Πολιτική

Εβδομάδα ζυμώσεων και εξελίξεων στη Νέα Αριστερά

Εβδομάδα ζυμώσεων και εξελίξεων στη Νέα Αριστερά

Πηγή Φωτογραφίας: [366384] ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ (ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI)

Το νέο κόμμα της Αριστεράς παρουσιάζει το ευρωψηφοδέλτιό του.

Πυκνές εξελίξεις αναμένονται την τρέχουσα εβδομάδα για τη Νέα Αριστερά, καθώς τις επόμενες μέρες θα παρουσιαστούν οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές που συγκροτούν το ψηφοδέλτιο της κοινοβουλευτικής ομάδας, ενώ θα πραγματοποιηθεί αλλαγή στην εκπροσώπηση του κόμματος.

Συγκεκριμένα, την Τετάρτη 24 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση παρουσίασης των υποψήφιων ευρωβουλευτών σε έναν συμβολικό για την Αριστερά και τους δημοκρατικούς αγώνες χώρο, στην πλατεία Ελευθερίας (πρώην ΕΑΤ – ΕΣΑ), στις 19:30. Μάλιστα, μετά την παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί ομιλία του προέδρου της Νέας Αριστεράς Αλέξη Χαρίτση.

Παράλληλα, σε συνδυασμό με την υπόλοιπη δράση της Νέας Αριστεράς, την Παρασκευή 26 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση με αντικείμενο την προοπτική δημοκρατικών ανοικτών σχολείων. Στην ατζέντα θα είναι επίσης η αντιμετώπιση του ζητήματος της εφηβικής βίας, για το οποίο η Νέα Αριστερά κατέθεσε πρόσφατα τέσσερις προτάσεις μέτρων.

Θα μιλήσει η Έφη Αχτσιόγλου, βουλευτής της Νέας Αριστεράς στη Β’2 Δυτικής Αθήνας, ενώ τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθεί η πλήρης σύνθεση του κόμματος.

Ανάμεσα στα 42 ονόματα που θα απαρτίζουν το ψηφοδέλτιο της Νέας Αριστεράς είναι και ο εκπρόσωπος Τύπου και ιστορικός Κωστής Καρπόζηλος.

Ο Κ. Καρπόζηλος θα εγκαταλείψει τη θέση του εκπροσώπου Τύπου, την οποία ανέλαβε στις 16 Ιανουαρίου, αφού θα είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής.

Ο Κωστής Καρπόζηλος πιστεύεται ότι εκτέλεσε με επιτυχία τα καθήκοντά του ως εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Αριστεράς και έδωσε έναν ισχυρό πολιτικό τόνο στις δηλώσεις του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, θα αντικατασταθεί από έμπειρο βουλευτή που είναι οικείο πρόσωπο στο κοινό. Η ανακοίνωση θα γίνει μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

“Ανάγκη συγκλίσεων, αλλά όχι με Κασσελάκη”

Παράλληλα, συνεχίζονται οι παρεμβάσεις στελεχών του νέου φορέα της Αριστεράς αναφορικά με την ανάγκη ανασύνθεσης του ευρύτερου προοδευτικού χώρου.

Ανοικτό το ενδεχόμενο συνεργασίας με -προϋποθέσεις- της Νέας Αριστεράς με τον ΣΥΡΙΖΑ άφησε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής Νίκος Φίλης απαντώντας σε σχετική ερώτηση σε τηλεοπτική συνέντευξή του.

«Είμαστε σε μια υφέρπουσα πολιτική κρίση και το 41% του κ. Μητσοτάκη δοκιμάζεται. Υπάρχει ανάγκη συγκλίσεων πολιτικών στη βάση των προγραμμάτων», είπε και διευκρίνισε «με άλλα πρόσωπα και πολιτικές. Με αυτό που συμβολίζει το πρόσωπο του κ. Κασσελάκη δεν μπορούν να υπάρξουν συγκλίσεις».

Συνεχίζοντας ο κ. Φίλης, τόνισε ότι μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ «υπάρχουν πρόσωπα που εκτιμώ αλλά είναι αδιέξοδη αυτή τους η παραμονή. Ο κ. Κασσελάκης έχει φύγει από την αριστερά και έχει γίνει ένα κεντρώο λαϊκιστικό κόμμα».

Ακολούθως ο υποψήφιος ευρωβουλευτής διατύπωσε την άποψη ότι «μόνο από ένα κόμμα δεν πέφτει ο κ. Μητσοτάκης, χρειάζεται συνεργασία και σε κοινωνικό επίπεδο».

Ο ΣΥΡΙΖΑ, υποστήριξε ότι δεν έχει σχέση με την αριστερά ενώ η Νέα Αριστερά είναι μια πρόταση νέα αλλά με ιστορία. Για τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ο Νίκος Φίλης σχολίασε ότι πρόκειται πλέον για ένα κεντρώο λαϊκίστικο κόμμα που με τις θέσεις που παίρνει έχει φύγει από την Αριστερά. Χρειάζονται συνεργασίες σε πολιτικό και κοινωνικό επίπεδο αλλά με αυτά που συμβολίζει ο κ. Κασσελάκης δεν μπορούν να υπάρξουν συγκλίσεις, υποστήριξε ο πρώην υπουργός και κατηγόρησε τον Κασσελάκη πως απευθύνεται σε ένα απολίτικο κοινό.

Ο Νίκος Φίλης είπε ότι η Νέα Αριστερά απευθύνεται στους αριστερούς πολίτες που παραμένουν στον ΣΥΡΙΖΑ και τάσσεται υπέρ βαθιών κοινωνικών μεταρρυθμίσεων. Ζητάει εφαρμογή μέτρων που ψηφίστηκαν στην Ευρωβουλή για την εργασία, για τα παιδιά που εργάζονται στις πλατφόρμες ή ως delivery, για την προστασία του περιβάλλοντος και την αποκατάσταση παρεμβάσεων σε ποτάμια ή λίμνες που αλλοίωσαν ολόκληρες περιοχές με αποτέλεσμα φυσικές καταστροφές όπως αυτές που έπληξαν τη Θεσσαλία.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments