, συνεπικουρούμενου και από τον Ελπιδοφόρο Παπανικολόπουλο. Αλλά η «καρδιά» της προεκλογικής καμπάνιας χτυπάει στην Πειραιώς: Η Μαρία Συρεγγέλα, γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ., ο Γιάννης Σμυρλής, γενικός διευθυντής του κόμματος, ο Στέλιος Κονταδάκης, γραμματέας Οργανωτικού, ο Χριστόφορος Μπουτσικάκης, αναπληρωτής γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής, και στην επικοινωνία οι Νίκος Ρωμανός και Χάρης Χατζηχαραλάμπους οργανώνουν την εκστρατεία, συνομιλούν με τις δημοτικές και νομαρχιακές οργανώσεις και συμβάλλουν έτσι ώστε, πέρα από τα εθνικά χαρακτηριστικά, η κατά τόπους καμπάνια να έχει και τοπικά χαρακτηριστικά και να απαντά σε συγκεκριμένα προβλήματα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments