Πολιτική

Σπαρτιάτες: Αντίστροφη μέτρηση για την απόφαση συμμετοχής τους στις ευρωεκλογές [vid]

Σπαρτιάτες: Αντίστροφη μέτρηση για την απόφαση συμμετοχής τους στις ευρωεκλογές [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)//Στις 24/4 το Α1 Πολιτικό Τµήµα του Αρείου Πάγου θα προχωρήσει στην ανακήρυξη των κοµµάτων που θα συµµετάσχουν στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου. Τα βλέµµατα είναι στραµµένα στους «Σπαρτιάτες». Το µπλοκάρισµα της συµµετοχής τους από τον Α.Π. αποτελεί ισχυρό ενδεχόµενο. Πιθανό κόψιµο των «Σπαρτιατών» ίσως έχει επιπτώσεις και στην αναµενόµενη απόφαση του Εκλογοδικείου, το οποίο εξετάζει βάσει ενστάσεων κατά της νοµιµότητας της εκλογής των κοινοβουλευτικών στελεχών των «Σπαρτιατών».

Πιθανό κόψιµο των «Σπαρτιατών» ίσως έχει επιπτώσεις και στην αναµενόµενη απόφαση του Εκλογοδικείου, το οποίο εξετάζει βάσει ενστάσεων κατά της νοµιµότητας της εκλογής των κοινοβουλευτικών στελεχών των «Σπαρτιατών».

Στις 24/4 το Α1 Πολιτικό Τµήµα του Αρείου Πάγου θα προχωρήσει στην ανακήρυξη των κοµµάτων που θα συµµετάσχουν στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου. Τα βλέµµατα είναι στραµµένα στους «Σπαρτιάτες». Το µπλοκάρισµα της συµµετοχής τους από τον Α.Π. αποτελεί ισχυρό ενδεχόµενο. Πιθανό κόψιµο των «Σπαρτιατών» ίσως έχει επιπτώσεις και στην αναµενόµενη απόφαση του Εκλογοδικείου, το οποίο εξετάζει βάσει ενστάσεων κατά της νοµιµότητας της εκλογής των κοινοβουλευτικών στελεχών των «Σπαρτιατών».

Αν το δικαστήριο κηρύξει έκπτωτους τους βουλευτές τους, το σενάριο που φέρεται να συγκεντρώνει τις µεγαλύτερες πιθανότητες είναι η κατανοµή των εδρών τους στα άλλα κοινοβουλευτικά κόµµατα. Ωστόσο, έχει εκφραστεί και η άποψη πως ορθότερο θα ήταν να επιλεγούν οι επαναληπτικές εκλογές στις 12 περιφέρειες όπου έχουν εκλέξει βουλευτή οι «Σπαρτιάτες». Αλλοι έχουν προκρίνει τον επανυπολογισµό του εκλογικού αποτελέσµατος της 25ης Ιουνίου 2023 χωρίς να µετρηθούν οι ψήφοι του ακροδεξιού µορφώµατος. Επίσης, υπάρχει το ενδεχόµενο κατάληψης των 12 εδρών των «Σπαρτιατών» από τον πρώτο σε σταυρούς υποψήφιο του κόµµατος που είχε το µεγαλύτερο αδιάθετο υπόλοιπο σε κάθε περιφέρεια.

ΝΔ: Το υπόμνημα που κατέθεσε στον Άρειο Πάγο κατά της συμμετοχής των Σπαρτιατών στις ευρωεκλογές

Η Νέα Δημοκρατία κατέθεσε νωρίτερα το Σάββατο στον Άρειο Πάγο, το υπόμνημά της σχετικά με τη μη συμμετοχή των Σπαρτιατών στις Eυρωεκλογές της 9ης Ιουνίου.

Μέσω του υπομνήματος το κυβερνών κόμμα ζητάει τον αποκλεισμό του κόμματος των Σπαρτιατών από την εκλογική διαδικασία, επικαλούμενη το νόμο για την «πραγματική ηγεσία» των κομμάτων, που όπως υποστηρίζει, ασκείται από τον Ηλία Κασιδιάρη, ο οποίος βρίσκεται έγκλειστος στις φυλακές καθώς έχει καταδικαστεί σε κάθειρξη για ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

Σύμφωνα με στελέχη της ΝΔ, στο υπόμνημα παρέχονται, σύμφωνα με τον νόμο, στοιχεία που τεκμηριώνουν τη μη συνδρομή των απαιτούμενων προϋποθέσεων με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατή η ανακήρυξη του συνδυασμού του πολιτικού κόμματος «ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ» ενόψει των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου 2024, καθώς και οποιουδήποτε άλλου κόμματος αποσκοπεί στην καταστρατήγηση των σχετικών διατάξεων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments