Πολιτική

Τα μηνύματα της περιοδείας Μητσοτάκη στον Αγ. Δημήτριο

Τα μηνύματα της περιοδείας Μητσοτάκη στον Αγ. Δημήτριο

Πηγή Φωτογραφίας: [368973] ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΣΤΕΛΙΟ ΜΑΜΑΛΑΚΗ ΚΑΙ ΟΜΙΛΙΑ ΣΕ ΚΑΦΕ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

Ο πρωθυπουργός πρωτοστατεί στον προεκλογικό αγώνα της ΝΔ και επωμίζεται το κύριο βάρος της πολιτικής ευθύνης.

Το σκληρό νόμισμα της αξιοπιστίας, ως προς την υλοποίηση των δεσμεύσεων και την «επιταγή» διαφύλαξης της σταθερότητας της χώρας μέσα σε μια επικίνδυνη διεθνή συγκυρία, χρησιμοποιεί η Νέα Δημοκρατία για να απευθυνθεί στους πολίτες, ενόψει της εκλογικής αναμέτρησης των ευρωεκλογών.

Όπως καταγράφει και η τελευταία δημοσκόπηση της Metron Analysis, η αντοχή της κυβερνητικής πλειοψηφίας συνδέεται άμεσα με την αντοχή του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Η έλλειψη αξιοπρεπούς αντιπολίτευσης ευθύνεται εν μέρει, αλλά βασικά οφείλεται στη “συνταγή” που ακολουθεί πιστά ο πρωθυπουργός από το 2019.

Ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας δεν θεωρεί το χρονικό διάστημα μεταξύ των δημοσκοπήσεων, είτε εθνικών, είτε αυτοδιοικητικών, είτε ευρωπαϊκών, πολιτικά “νεκρό”, αλλά ως ένα διάστημα κατά το οποίο  κυβέρνηση της ΝΔ μπορεί να οικοδομήσει ή να καταρρακώσει την αξιοπιστία της και να υπονομεύσει έτσι τη σχέση εμπιστοσύνης με τους πολίτες.

Η συνεχής παρουσία του κ. Μητσοτάκη “στο πεδίο” υπονομεύει το δημοσιογραφικό κλισέ ότι τώρα προχωράει προς τις ευρωεκλογές και κάποια στιγμή ίσως έχει νόημα το Μαξίμου να εξηγήσει τις επισκέψεις και τις περιοδείες του πρωθυπουργού που δεν εντάσσονται σε ένα αμιγώς προεκλογικό πρόγραμμα.

Εν ολίγοις, σε αντίθεση με όλους σχεδόν τους προκατόχους του, ο κ. Μητσοτάκης έχει επιλέξει συνειδητά να βρίσκεται υπό τον καθημερινό έλεγχο των πολιτών, πριν αυτοί προσέλθουν στις κάλπες, υπογραμμίζοντας τα αποτελέσματα του κυβερνητικού έργου, αναλαμβάνοντας πρώτος την ευθύνη για λάθη και αποτυχίες και μιλώντας για κινδύνους, σχέδια, έργα και προβλέψεις για το αύριο.

Από τη Λέσβο, όπου άνοιξε ένας δρόμος που έπρεπε να είχε κατασκευαστεί εδώ και δεκαετίες, ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε από τους πολίτες να βοηθήσουν τη χώρα να συνεχίσει σε μια πορεία σταθερότητας και να ανακτήσει όσα χάθηκαν στη δεκαετία της κρίσης. Να επιταχυνθεί η σύγκλιση με την Ευρώπη, να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικότερα οι κοινωνικές ανισότητες και να στηριχθούν τα νοικοκυριά, οι νέοι και οι πολύτεκνες οικογένειες.

Κάνοντας έναν απολογισμό των εννέα μηνών από τις εθνικές εκλογές του 2023, ο Πρωθυπουργός σημείωσε ότι βασικές δεσμεύσεις του προεκλογικού προγράμματος για μόνιμες αυξήσεις στις συντάξεις και τους μισθούς έχουν εφαρμοστεί και επανέλαβε τον στόχο της αύξησης του κατώτατου μισθού στα 950 ευρώ το 2027. Οι κραυγαλέες ανισότητες εις βάρος των γυναικών που είναι αυτοαπασχολούμενες ή αγρότισσες διορθώθηκαν, ενώ για πρώτη φορά δόθηκαν και σε εκείνες εννέα μήνες επιδόματα μητρότητας.

Το μεγαλύτερο μήνυμα που στέλνεται σταθερά μέχρι τις 9 Ιουνίου είναι ότι οι ευρωεκλογές είναι επίσης μια σημαντική αναμέτρηση, την οποία οι πολίτες πρέπει να λάβουν σοβαρά υπόψη τους.

“Οι ευρωεκλογές, φίλες και φίλοι”, τόνισε στο ίδιο πνεύμα, κατά τη σημερινή επίσκεψή του στον Άγιο Δημήτριο ο πρωθυπουργός, “είναι μία εθνική κάλπη και προφανώς το ζητούμενο είναι να εκλέξουμε τους καλύτερους ευρωβουλευτές. Είναι όμως, επίσης, σαφές ότι θα βγουν και πολιτικά συμπεράσματα από το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών. Και θέλω το βράδυ της 9ης Ιουνίου να μην υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η Νέα Δημοκρατία θα εξακολουθεί να είναι η κυρίαρχη πολιτική δύναμη στον τόπο, έτσι ώστε να μπορούμε να συνεχίσουμε, με ακόμα μεγαλύτερη ταχύτητα, να υλοποιούμε τις σημαντικές μεταρρυθμίσεις προς όφελος κάθε Ελληνίδας και κάθε Έλληνα”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments