Πολιτική

Μητσοτάκης: Δεν υπάρχει εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης

Μητσοτάκης: Δεν υπάρχει εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης

Πηγή Φωτογραφίας: [368973] ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΣΤΕΛΙΟ ΜΑΜΑΛΑΚΗ ΚΑΙ ΟΜΙΛΙΑ ΣΕ ΚΑΦΕ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

"Οι ευρωεκλογές είναι εθνική κάλπη", τόνισε ο πρωθυπουργός.

Σαφές μήνυμα ότι οι ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου έχουν τη δική τους ξεχωριστή σημασία και «δεν πρέπει να αντιμετωπιστούν με καμία χαλαρότητα από τους Έλληνες πολίτες και ειδικά από τους συμπολίτες μας οι οποίοι στήριξαν τη Νέα Δημοκρατία στις διπλές εκλογές του 2023» έστειλε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια περιοδείας του στο δήμο Αγίου Δημητρίου, στην Αθήνα.

Ο πρωθυπουργός τόνισε πως «δεν υπάρχει άλλη πρόταση διακυβέρνησης σήμερα καθώς το μοναδικό αίτημα της αντιπολίτευσης είναι “να πέσει ο Μητσοτάκης”». Υπογράμμισε δε με σαφήνεια πως η χώρα «βρίσκεται σε τετραετία δομικών μεταρρυθμίσεων» και συνεπώς θα πρέπει να σταλεί ένα σαφές μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις, μέσω μιας ισχυρής ψήφου υπέρ της Νέας Δημοκρατίας.

Έθεσε, μάλιστα, εκ νέου το πολιτικό δίλημμα «ποιος μπορεί να διεκδικήσει στην Ευρώπη περισσότερα για την Ελλάδα», επικαλούμενος τα επιτεύγματα της κυβέρνησης σε ό,τι αφορά στο Ταμείο Ανάκαμψης και στο Μεταναστευτικό.

Ο πρωθυπουργός επέμεινε πως η κυβέρνηση αναγνωρίζει ότι το πρόβλημα της ακρίβειας είναι ο υπ’ αριθμόν ένα, πονοκέφαλος για τα ελληνικά νοικοκυριά και υπενθύμισε πως η κυβέρνηση του έχει αυξήσει σημαντικά τον κατώτατο μισθό και έχει αυξήσει για πρώτη φορά τα τελευταία δώδεκα χρόνια μισθούς και συντάξεις στο Δημόσιο τομέα.

“Γι’ αυτό, λοιπόν, έχει πολύ μεγάλη σημασία το βράδυ των ευρωεκλογών η Νέα Δημοκρατία να εξακολουθεί να είναι το πιο ισχυρό κεντροδεξιό κόμμα στην Ευρώπη. Και, με τη δική σας στήριξη, είμαι σίγουρος ότι αυτό θα γίνει πράξη. Οι ευρωεκλογές, όμως, φίλες και φίλοι, είναι μία εθνική κάλπη και προφανώς το ζητούμενο είναι να εκλέξουμε τους καλύτερους ευρωβουλευτές. Είναι όμως, επίσης, σαφές ότι θα βγουν και πολιτικά συμπεράσματα από το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών. Και θέλω το βράδυ της 9ης Ιουνίου να μην υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η Νέα Δημοκρατία θα εξακολουθεί να είναι η κυρίαρχη πολιτική δύναμη στον τόπο, έτσι ώστε να μπορούμε να συνεχίσουμε, με ακόμα μεγαλύτερη ταχύτητα, να υλοποιούμε τις σημαντικές μεταρρυθμίσεις προς όφελος κάθε Ελληνίδας και κάθε Έλληνα» είπε ο πρωθυπουργός.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments