Πολιτική

Παπαδόπουλος για χαστούκι στη βουλευτή της ΝΔ: Θα δείτε και χειρότερα με αυτά που κάνετε

Παπαδόπουλος για χαστούκι στη βουλευτή της ΝΔ: Θα δείτε και χειρότερα με αυτά που κάνετε

Πηγή Φωτογραφίας: ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΝΙΚΗ ΕΠIΚΑΙΡΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΒΟΥΛΗ (ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ EUROKINISSI)

Μεγάλη ένταση προκλήθηκε κατά τη συνεδρίαση της Βουλής η τοποθέτηση του βουλευτή του κόμματος ΝΙΚΗΣ Νίκου Παπαδόπουλου

Μεγάλη ένταση προκλήθηκε κατά τη συνεδρίαση της Βουλής η τοποθέτηση του βουλευτή του κόμματος ΝΙΚΗΣ Νίκου Παπαδόπουλου, αναφορικά με το περιστατικό του χαστουκιού που δέχτηκε η βουλευτής της ΝΔ Αγγελική Δεληκάρη από υποψήφια βουλευτή του εν λόγω κόμματος της αντιπολίτευσης  μέσα σε ιερό ναό, στην Καβάλα.

Από βήμα της ολομέλειας σχολίασε πως πιστοί χριστιανοί έχουν αρχίσει να «μοιράζουν σφαλιάρες» στις εκκλησίες, προειδοποιώντας πως «θα δούμε και χειρότερα με αυτά που κάνετε», όπως μετέδωσε το ΣΚΑΙ.

«Δώσαμε παιδιά και δικαιώματα, τεκνοθεσίας όπως τα λέτε στις ΛΟΑΤΚΙ, το μόνο σίγουρο είναι ότι διχάζετε τον ελληνικό λαό και αν γυρίσετε στην επικαιρότητα θα δείτε τα χάλια τα οποία δημιουργείτε», επισήμανε αρχικά ο βουλευτής, προκαλώντας την αντίδραση των συναδέλφων του.

Ν. Παπαδόπουλος: «Ακόμα είδαμε και μέσα πιστοί στην εκκλησία αρχίζουν να μοιράζουν σφαλιάρες, συγκεντρωθείτε θα δούμε και χειρότερα με αυτά που κάνετε»

Σ. Ζαχαράκη: «Το καταδικάζετε αυτό;»

Ν. Παπαδόπουλος: «Βεβαίως και το καταδικάζουμε, τη βία την καταδικάζουμε αλλά ποιος την προκαλεί τη βία;»

Μ. Κεφάλα: «Τα στελέχη σας.»

Ο βουλευτής επέμεινε λέγοντας πως αυτά που κάνει η κυβέρνηση είναι τρελά και πως «η ΝΔ θα υποστεί πανωλεθρία με αυτά τα πράγματα, τα καμώματά της, γιατί έβαλε τη προβιά του πατριώτη και του χριστιανού. Τολμάτε να πηγαίνετε στις εκκλησίες και σας χλευάζουν και ακόμα πηγαίνετε. Δεν καταλαβαίνετε ότι πήγατε 100% απέναντι στην Αγία Γραφή;»

Αμέσως προκλήθηκε νέα ένταση με την προεδρεύουσα να ζητά να πέσουν οι τόνοι και την Μαρία Σούκουλη της ΝΔ, να φωνάζει «Ακούτε τι λέτε; Ντροπή! Να ανακαλέσετε τώρα».

Ν. Παπαδόπουλος: «Η Ντροπή είναι όλη δική σας. Μη μου χτυπάτε το χέρι κυρία μου! Ηρεμήστε κυρία μου. Ακούω τι λέω, εσείς δεν καταλαβαίνετε τι κάνετε! Ξυπνήστε ο λαός ξύπνησε»

Μ. Σούκουλη: Να ανακαλέσει τώρα!

Ν. Παπαδόπουλος: «Οι αρχαίοι έλεγαν δεν νομοθετούν εναντίον της φύσης και οι ορθόδοξοι Χριστιανοί ότι δεν νομοθετούν εναντίον του νόμου του Θεού, εσείς το κάνετε!».

Π. Μαρινάκης: Μεμονωμένα περιστατικά, αποτελούν εξαιρέσεις

«Είναι πραγματικά θλιβερό περιστατικό και όχι επειδή το θύμα ήταν μια βουλευτής της Ν.Δ.. Οποιοσδήποτε ή οποιαδήποτε κι αν ήταν, είτε βουλευτής, είτε μη βουλευτής, οποιοσδήποτε πολίτης και αν ήταν θύμα, νομίζω πως είναι μια χαρακτηριστική απόδειξη το πώς κάποιοι καπηλεύονται την πίστη μας, τη θρησκεία, η οποία δεν ανήκει σε κανέναν αποκλειστικά, σε κανένα κόμμα, συμπεριφέρονται με έναν τρόπο που νομίζω ότι δεν έχει καμία σχέση με αυτά τα οποία πρεσβεύει η πίστη μας και η θρησκεία μας», σχολίασε αρχικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημειώνοντας πως:

«Και αυτοί που δήθεν είναι οι αποκλειστικοί ή οι βασικοί εκπρόσωποι ιερών συμβόλων της θρησκείας, της πίστης, συμπεριφέρονται με τον ακριβώς αντίθετο τρόπο από αυτά που πρεσβεύει. Και νομίζω ότι δεν έχει και καμία σχέση συνολικά με τη συμπεριφορά των πιστών, των ανθρώπων της Εκκλησίας. Είναι ένα μεμονωμένο περιστατικό μιας κυρίας που νομίζω ότι είναι ανάξιο καν να αναφερθεί και το όνομά της».

«Η Εκκλησία αποδεδειγμένα στηρίζει, ειδικά εκείνους που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη. Πρεσβεύει παντού, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά σε όλο τον κόσμο την αγάπη, την αλληλεγγύη με όσα εκφράζει διαχρονικά και δεν χρειάζεται να μένουμε σε μεμονωμένα περιστατικά, τα οποία αποτελούν εξαιρέσεις.», τόνισε ο Παύλος Μαρινάκης.

Ιερώνυμος: Η Εκκλησία είναι αγάπη – Δεν εκδικείται

Καταδίκασε τις επιθέσεις κατά πολιτικών, με αφορμή το χαστούκι που δέχθηκε η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Αγγελική Δεληκάρη, σε ναό στην Καβάλα, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

Όπως είπε μετά από ερώτηση δημοσιογράφων,«η Εκκλησία δεν εκδικείται» αν και συμπλήρωσε ότι «αγαπάει (σ.σ. η Εκκλησία), αλλά δε φεύγει από τις θέσεις της».

«Η Εκκλησία είναι αγάπη. Παραπονιέται, λέει τις θέσεις της, είναι σταθερή σε αυτές, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η αγάπη είναι εκείνη η οποία είναι πάνω από όλα, καθώς, επίσης, η ευγένεια και η ανοχή» είπε αρχικά ο κ. Ιερώνυμος, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ για να συμπληρώσει:

«Αυτά τα περιστατικά οφείλονται και στην παιδεία του καθενός και στην επίδραση μερικών ανθρώπων οι οποίοι εκλαμβάνουν πολλά πράγματα της Εκκλησίας σαν εκδίκηση. Η Εκκλησία, όμως, δεν εκδικείται. Αγαπάει, αλλά δε φεύγει από τις θέσεις της».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments