Διεθνή

Γκλύκσμαν: Ο Μακρόν είναι μόνο λόγια, καμιά δράση για την Ουκρανία

Γκλύκσμαν: Ο Μακρόν είναι μόνο λόγια, καμιά δράση για την Ουκρανία

Πηγή Φωτογραφίας: Cnn.com

Ο πρώτος υποψήφιος των σοσιαλδημοκρατών, Ραφαέλ Γκλύκσμαν, διπλασίασε την επιθετική στάση του για την Ουκρανία, καθώς οι δημοσκοπήσεις τον δείχνουν να πλησιάζει στη λίστα υπέρ του Μακρόν ενόψει των ευρωεκλογών.

Ο Γάλλος επικεφαλής σοσιαλδημoκράτης υποψήφιος Ραφαέλ Γκλούξμαν επέκρινε το ανεπαρκές επίπεδο της ευρωπαϊκής υποστήριξης προς την Ουκρανία, κατηγορώντας ηγέτες, συμπεριλαμβανομένου του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν, ότι «απολαμβάνονται να μιλάνε, αλλά αδυναμία στις πράξεις».

«Ακόμα δεν έχουμε βάλει σε τάξη τις γραμμές παραγωγής μας, δεν κάνουμε ακόμα αυτό που έπρεπε να γίνει», δήλωσε ο Glucksmann στο POLITICO σε εκδήλωση στο Παρίσι την Τετάρτη. «Υπάρχει τέτοια ανισορροπία στη δύναμη πυρός που βρισκόμαστε σε οριακό σημείο».

Ερωτηθείς για τον κίνδυνο μιας επικείμενης ουκρανικής ήττας , ο Glucksmann κατηγόρησε τη Δυτική Ευρώπη ότι «δεν ήταν στο ύψος του καθήκοντος» μετά την έναρξη της επίθεσης της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας.

Ο Glucksmann, μέλος της ομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, είπε ότι η Γαλλία στέλνει «μόνο 3.000 οβίδες το μήνα» στην Ουκρανία, ενώ η Ρωσία εκτοξεύει «20.000 οβίδες την ημέρα». Ενώ ορισμένες πρώτες εκτιμήσεις έδειξαν ότι η Ρωσία θα μπορούσε να εκτοξεύει έως και 20.000 οβίδες την ημέρα, άλλοι θεωρούν ότι ο αριθμός αυτός πλησιάζει τις 10.000.

Κατηγόρησε τον Μακρόν ότι «παραμέλησε τη Βαρσοβία και τους Βίλνιους» υπέρ του «Πεκίνου και Μόσχας», κατηγορώντας τον Γάλλο πρόεδρο ότι είναι μέρος «μιας παλιάς παράδοσης των γαλλικών ελίτ που αισθάνονται αυτάρεσκοι όταν έχουν μια ειδική σχέση» με τους Κινέζιους και τους Ρώσους. δίαιτες.

Η υποστήριξη της πολεμικής προσπάθειας του Κιέβου είναι αναγκαιότητα όχι μόνο για την Ουκρανία — αλλά και για τη Γαλλία, πρόσθεσε, επισημαίνοντας τις ρωσικές κυβερνοεπιθέσεις εναντίον γαλλικών νοσοκομείων . «Υπάρχει ένας υβριδικός πόλεμος που διεξάγεται εναντίον των δημοκρατιών μας, που μεταφράζεται στρατιωτικά στο ουκρανικό μέτωπο».

Άνοδος στις δημοσκοπήσεις Ο Glucksmann, ο οποίος εκπροσωπεί το δικό του κόμμα Place Publique και υποστηρίζεται από το Γαλλικό Σοσιαλιστικό Κόμμα, ηγείται της δεύτερης προεκλογικής του εκστρατείας στην ΕΕ. Αν και ο κατάλογός του έλαβε μόλις πάνω από το έξι τοις εκατό των ψήφων το 2019, έκτοτε έχει κερδίσει έλξη μέσω της εκστρατείας του για θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της επιθετικής του στάσης για την Ουκρανία.

Η υποψήφια για τις ευρωεκλογές του Μακρόν , Valérie Hayer, υπογράμμισε αρχικά τις ομοιότητες μεταξύ της Glucksmann και της ίδιας, αλλά το προεδρικό στρατόπεδο έκτοτε προσβάλλει τον αριστερό υποψήφιο, με τον εκπρόσωπο για την Ευρώπη Jean-Noël Barrot να τον αποκαλεί «Ευρωπαίο στην εμφάνιση. μόνο.”

«Αγωνίζομαι για το γενικό συμφέρον της Ευρώπης εδώ και 20 χρόνια», απάντησε ο Glucksmann. «Δεν υπάρχουν περίμενα να γίνουν ρεαλιστές για τον Βλαντιμίρ Πούτιν πριν αρχίσω να υπερασπίζομαι τις αρχές και τα συμφέροντα της Ευρώπης».

Ενώ προσπαθεί να πολεμήσει τη Μαρίν Λεπέν στα δεξιά, η λίστα του Μακρόν κινδυνεύει επίσης να χάσει δυσαρεστημένους ψηφοφόρους στην αριστερή πλευρά. Ανώτερος αξιωματούχος του κόμματος της Αναγέννησης τον Ιανουάριο μοιράστηκε με το POLITICO τις ανησυχίες ότι ορισμένοι ψηφοφόροι που υποστήριξαν τον Μακρόν στο παρελθόν θα μπορούσαν να δουν τον «σοβαρό και φιλικό» 44χρονο Γκλούξμαν ως μια ικανοποιητική εναλλακτική λύση, μετά από μια σειρά κρίσεων που έπληξαν το στρατό. του προέδρου. .

Μια δημοσιότητα που κυκλοφόρησε την Τετάρτη από την Harris Interactive έδειξε ότι ο Glucksman έλαβε το 14 τοις εκατό των προβλεπόμενων ψήφων – μόλις δύο μονάδες πίσω από τη λίστα υπέρ του Μακρόν, με τον ακροδεξιό υποψήφιο Τζόρνταν Μπαρντέλα να μην προηγείται της κούρσας με 30 το εκατοστό. .

Η σοσιαλδημοκρατική πολιτική του Glucksmann επιδιώκει να προσελκύσει ψηφοφόρους που είναι δυσαρεστημένοι τόσο από τη σκληροαριστερή προσέγγιση του κινήματος France Unbowed του Jean-Luc Mélenchon όσο και από τη στροφή του Μακρόν προς τα δεξιά.

Σύμφωνα με τον Glucksmann, οι φιλοευρωπαίοι, αριστεροί ψηφοφόροι «πιάστηκαν σε ένα χωνί», μεταξύ Μελανσόν και Μακρόν και αναγκάστηκαν να παραβλέψουν είτε την πίστη τους σε μια ισχυρότερη ΕΕ και την υποστήριξη της Ουκρανίας υποστηρίζει τη ριζοσπαστική αριστερά, είτε για οικονομικά ζητήματα από πλάι στο πλάι. Μακρόν.

«Είμαι πεπεισμένος ότι η αγάπη για τη δημοκρατία, η θέληση για αντίσταση στην αυταρχική διακυβέρνηση και το όνειρο για μια πολιτική Ευρώπη αποτελούν την πλειοψηφία στη γαλλική αριστερά», είπε ο Γκλούξμαν.

Πηγή:politico.eu, `

VICTOR GOURY-LAFFONT , MARION SOLLETTY ΚΑΙ ANTHONY LATTIER

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments