Πολιτική

Άδωνις: Μοναδική ευκαιρία για την Ελλάδα η υποψηφιότητα Μπελέρη

Άδωνις: Μοναδική ευκαιρία για την Ελλάδα η υποψηφιότητα Μπελέρη

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)//Ως «μοναδική» για την Ελλάδα χαρακτηρίζει την υποψηφιότητα του Φρέντι Μπελέρη ο Άδωνις Γεωργιάδης.

«Είμαστε η κυβέρνηση των μεγάλων μεταρρυθμίσεων»

Ως «μοναδική» για την Ελλάδα χαρακτηρίζει την υποψηφιότητα του Φρέντι Μπελέρη ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Σκάι, ο υπουργός Υγείας αναφέρθηκε εκτενώς στην υποψηφιότητα Μπελέρη με τη σημαία της Νέας Δημοκρατίας, στο έργο της δεύτερης διακυβέρνησης Μητσοτάκη, καθώς επίσης και στο ευρωψηφοδέλτιο του κυβερνώντος κόμματος.

 «Το καθεστώς Ράμα καταπατά ασύστολα το κράτος δικαιου»

Αναφερόμενος, ειδικότερα, στην υποψηφιότητα του Φρέντι Μπελέρη με το ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας, ο Άδωνις Γεωργιάδης τόνισε πως «στην Ελλάδα είχε επιτραπεί στον τρομοκράτη Δημήτρη Κουφοντίνα να συμμετάσχει σε εκδήλωση για τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις δημόσιες ελευθερίες. Όμως, ο Μπελέρης στερείται των βασικών δικαιωμάτων του. Ο Μπελέρης δεν μπορεί να μιλήσει από τις φυλακές, στις οποίες κρατείται. Βλέπουμε λοιπόν ότι στην Ελλάδα γίνονται σεβαστά τα δικαιώματα των κρατουμένων, σε αντίθεση με ό,τι συμβαίνει στην Αλβανία και το καθεστώς του Έντι Ράμα, το οποίο καταπατά ασύστολα τις αρχές του κράτους δικαίου. Θυμάμαι και αγαπώ πολύ τον Μπελέρη. Με τον Μπελέρη γνωριζόμαστε εδώ και πολλά χρόνια. Ο λόγος της φυλάκισης είναι ότι το εκλογικό αποτέλεσμα εμπόδιζε τη διανομή ελληνικών κτημάτων στη Χειμάρρα. Ο Μπελέρης είναι ευγενέστατος, αγνός πατριώτης, με πολύ ευγενικά συναισθήματα. Θα είναι μια ευχάριστη έκπληξη η εκλογή του στο Ευρωκοινοβούλιο. Και του εύχομαι την καλύτερη δυνατή επιτυχία».

«Ο Μπελέρης συνεχίζει κανονικότατα μέσα από την φυλακή τον πολιτικό αγώνα», συνέχισε ο υπουργός Υγείας. «Άρα, μπορούμε να φανταστούμε τι θα κάνει ως ευρωβουλευτής; Είναι μια μεγάλη κίνηση πολιτικής από τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Και θέλω να εξάρω τον Πέτρο Ευθυμίου, ο οποίος έπαιξε πολύ μεγάλο ρόλο στο να έρθει στο φως η προσπάθεια καταπάτησης ελληνικών εδαφών στη Χειμάρρα. Μιλάμε για μια πανέμορφη περιοχή. Και το κίνητρο του Ράμα είναι ότι η εκλογή του Φρέντι Μπελέρη έρχεται σε αντίθεση με τα σχέδια του Αλβανού πρωθυπουργού να «βάλει χέρι» σε ιδιοκτησίες Ελλήνων. Είμαι υπερήφανος ως αντιπρόεδρος της ΝΔ για την κίνηση αυτή. Θέλω να θυμίσω πως ο Αντώνης Σαμαράς είχε μεγάλο ενδιαφέρον για τα δικαιώματα της ελληνικής εθνικής μειονότητας, ενδιαφέρον που επιδεικνύει και ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Μεγάλη ευκαιρία για την Ελλάδα η υποψηφιότητα του Μπελέρη. Πολύ θετική ήταν και η συμβολή του Σταύρου Παπασταύρου»

«Η δεύτερη κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει κάνει τις μεγαλύτερες μεταρρυθμίσεις»

Εν συνεχεία, έγινε λόγος για την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, με τον υπουργό Υγείας να τονίζει πως «η δεύτερη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη έχει κάνει τις μεγαλύτερες μεταρρυθμίσεις. Λόγω του covid η πρώτη κυβέρνηση είχε επικεντρωθεί στη διατήρηση της οικονομίας, στην διαφύλαξη του εισοδήματος των πολιτών απέναντι στην εισβολή της πανδημίας.

«Η δεύτερη κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη κάνει μεγάλες μεταρρυθμίσεις. Θέλω να θυμίσω την επιστολική ψήφο που προώθησε η Νίκη Κεραμέως, τον γάμο μεταξύ ομόφυλων ζευγαριών, τη δυνατότητα δημιουργίας μη κρατικών και μη κερδοσκοπικών Πανεπιστημίων από τον Κυριάκο Μητσοτάκης, τον νέο δικαστικό χάρτη και την αναμόρφωση του ποινικού κώδικα από τον Γιώργο Φλωρίδη και πλέον, τα απογευματινά χειρουργεία μέσα από την πρωτοβουλία μας στο υπουργείο Υγείας».

«Έχουμε ένα καταπληκτικό ευρωψηφοδέλτιο»

Τέλος, ο Άδωνις ρωτήθηκε για το ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας και υποστήριξε πως «η ΝΔ έχει ένα καταπληκτικό, ένα πραγματικά ενδιαφέρον ψηφοδέλτιο. Είναι ένα υπέροχο ευρωψηφοδέλτιο. Ο Αυτιάς δέχεται απίστευτο μπούλινγκ για την τηλεοπτική του πορεία και τους προσκεκλημένους του. Είναι υποκρισία το ότι δήθεν τους ενοχλεί ότι ο Αυτιάς προσκαλούσε ανθρώπους προερχόμενους από τη ΝΔ. Ο Σέρμπος έχει ένα καταπληκτικό βιογραφικό. Ο Στέφος είναι ένας καταπληκτικός υποψήφιος και δημοσιογράφος. Η Ελεονώρα Μελέτη δέχεται τοξικό μίσος και δεν θα δεχόταν τόση επιθετικότητα και υποκρισία, αν ήταν αριστερή. Οι κόκκινες φασίστες της άκρας αριστεράς εμπόδισαν την ομιλία του Στέλιου Κυμπουρόπουλου. Υποστηρίζω τον Νίκο Καρανικόλα, ο οποίος  δεν δίστασε να παρέμβει δημόσια για το ζήτημα Novartis», τόνισε ο υπουργός Υγείας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments