Πολιτική

Άδωνις: Από σήμερα ξεκινάει ο ΕΟΠΥΥ εκτεταμένους ελέγχους για υπερσυνταγογράφηση

Άδωνις: Από σήμερα ξεκινάει ο ΕΟΠΥΥ εκτεταμένους ελέγχους για υπερσυνταγογράφηση

Πηγή Φωτογραφίας: ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI//Από σήμερα αρχίζει ο ΕΟΠΥΥ εκτεταμένους ελέγχους για την πάταξη της υπερυνταγογράφησης, τόνισε, σε συνέντευξή του, ο Άδωνις Γεωργιάδης.          

Ειδικό λογισμικό για την πάταξη της υπερσυνταγογράφησης

Από σήμερα αρχίζει ο ΕΟΠΥΥ εκτεταμένους ελέγχους για την πάταξη της υπερυνταγογράφησης, τόνισε, σε συνέντευξή του, ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Πιο συγκεκριμένα, παραχωρώντας συνέντευξη στο ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΙ, ο υπουργός Υγείας, τόνισε πως «έχει βγάλει ανακοίνωση ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών κ.λπ. Έχω συζητήσει με όλους τους συλλόγους. Έχουμε συμφωνήσει με όλους το ατομικό clawback να γίνεται με έναν πιο δίκαιο και διαφορετικό τρόπο. Όσα μέτρα μπορούμε να πάρουμε, τα παίρνουμε όλα. Δέχομαι πως το clawback έχει ανέβει πολύ. Όταν έφυγα από το υπουργείο Υγείας το 2014, είχαμε 350 εκατ. ευρώ προϋπολογισμό για τα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα και το clawback ήταν 10%. Πλέον, με 500 εκατομμύρια προϋπολογισμό, το clawback είναι 50%. Έχει εκτοξευθεί η δαπάνη. Όλοι έχουν πάει από τις δημόσιες δομές σε ιδιωτικά κέντρα».

«Και αυτό το λέω», συνέχισε ο Άδωνις, «γιατί ο ΕΟΠΥΥ, που δημιούργησε ο Ανδρέας Λοβέρδος και προχώρησα εγώ, είχαμε βάλει την πρόφαση των ασφαλισμένων στα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα. Και όλη η αριστερά ήταν στα κάγκελα και φώναζε για τον ΕΟΠΥΥ. Αυτό που έγινε μετά από δέκα χρόνια, είναι ότι 9 στους 10 συμπολίτες μας επιλέγουν τα ιδιωτικά διαγνωστικά και τα προτιμούν από τα δημόσια. Ας πούμε λοιπόν και ένα «μπράβο» σε αυτούς που άνοιξαν την πόρτα στα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα. Και αυτό που συμβαίνει είναι να μας βρίζουν και όταν βάζουμε τα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα και όταν βάζουμε πόρτα.

Το clawback έχει ανέβει πάρα πολύ. Δεν είναι ένα τόσο απλό θέμα. Για πρώτη φορά ψηφίσαμε ρύθμιση, που δίνει τη δυνατότητα στον ΕΟΠΥΥ να φωνάζει τους γιατρούς, οι οποίοι κάνουν υπερσυνταγογράφηση. Σήμερα, ξεκινάει ο ΕΟΠΥΥ χρηματικό πρόστιμο στον γιατρό που κάνει υπερσυνταγογράφηση και ο ΕΟΠΥΥ αποκτά το δικαίωμα να του απαγορεύει τη συνταγογράφηση. Από σήμερα ο  ΕΟΠΥΥ θα ξεκινήσει εκτεταμένους ελέγχους στους γιατρούς που κάνουν υπερσυνταγογράφηση. Και θα φτιαχτεί μέσα στις επόμενες ημέρες ένα ειδικό λογισμικό, το οποίο θα δίνει στην ΗΔΙΚΑ αυτομάτως τη δυνατότητα να βλέπουν ποιοι γιατροί ξεπερνούν τα όρια. Κι ο ΕΟΠΥΥ θα πηγαίνει και θα τους επιβάλλει χρηματικό πρόστιμο και θα του απαγορεύει τη συνταγογράφηση», κατέληξε ο Ά. Γεωργιάδης

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments